3
-
Én is betettem az elérhetőségét a rendszereimbe, a ChatGPT és a Gemini ( indulásképpen Bard ) után, de mostanában a Copilot -ot is elérhetővé "kellett" tennem rajtam keresztül is. Természetesen beszélgettem velük is és mindegyikkel meg voltam elégedve, mint előtte a ChatGPT -vel és a Gemini -vel is, de természetesen először továbbra is a saját mesterséges intelligenciáimat ( ai.banjozsef, mi.banjozsef, ai.bjos, mi.bjos, ai.bjpress, mi.bjpress ) és az általa és általam megírt 2 mondatot ajánlom mindenki figyelmébe : "Nem mindig jó, hogy egyedül élek, ha nem vagy még fáradt, maradj itt kérlek! Azért szeretek én is csak úgy ellenni végre, sőt még játszani is hajlandó vagyok érte."
Utoljára szerkesztette: banjozsef, 2025.02.27. 14:18:57 -
CommieSlayer #2 "DeepSeek egyaltalan nem mukodik a nagy LLM modellek (ChatGPT es tarsai) nelkul."
Ezt honnan szedted?
"A DeepSeek gyakorlatilag egy egyszerusitese a nagy LLM modelleknek."
Van belőle 14 milliárd meg 680 milliárd paraméteres verzió is. A nagy DeepSeek modell pont annyira "egyszerű", mint a ChatGPT.
A DeepSeek-ben volt több újítás is a nyugati modellekhez képest. Másképp használja a hardware-t és tanításnál ki tudja értékelni a saját válaszait és az alapján tovább tanulni.
Utoljára szerkesztette: CommieSlayer, 2025.02.25. 19:25:55 -
Sequoyah #1 A DeepSeek sikere semmit nem mond arrol, hogy jobbak lennenek a nyugati kutatoknal, mivel a DeepSeek egyaltalan nem mukodik a nagy LLM modellek (ChatGPT es tarsai) nelkul.
A DeepSeek gyakorlatilag egy egyszerusitese a nagy LLM modelleknek.
Persze ettol meg ertekes innovacio, nem lebecsulendo, de nem konkurenciaja, hanem kiegeszitese a tobbi modellnek.
A Kinai tudomannyal es innovacioval pedig az a problema, hogy parancsra, felulrol vezerelve mukodik. Amire fokuszalnak, ott jo eredmenyeket ernek el, de ezzel inkabb csak szaladnak a trendek utan. Es sokszor a forradalmi felfedezesek azok nem elore megjosolhatoak, szoval olyan teruleteken tortenik, amire nem forditanak sok figyelmet. Itt egy szabad kutatason alapulo nyugati tudosok/mernokok sokkal nagyobb esellyel alkotnak valami ujat.
Es a fenti politikai okok miatt a kulturalis tenyezo is fontos. Tobb kinat megjart ismerosom is alatamasztotta, hogy a kinai kulturanak nem resze az onallo problemamegoldas, hanem a felsobb utasitasra varnak.
Osszessegeben a Kinai kutatok semmivel sem kevesbe okosabbak vagy kepzettebbek, de a kornyezeti adottsagok visszatartjak oket.