9
-
csicso82 #9 A Saturn V tolóerejének a kétszerese.... az azért nem kevés.... -
Talán benne van ebben a hagyományos fejlesztésben az is, hogy folyamatosan szembesülnek a kockázatokkal, mindíg kell hogy legyen B terv. Mire embert is szállít gyakorlatilag kiismerik annyira, hogy tudják, hogy mik a kockázati tényezők.
Na most a Boeing esetében, nem az volt, hogy 20X fellőtték már teherűrhajóként, mire az embert is rárakták, hanem 1-2 kvázi sikeres fellövés után már az ISS-re küldték, emberrel. Aztán szembesültek, hogy a meghibásodások miatt jobb ha önállóan dokkol le az űrállomásról. Csak éppen a rendszerszoftver erre nem volt képes. Azt is frissíteni kellett.
De ez megint egy kockázat, hogy a helyben feltöltött vezérlés vajon nem fog-e valami kavarást csinálni? -
Blue originen is addig ültek hogy azt hittem már feladták a fejlesztést. Érdekes lehet az a metódus is, de Muské elvileg nem csak gyorsabb hanem még olcsóbb is ami meglepett. Bár az elején nem volt olyan túl gyors, de innentől szerintem 2 éven belül már hasznos teherre fizethetnek be akik gondolják. -
A SpaceX mondhatni a klasszikus rakétafejlesztési metódust követi, építsd meg, indítsd, majd a robbanás után értékeld ki a következő megépítéséhez.
Igazából nincs akkora gond ezzel, mert belátták, hogy nem lehet mindent lemodellezni és a közönség is erre lett szocializálva az esetükben.
Az hogy eközben pl. a Boeing maximális biztonsági játékra játszva egy 8 hónapos szuper üdülését ajándékozott a két tesztpilótájuknak az ISS-en, az meg a másik véglet.
Érdekes módon Musknak van jobb sajtója emellet is, vagy ennek ellenére. -
Arnika19 #5 Mi bajod van? mert szerintem ez a stílus nagyon tré
Tárgyilagosan leírtak mindent, nem tettk sértő megállapítást senkire. Az hogy Musk szerint sikeres ez a teszt, az nem jelenti azt hogy az is valójában.
Fele az volt, hogy befogták az első fokozatot, de a másik fele meg nem sikeres, de mivel az robbant fel amivel kerülgetni akarták a Földet ezért a küldetés bizony sikertelen, jó a cím is.
Musk meg olyan amilyen, emberileg problémás, de itt senki nem emlegette fel. -
Kissssss0 #4 #2hsz
ohh itt az elon gyűlöletnek nagy hagyományai vannak, nem csak a cikk iró(k?) de jó pár ide írogató kommentelőnek is ingyen él a fejében musk uraság :) -
Kryon #3 Igen, direkt azért tesztelnek, hogy a hibák kiderüljenek, így még akár sikernek is tekinthető, ha felrobban, mert ki tudják javítani a hibát, ami okozta, és mondjuk nem a holdraszállás közben fog felrobbanni.
Utoljára szerkesztette: Kryon, 2025.01.18. 12:22:20 -
subertus #2 "Egyértelmű csalódás a Space-X számára." - Aha, hát pedig nem tartják annak. És a világ legnagyobb gyorsítórakétáját ismételten sikeresen elkapták gigantikus méretű toronnyal, ami iszonyatosan bravúros. Kiváncsian várom, hogy a kínaiaknak meddig tart ezt lemásolni. Erről ti itt alig tesztek említést. Viszont az összes hibát kifikázzátok, mindent a legnagyobb kudarcként beállítva. Ez teljességgel kimeríti az Elon Hating Club követeléseit. Szívesen olvasnék tárgyilagos hangnemű cikkeket, mert szerintem ez a stílus nagyon tré