6
  • _svd_
    Nem feltétlenül, ám lehetséges. De online játszhat valaki a családban. illetve online is nézheti a kedvenc sorozatát anyuka. Hamar elfogy a sávszélesség, ha többen használják egyszerre a netet,
  • Celeborn
    Mármint ha minden családtag torrentezik? :)
  • barret
    Szívesen felezném a sebességemet,fele előfizetésre :) De nincs ilyen opció...
  • _svd_
    Ha a családban többen használják a netet, akkor borul az elképzelésed.

Más.:

Frankfurt nem (tartományi) főváros. A magyar szóhasználat szerint megyei jogú városnak felel meg,
  • nlght
    Jakob Nielsen törvénye (1998):
    Az internet sávszélesség igénye 1,5 évente megduplázódik.

Én nem hallottam róla, hogy ez már nem lenne érvényes. Ha valami igaz, akkor az hogy az emberek online médiafogyasztási szokásai egyre csak nőnek. Világszerte egyre többen lépnek be az internetre: idősek, gyerekek, 3. világbeli csóró emberek...

A cikkíró (chatgpt) mondjon le :)
  • Celeborn
    A fejlődés tök jó dolog, és fontos. Főleg a gerinc hálózatok fejlesztése, mert ha a felhasználók elkezdik terhelni a hálózatot, akkor lehet a végpont gigabites, ha a gerinc nem bírja. (nálunk az utcában hónapokig problémát jelentett, hogy az esti órákban a terhelés miatt használhatatlanná vált a net) Viszont nem értem, hogy mi szükség is van a gigabites végpontokra. Ha a torrentezést nem számítjuk, mert az néhány kivételes esettől eltekintve illegális, akkor mi szükség is van a gigabitre? Nekem a legkisebb internetelőfizetésem van (250Mb/s) és torrentezek is néha, de nem érzem, hogy szükségem lenne ennél többre. Ha valaki csak youtube-ozik, vagy streaminget néz, akkor 30mega elég. Ha valaki online játszik, ahhoz meg ennek a töredéke is elég, csak a válaszidő legyen jó. (maximum a játék letöltésénél számít a sebesség) Van ügyfelünk ahol 20/20-as neten dolgozik kb. 100 ember (ez mondjuk a max.) úgy, hogy a szervereik nem is helyben vannak (RDS farmban) és nincs probléma a kapcsolattal (ettől függetlenül azért megérdemelnének egy jobb netet). Egy HDD olvasási sebessége 2Gb/s alatt van, egy SSD meg 5Gb/s körül. Ezt a sebességet elérni tök jó, ha valaki mondjuk zero klienst használ, és nincs a gépében semmi háttértár. Nem látok a jövőbe, nem tudhatom, hogy mi lesz 5, vagy 10 év múlva, de egyelőre nem látom, hogy az egyszerű földi halandóknak szükségük lenne 50Mb/s-nál nagyobb sávszélességre. Viszont a gerinchálózatot mindenképp fel kéne fejleszteni.