15
  • quatlander
    Egyáltalán nem dobál reklámot a Windows 11 az arcomba :) Még csak Bruce_Willis által leírt hekkelése sem kellett ehhez.
    Utoljára szerkesztette: quatlander, 2025.07.07. 13:24:59
  • Bruce_Willis
    A MacOS egy kalap szar. Vagy 3 éve megvettem egy m1 chipes mac minit és nem használom mert agyfaszt kapok a rendszertől. Nagyon szeretem a gyorsbillentyűket mert turbózzák a gyorsaságom, de mac-en a halálom. 3 billentyűt kell lenyomni ahhoz hogy a fullscreen-t alkalmazd, és egymástól nagyon távol eső gombokat kell lenyomni. Minden nehézkes rajta, de ami kiverte nálam a biztit, hogy nem tudsz belezoomolni egy fényképbe, és ez a rendszer a dizájnerek mindene...
    A vektorgrafikus szoftverek úgy működnek ahogy kell, de a képnézegető, a fájlrendszer katasztrófa.
  • Bruce_Willis
    Nem emlékeztem hogy pontosan mit csináltam, mert nem találom a leírást, de a ChatGPT ezekre tippelt, és így már beugrott hogy a widgeteket töröltem.

ChatGPT:

✦ Valószínű, hogy egyik ilyen módszert alkalmaztad:
    1. Registry szerkesztés (regedit) Futtatásból:

regedit

Majd a HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ContentDeliveryManager kulcsnál kapcsoltad ki például ezeket:

SubscribedContent-338387Enabled → hírek és érdeklődési körök

SubscribedContent-310093Enabled → reklámok a Start menüben

SubscribedContent-338389Enabled → zárolási képernyő hírek

2. PowerShell parancs vagy csoportházirend:

Ha PowerShellből futtattál valamit, lehet, hogy ez volt:

Get-AppxPackage MicrosoftWindows.Client.WebExperience | Remove-AppxPackage

Ez törli a „Widgets” (azaz hírek és érdeklődési körök) funkciót.
  • Bruce_Willis
    A win11 a legjobb rendszer ha kilövitek a fölösleges háttérben futó rendszeralkalmazásokat.
    A reklámoktól is megszabadultam. Nem volt ugyan egyszerű de azóta semmi reklám nem jön velem szembe. Az Edge sem ugrik fel soha. Alapértelmezett firefoxot használok. A gép soha nincs kikapcsolva, 1 óra tétlenség után alvó üzemmódba kapcsol.
    A frissítéseket ritkán engedem. Rendszerint elhalasztom a rám erőltetett időpontot. De egy áramszünetnél nem úszom meg.
    Így hogy megbabráltam, semmi zavaró vagy erőszakos dolog nem történik a gépemen.
  • igazamvanvagyig
    mondjuk havonta kitakaritom a wintool.net-tel jobb mint a cccleaner
  • Gabbbbbbbbbbbb
    Nekem csak virtualbox-ban fut Windows, de minden 3. indításnál az arcomba tol egy reklámot. Lehet még erre a VM-re is ráférne valami debloat móka.

Egyébként meg egyre nehezebben értem, hogy lehet egyesesnek semmi baja a Windows-al. Olyan gyakran előfordul, hogy használni kéne a gépet és hosszú frissítésben van bekapcsolás után, 2~ év után mindig lelassul újratelepítésig, a reklámok, állandóan edge-re akarja állítani az alapértelmezett böngészést, copilot, az új file exploler, a gyenge teljesítmény..

Linux alatt rootkit anticheatek miatt sok online játék nem megy sajnos, de ami igen, ott jellemzően még a pingem is jobb, ennyire szpemeli a hálózatot az oprendszer mindenféle "szolgáltatásaival".
    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2025.07.03. 06:44:57
  • igazamvanvagyig
    nekem nem sok bajom volt a windowssal de amiota (jo par eve attertem amd-re intelrol) +corsair draga tap azota semmi vagy 6 eve) es ejjel nappal megy a gep
  • Armagedown
    Nem a Microsoft nevezte a Windows 10et az utolsó Windowsnak, hanem az egyik fejlesztő, és az sem egy hivatalos nyilatkozat volt.
    A Microsoft azóta kijavította azt a blogpostot, amire ráugrott a techbulvár média.
    Korrekció gondolom nem várható a részükről.

Utoljára szerkesztette: Armagedown, 2025.07.02. 13:52:15
  • nlght
    Te képviseled azt a user réteget akiknek minden adatát felszívják a multik és mindenféle reklámot az arcukba kapnak, szétverik a jól bevált menüpontokat és káoszra cserélik, de csak tűr és tűr ez a réteg... nem mindenki olyan, mint Te, sokan nem szeretik a szopatást.
  • quatlander
    Mindenkinek baja van a win 11-el, akkor én bennem lehet a hiba, mert nekem meg az ég világ semmi bajom nincs vele. Használom, dolgozni (blender, ps, illustrator), játszani.
  • Gladiator
    Szerintem meg csak annyi történt, hogy sokkal elérhetőbb let a Mac, már nem csak a kiváltságosok engedhetik meg maguknak. Sőt! Szinte már olcsóbb, mint egy hasonló tudású windows laptop, az M chipek meg megeszik az intelt reggelire. Én is elcsábultam és vettem egy Macbook Airt a windowsos gép helyett, de nem tudtam megszokni az oprendszert, úgyhogy végül visszatértem.
  • takysoft
    No, amennyiben a Microsoft szeretne piacvezető maradni, néhány szuper-fontos dolgot meg kellene értenie.

1: Bevétel a Marketből van... nem az operációs rendszerből.
    Ha a Windows túl szeretné élni, akkor muszáj lesz ingyenesnek lennie. Az otthoni felhasználók nem fognak operációs rendszerért fizetni. Ha pedig őket elveszítik, akkor nem lesz meg az "ez jó lesz a cégnek, ehhez úgyis mindenki ért" előnyük.
    És nem... nem lehet forszírozott reklámokat se tenni bele. Ugyanúgy a halála lenne a dolognak.
    Ma már szinte minden böngészőből fut. A Linux otthoni felhasználásra is kezd nagyon jó lenni. Játékra is.

2: A Windows nem jó. Túl van bonyolítva. Döntsük el például, hogy Vezérlőpult vagy Gépház... és az egyik pusztljon!
    És az Edge integrációt se kéne ennyire tolni. Miért nyílik még mindig a linkek fele Edge-ben, mikor nem az az alapértelmezett böngészőm? Miért nem tudom letörölni?
    Ha azt szeretném, hogy rámegyek a kikapcsolás gombra, és a rendszer kikapcsol.... nem vár... meg megkérdezi, hogy mit akarok bezárni... hanem kikapcsol.... Ehhez miért kell registry-t túrogatni? Ez miért nem beállítható könnyebben?

3: Vissza kell térni a mobilos piacra. A felhasználók egyre inkább mennek el tablet és mobil irányba.
    Ezt pedig egy jól átgondolt könnyen használható és jól támogatott rendszerrel kell megcsinálni.
    Nincsenek csempék, mert ocsmányak. A fejlesztői környezet pedig nem igényel vásárlós licencet... mert úgy a kutya nem ad ki semmit
    Sőt, ezen a ponton már natív APK/aab futtatás is kéne.

Hogy őszinte legyen, én a magam részéről teljesen biztos vagyok benne, hogy ez nem csak hogy nem menne a Microsoft-nak, de a legutóbbi pofáraesés után szerintem meg se fogja próbálni.
    Pedig ha nem fillérbaszóskodnak a fejlesztői licencekkel, és nem ragaszkodnak az ocsmány csempéikhez, még akár működhetett is volna legutóbb.
    Maga a rendszer alapjaiban véve nem volt rossz. Csak a UI volt szörnyű, és az appok hiányoztak.

4: Át kell gondolni a rendszer alapvető működését. Mert a Windows jogosultságkezelése le van maradva 30 évvel ezelőtti szinten.
    A legtöbb ember rendszergazdai jogosultságokkal használja az operációs rendszert azért, mert nem tudnak amúgy szoftvereket telepíteni.
    Ez nem olyasm, amihez egy átlagos felhasználónak rendszergazdai jogosultség kell. Egy értelmes operációs rendszeren ma ehhez nem kellenek ilyen jogok.

Persze sok szoftver fel van készülve rá, hogy csak a user mappájába települjön. De legtöbb nem.
    Ennek megfelelően egy domain-kezelt gép sacc/kb használhatatlan akármire is, ami nem böngészőben megy.

Lehet forszírozni a W11 update-et... de nem ez a megoldás...
  • RJoco
    Tekintve a nagy beharangozást, hogy a W10-nek kellett volna az utolsó win verziónak lennie és csak frissítéseket adtak volna ki hozzá, ehelyett megcsinálták a W11-et, így önmagukból csináltak hatalmas hazugot.
    Nem csoda, ha az emberek inkább áttérnek valami másra. Főleg azok, akik olvasgatnak infó híreket és látják, hogy mit pakolnak a w11-be. És ezeknek egy csoportja még jól le is beszéli az ismerőseit is.

Jelenleg főleg csak játék miatt kell nekem is a w10. De, ha a steamOS-t esetleg megcsinálják win helyett futtathatóként pc-re is, akkor inkább ez és egy linux lesz a gépemen. Főleg miután a w10-et már a szoftver fejlesztők sem fogják támogatni. Mert az, hogy a m$ nem támogatja már, sokkal kevésbé érdekel, mintha nem indul el egy-két olyan program, amelyikre szükségem van. Szerencsére itt azért elég nagy a játéktér, hogy nyugodtan megcsodáljam majd a w12 lehetőségeit.
  • Kotomicuki
    Miért, ha már a w10-el tele van a töke a felhasználásból egyre inkább kizárt felhasználónak, akkor majd pont az ebben még inkább "továbbfejlesztett" w11 fogja ezt a tejesen jogos közutálatot megszüntetni?!

Nem mondom, a felhasználói átlag-iq-szint is csökkent, de a picipuha ezt a mértéket jócskán meghaladó szinten tette nyíltan ellenségessé a terményét az évek alatt!

...és igen, hadd döntsön a felhasználó, ha már pénzt ad(ott) érte! (egyéni szabadságjog, demokrácia, stb.)
    Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2025.07.01. 11:13:42