3
  • kvp
    Egyreszt ez nem egy valodi szilardtest aksi, hanem egy lithium polimer gel elektrolittal. Se nem kisebb, se nem nagyobb az energiasurusege, se nem olcsobb, csak egy kevesbe hatekony elektrolitos, ami papiron lassabban degradalodik. Egyebkent ugyanezt a hatast el lehet erni ugy is, hogy sima lipo aksibol ketszer akkora kapacitast teszunk bele es csak 80-20% kozott engedjuk hasznalni. (ketszer akkora meretu es aru lesz, de cserebe a 500 helyett 1000 ciklust bir, hiszen minden 'ciklus' csak az aksi felet koptatja)
  • wraithLord
    Én eddig azt hittem, hogy azért várjuk elsősorban szilárdtestes akkumulátorokat, mert sokkal nagyobb lehet az energiasűrűségük, tehát ugyanakkora akkunak sokkal nagyobb a kapacitása, vagy ugyanakkora kapacitású akku sokkal kisebb helyet foglal. És erre elsősorban az elektromos járművek miatt van szükség, hogy ne legyen egy 1,3 tonnás belsőégésű motoros autónak megfelelő elektromos autó 2 tonnás (most csak mondtam valamit), és hogy az akkupakk kisebb helyet foglaljon.
    De a képen az az 5Ah-s power bank kb. akkora, mint egy 10 Ah-s Li-ion power bank. Így inkább csak érdekesség, hogy más technológiával készült. Mert nekem az utóbbi időben nem sok bajom volt a minőségi Li-ion akkumulátoros eszközeimmel vagy power bankeimmel, szóval nem igazán hatnak meg ezek az igéretek. :D
  • NEXUS6
    Hááát,... nem biztos, hogy megéri a piacra bevezetni.
    Pl. 6-7 éve van meg a Xiaomi telóm, szépen csökkent az akksi kapacitása, de még mindíg bőven használható. És ez igazából elég extrém használat, nyilván a többség sokkal gyakrabban cseréli a telóját azért.
    Kb nekem megérné egy ilyen powerbank használata, de a 60% felárral ez sem biztos. Aki 1-2 évente cserél telót az nem jut el addig hogy az akksi látványosan leromoljon, szal a teló beépített aksijaként sem biztos, hogy jó üzlet.