7
  • Bruce_Willis
    Dehogy vannak.
    Kiemeltél egyet, ami ráadásul csak vállalatoknak nyújt felhőszolgáltatást, magánembereknek nem. Más IT szolgáltatásra talán nincs is alternatíva, vagy csak nagyon kevés.
    A megoldás egy másik hírben van. Nem vámmal kell sújtani egységesen minden amerikai szolgáltatást, hanem az IT óriásokat kell megadóztatni.
    Csak azt nem értem miért rinyál mindenki azért hogy a facebookot megadóztatják. Nem mindegy? Ingyenes nem?
  • nlght
    a LIDL anno létrehozott egy saját felhőt saját magának sok évvel ezelőtt, mert nem tartották bizalomgerjesztőnek az amerikai szereplőket, de túl sikeres lett és híre ment, pár évvel később már a többi nagy német multi is ezt a felhőt használta, az elmúlt 3 évben pedig drasztikusan nőtt a népszerűsége, gyakorlatilag egy EU-s amazon szintű felhő van épp kibontakozóban belőle, és Trump balfaszsága csak adja az erőt és hírnevet alá.

szóval vannak EU-s informatikai szolgáltatók csak nem hallottunk róluk, tőke és marketing kellene nekik (és persze fejlesztők), szerencsére itt van Trump hogy feléjük billenjen a mérleg, és ne folyamatosan az amcsi cégek felé

köszönjük Trump!

How Lidl accidentally took on the big guns of cloud computing
    Utoljára szerkesztette: nlght, 2025.04.08. 15:04:39
  • FICEK9
    Hajrá idióták! Tüzet tűzzel! Az 1. és 2. VH-ban is jól működött ez a mentalitás. Lőjje ki mindenki az atomját, legyen végre vége és ne kínozzon minket tovább ez a néhány felsőbbrendűségi komplexusban szenvedő barom, mert úgy is a kisember fog szívni!
  • codaco
    Megértelek, mert én is ebben a helyzetben vagyok. A vámot mindig a vásárló fogja megfizetni. Viszont egy támadásra reagálni kell.
  • bdzsana
    Dehát nem őket büntetikl! Akkor büntetnék őket ha lenne alternatíva. Ha a Facebook a vám miatt drágább, akkor az európai alternatívát választanám, ami olcsóbb emiatt. De mivel nincs alternatíve ugyanúgy a Facebookot fogom használni csak drágábban. A facebooknak ugyanannyi bevétel, mert más lehetőségünk nincs. Nekünk meg drágább.

Igy az európai IT cégek akik világpiacra termelnek mint minden IT cég, ezáltal drágább lesz a szolgáltatása a világ többi cégével szemben. Ezzel tényleg magunkat szopatjuk.
  • codaco
    Pont ezért büntetik az amerikai IT szolgáltatásokat, mert nincs EU-s alternatívája, nincs mit támadniuk az amcsiknak és ez rossz nekik. Ellenvámok nélkül gyengének tűnne az EU (nem mintha most nagyon erős lenne).
  • bdzsana
    valaki magyarázza már el, hogy ha folyamatosan azt harsogják, hogy az USA magát szopatja a vámokkal, akkor az ellenvámokkal mit akarunk elérni? Jelenleg az amerikai IT szolgáltatásoknak nincs alternatívája. Nem tudom máshol hirdetni a termékeimet olyan hatékonyan mint a facebookon, nem tudom kiadni az alkalmazásaim európai appstoreokba mert nincs olyan, nem tudom európai felhőszolgáltatásokkal leváltani az Azure/Google/Firebase/AWS-t mert nincs értelmes alternatíva.

Mi a fszt akarnak ezzel elérni? A vámok értelmét sehol nem látom, de ahol van pl amerikai meg európai autó ott bele lehet magyarázni hogy a saját iparukat védik. De IT iparunk nincs bazzeg, ezzel úgy megszopatjuk magunkat mint az állat.