18
-
Arról van szó, hogy minden alapvetően hazug. Az egész modern társadalmunk hazug. A politikai szlogenek nagy lózungok. A többség a csőcselék, bólogató birkák. Szabadság, egyenlőség, testvériség hármas már a forradalmakkor is hazug volt, ma meg pláne. Szólásszabadság? Csak addig volt érdekes, amíg a libsi baromságok nem tudtak csőstül terjedni. Azután már félelmetes lett, esetleg az igazság is felszínre jutna itt-ott. -
Mondjuk kína is úgy van japán háborús bűneivel, ezért is tiltották be a my hero academia című animével kapcsolatos dolgok.
Viszont maga a mein kapmt című könyv bár sok magyarázzal de ki lett adva talán németeknél is (mint történelmi érdekesség) szóval talán mégsem ugyanaz a német és a kínai cenzúra. A holokauszttagadás bűntetéséről: részemről én a lapos földesek stb mellé tenném őket. Amikor bevezették a háború után hogy büntetés jár a tagadásáért, gondolom más világ lehetett, aztán utána nem volt olyan politikus aki kimondja hogy "véleményért börtön a modern világban nem kéne" ezért is maradt fent máig ilyen elavult törvény szerintem. Ami azért is baj, mert kvázi igazolja a kínai cenzúra néhány részét.
Utoljára szerkesztette: zola2000, 2025.01.20. 17:31:44 -
Csak Németországban sok évre börtönöznek valakit, mert megkérdőjelezi a zsidó holokauszt dogmáját. Nekem ez eléggé rákosista módszer, igaz a származás egyezik. -
bdzsana #15 Persze simán jobb egy tömeggyilkos aki legalább bevallja, mint egy tolvaj aki azt mondja nem lopott.
Mert kb ennyi különbség van a kínai meg a nyugati cenzúra között. Kínában pár hónapra eltűnsz és úgy jössz vissza (jóesetben ha visszajössz, hogy imádod ezt a rendszert és sose volt jobb). -
Egy újabb propagandacikk az sg-től. Nyilván Kínában kínai, a nyugati világban nyugati cenzúra van. Ráadásul Kína sosem titkolta ellenben Nyugattal. Kína nem hazudja magát a szabadság földjének, "liberális demokráciának".
Leegyszerűsítve: a kínai rendszert nyugaton szabad szidni, a nyugatit pedig Kínában.
A példa kedvéért pedig:
"Egy amerikai felhasználónak elég volt annyit kérdeznie egy bejegyzésben, hogy a platform befogadja-e a melegeket. A posztot órákon belül eltávolították. Másnap új posztot töltött fel, amelyben azt írta, hogy a döntés miatt kilép a platformról, de hamarosan homofób kommentek kereszttüzébe került, egyes felhasználók pedig kulturája ráerőltetésével vádolták meg."
Pozitívnak, jobbnak tartom a nyugati woke-baromságnál. Egyébként meg számomra ez a reakció nyilvánvaló vagy elvárt arrafelé. Részben ezért, a konzervatív értékek miatt tetszik. Van, amiért nem tetszik persze. -
reptile1313 #13 Crybabyk, hisztizzen csak a sok tatogo eloskodo ingyenelo mediabohoc. mestersegesen generalt szuksegletet reklamozo senkik. aljas,.. aljanepe.
Utoljára szerkesztette: reptile1313, 2025.01.19. 10:27:51 -
Láttam én is régebben egy kifordított filmet, ez volt a Csaló csajok, ami a Riviéra vadorzóinak a koppintása.
Utoljára szerkesztette: Armagedown, 2025.01.18. 14:38:36 -
Zsombor99 #9 Nem tudom, hogy mi a fenére számítottak a Ti-Tok-ról "menekülő" felhasználók, mikor kínai szabályok szerint működő alkalmazásba próbáltak átmenni. Nem meglepő, hogy beleütköztek az ottani sokkal-sokkal komolyabb szabályozásba, erre számítaniuk kellett volna. Elvileg ez is mutatja, hogy kínai appnak nem feltétlenül másik kínai app az alternatívája, főleg ha az ember nem Kínában él. -
nem kell messzire menni, csak ide az SG-re a film cikkek alá kommenteljen valaki a cikk írónak nem tetsző kommentet amibe esetleg megemlíted , hogy a mostanában előszeretettel használnak woke elemeket, és mire frissíted az oldalt már törülték is a kommentedet.
Szép uj világ, szabad és cenzura mentes addig amig azt irod amit engednek.
Velem többször elöfordult , ugyhogy nem egyedi esetről van szó és csak azért mert megemlitettem, hogy sok uj filmet ujraforgatnak ellenkező nemü főhőssel és indoikolatlanul szerepeltetnek benne oda nem illö egyéneket. -
nirriti #5 Amitől még ennél is jobban irtóznak az elvtársak az az, hogy ha a népük a szénné cenzúrázott platformjukon elkezd keveredni a csúnya gonosz undorító nyugatiakkal azt elkdezdi kicsit felvenni a nyugati értékrendet. -
Rácsodálkoznak a kis hópihék a világ működésére :D
Ennyi embert nem lehet emberbarát módon kontroll alatt tartani, ez már évszáradok óta így van Kínában. -
Cat #2 "A RedNote csak egy verziót tart fenn alkalmazásából, ahelyett, hogy tengerentúli és belföldi alkalmazásokra osztaná azt"
Ez a kulcsmondat. Kettéosztják majd, hogy a kínaiak és az amcsik ne lássák egymás posztjait, és a nyugati verzióra más algoritmust állítanak majd be. -
lammaer #1 Na majd most szembesül a sok kína meg orosz imádó nyugatgyűlőlő hogy valójában milyen szabadság is van a vasfüggönyön túl....
Kommentelnek egy két vicceset micimackóról vagy valami nem szépet kínáról, azt majd megy a permaban :)