21
  • CommieSlayer
    Szólásszabadság:
    Az angoloknál pl 8-szor annyi embert tartóztatnak le online véleménnyilvánításért, mint az oroszoknál, pedig Anglia kisebb ország. Ebben benne van, ha misgender-elsz valakit, vagy kritizálod a bevándorlókat a megnövekedett bűnözés miatt.
    Továbbá nyugaton (velünk együtt) 20 országban börtönnel büntetik a holokauszttagadást.
    A németeknél múltkor egy nyugdíjasra küldték rá a kommandót, mert leidiótázott online egy politikust. Nálunk Orbán facebook oldala tele van kurvaanyázással és senkit nem csuknak le érte.
    Ez mese habbal, hogy csak az oroszoknál tűnnek el emberek vagy kerülnek börtönbe politikai vélemény miatt.
  • CommieSlayer
    Manapság azt hívják nácinak, aki ellenzi az erőszakot, meg az állam mindenre kiterjedő hatalmát. Az meg a liberális, progresszív jóember, aki tapsol az alapvető szabadságjogok felszámolásához, meg az értékteremtő emberek szénnéadóztatásához, mert hát ha te nem tapsolsz, akkor biztosan gyűlölöd a gyerekeket/nőket/zsidókat/melegeket/szegényeket/stb. Mindened amid van azt add fel ezekért a csoportokért, aztán csodálkozz rá, hogy nem lett jobb se nekik, se neked.
  • Tetsuo
    Náci? Te nem vagy normális. Minden mondatod érvelési hibás. A nácizmus nem nézte jó szemmel a kereszténységet, pláne a katolikusokat. Link.
    A fröcsögő gyűlölet szülte 2. mondatodat. A libsik tesznek egyenlőséget az általad idézett mondatrészek közé, ezért nem lehet velük érdemben vitatkozni, ezért védik be csőcselékként a gumiszabályokat és követelnek újabb szigorításokat a szólásszabadság ellen. Aztán pofáraesnek amikor a forradalom felfalja gyermekeit.
  • Szefmester
    Ehh.. valláskárosult nacionalista (szebb nevén náci) vagy.. Innentől a vitának értelme nincs, mert bármi ami nem a 2000 évvel ezelőtt írástudatlan parasztok szájról szájra történő sztorijaira épülő "norma" akkor az csak moslék dolog lehet.

A vicc az hogy elnyomásról írsz meg cenzúrázásról miközben vélhetőleg a különbséget sem tudnád megmondani az "utálom a zsidókat" és a "ki kellene irtani őket" között. Mert a legtöbben akik kritizálják rendszert és cenzúrát emlegetnek azok rendre a második verzióról beszélgetnek, és hasonlítják ahhoz hogy azt írja valaki oroszországban hogy #stopwar és másnap vagy börtönbe viszik vagy kiesik egy ablakon magasból. Orrtúródórikáék meg könyveket égetnének... de nem cenzúráznak. Csak kitörölnék a világból azt ami NEKIK nem tetszik. :D

Te meg rájuk hivatkozol. :D Parádés.
  • Tetsuo
    Az eredeti gondolat az volt, hogy mindkét fél belelát a polgárok kommunikációjába. Én pedig arra akarok rámutatni, hogy ez egyre rosszabb, egyre durvább és nincsenek szigetek, a világon mindenütt így megy kisebb lemaradásokkal, más-más módszerekkel.
  • lammaer
    " Történészek, írók, civilek vannak börtönben Európában, mert kétségbe mertek vonni bizonyos kutatási eredményeket."

Erről tudnál többet mondani?

amúgy szerintem kicsit elsodródtunk az eredeti felvetéstől, mely szerint nyugaton nagyobb - ha nem is abszolút - a szólásszabadság szemben kelettel (kína, oroszország)
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2024.12.17. 09:32:18
  • Tetsuo
    Dehogy is! Bődületes a kettős mérce. Történészek, írók, civilek vannak börtönben Európában, mert kétségbe mertek vonni bizonyos kutatási eredményeket. Óriási a különbség zsidók és nem zsidók kritizálhatósága között. Ráadásul ez itt nem fix, ennek szigorodása tendencia. Ha neked ez normális...
    Nincs facebookom, amit írtál valami marginális dolog lehet, hiba a rendszerben, hogy maradhatott.
    Pl egy parlamenti felszólalás és a reakció:

Dúró Dóra a kereszténység helyzete miatt aggódott, az államtitkár zsidó honfitársaink békéjéről kezdett beszélni
    .
  • lammaer
    (remélem a mod érteni fogja hogy nem a véleményem írom le, hanem példákat arról hogy a nyugati világban van lehetőség a szabad vélemény nyilvánításra)

-------

Kiváncsiságból elkezdtem nézelőni FBn, találok e zsidóellenes dolokat.... ilyeneket találtam:

- Könyvajánló: Zsidó gengszterek amerikában (Joshua kiadó)

- Nov 22-i poszt: Putyin korrekt. Amit mond a távoli és közeli előzményekről, az mind fedi a valóságot! Azonnal állítsák le az összes tetves zsidóbérenc seggnyaló, zsidók által megfizetett zsidópénzcsináló háborúakarót Európában és az USA-ban!!!!!!!!!! Elég volt a mocsok és a szenny uralmából!!!! Ki vitte idáig a világot???? Ki tette ezt az I. és a II. világháborúk előtt is?????

- Dec 1 poszt: Mocskos Izraeli terroristák!!
    Ezek a gecik építettek ki a kurva Brüsszeli tanácsot az Urkan terroristákal..
    A kis Urblik is oda jart dolgozni ahogy a szomszédom Radi is ..a mocskos Barabás!!!

Ami fontos: a fentieket két posztot én csak azért moderálnám, mert uszító stílusúak. Mint ahogy mondjuk egy kurvanyázó posztokaz meg standuposokat se szeretem. De véleményt nyilvánítani arról lehet hogy "nem szeretem a zsidókat mert" vagy "engem irritál a pride mert"
    Aztán hogy a tásrsadalom - ismerősök, barátok akik olvassák - hogyan itéli meg, az már az ő dolguk.

Utoljára szerkesztette: lammaer, 2024.12.16. 15:19:37
  • lammaer
    "Vannak problémák a Nyugattal? Szerintem a valaha legsötétebb, leggonoszabb métely, a legalacsonyabb rendű kultúrák egyike"

Melyek azok a kultúrák amelyek szerinted az benne élő tömegek számára sokkal magasabb rendűek, élhetőbbek és felvilágosultak voltak?
  • lammaer
    Abban egyetértek veled hogy nagypályán a nyugaton is - meg úgy nagyjából mindenütt - vannak érzékenyebb témák amelyek eredményezhetenek szakmai "öngyilkosságot" - melegek helyzete, kisebbségi témák, zsidók, meg más szenszitív területek.

DE: a tény hogy ebben a pillanatban is arról diskurálunk hogy nem illik mondjuk a zsidókat negatívan feltünteni az ékes példája hogy magánemberként bármiről lehet véleményem, megoszthatom, és értelemes módon akár ki is fejthetem.

Igenis irhatok arról hogy nekem nem tetszik a zsidó nagytőke, hogy a NATO egy mocsok intézmény, hogy Orbán és a gazdaságpolitikája egy zsákutca, hogy véleményem szerint túl van tolva a melegek pátyolgatása illetve a nők előtérbe tolása. Lehet hogy az átlagemberek szétkommentelik a posztomat, mondjuk szétszednek úgy mint Update Norbit aki merte vállalni a véleményé hogy márpedig a kövér nők és férfiak esztétikailag undorítóak, de ez nem rendszerszintű dolog. És hát nem végezte a gulágon, bíróságon vagy börtönben :)

A rendszer nem fog elnyomni emiatt, nem nyomoznak le és visznek a gulágra.

Nekem tényleg az volt nagyon sokkoló pl oroszorszában, hogy ha valaki kimondta hogy nem ért egyet Putyin háborújával, már is letartoztatták és vitték el.
    Még csak nem is azért mert ellenvéleménye van, hanem azért mert háborúnak nevezte a háborút.

Utoljára szerkesztette: lammaer, 2024.12.16. 15:08:40
  • Tetsuo
    Nincs olyan ország amit "istenítek". 2024-ben minden állam undorító - erről beszéltem.
  • Szefmester
    Egyszer próbáld ki hogy elköltözöl egy olyan szép országba amit istenítesz keleten, majd írd le hogy nem vagy elégedett egy kormányintézkedéssel. ;)
    De vigyázz hogy ha költözöl akkor ne emeletes házba menj, vagy a 3 felett rács legyen az ablakon ki ne ess. A teát meg magadnak termeszd nehogy polóniummal fűszerezettet vegyél a boltban véletlen..
  • Tetsuo
    Egyszer próbáld ki, hogy ami kritikát leírhatsz a franciákra vagy a németekre bárhol, cseréld ki a népet zsidóra. Kezd a nagyobb platformokon és figyeld a hozzászólást meg a profilodat. A médiában médiaszereplőként ez hatványozott.
  • Vanek úr
    #5-ben sok dolog le lett írva, amit szerettem volna én is, de azt már nem veszem elő. Amit még hozzátennék, az jön most...

Jelentősen túlzol az antiszemitizmussal (mivel szerinted a #6 alapján olyan a nyugat, mint amit írsz, meg is értem, hogy a saját oldaladról ez igaz(nak tűnik)). Nemrég volt a tévében egy politikai műsorban, ahol beszélgettek Izraelről, és a háborúról. És ott fel is emlegették azt, amit az ENSZ is megemlített, és ami miatt ki is adtak körözést Netanjahu ellen, hogy a civil lakossággal szemben hogy viselkedtek, hogy a segélyszállítmányokat nem engedték be, .... És mégsem lett senki antiszemita, és mégsem vittek el senkit. Mert volt egy valós indok, ami miatt el lehetett ítélni a zsidókat. Hiszen csak azért szoktak ugrani, ha valós indok nélkül támadják őket (vagyis szidják). De persze mindig könnyebb másra fogni. Könnyebb elferdíteni (fél)igazságokat: mint ahogy az USA-ban is az Izrael elleni tüntetésekről elvitt embereket könnyebb hősként láttatni, és azt mondani, hogy őket azért vitték el, mert merték kritizálni a zsidókat - miközben a valóság az, hogy szinte sok minden más volt a valós ok (be nem jelentett tüntetések, egyetemek rendjének megzavarása, ... meg még ki tudja milyen amcsibeli törvényeket szegtek meg, de olyant nem, ami 'antiszemitizmus' vagy ahhoz köthető lett volna). De titeket soha nem akadályozott a valóság. Mint amikor azt mondjátok, hogy 'rohadt libernyák' rendszer, de közben meg istenítitek pl. Muskot, mert ő jobb oldali. Pedig ugyanazt csinálja, mint a többi, ugyanabban a 'fertőben' él, de mivel jobbos, ezért ő 'jó' ember. Az, hogy nála napi tizenx óra a munkaidő, az rendben van, de ha valaki más mondjuk 8,5 órára emelné a munkaidőt, akkor már jönne a 'rohadt nyugat', meg a 'mocsok libernyák rendszer'. Mert csak azokat a fél- vagy rész igazságokat fogadjátok el, amik a saját belső 'igazotokat' erősíti, a többit meg ignoráljátok, nehogy tönkretegye a valóság a belső légváratokat. (És itt megemlítem, hogy ez nem csak a jobb oldalra igaz, hanem minden párt, minden eszme 'hívőire'. Mert soha nem a rendszer a hibás, hanem annak a vezetője (és azok kiszolgálói), aki visszaél a rendszerrel. De aki nem gondolkodik, az egy adott eszmére vetít ki minden negatív dolgot, és a saját oldala a 'minden jó' oldala.)

Ja, és a nagy elnyomottakra jellemzően itt is leírhattok minden hülyeséget, és sz@rt (még, amíg pártunk és kormányunk meg nem tiltja), mégsem visznek el sehová, nem basztatnak, nem bélyegeznek meg, ... - és ugyanez megy még nyugaton is. Azzal ellentétben, amit leírtál.
  • M2
    Ádehogy!
  • Tetsuo
    Vannak problémák a Nyugattal? Szerintem a valaha legsötétebb, leggonoszabb métely, a legalacsonyabb rendű kultúrák egyike. Anyagilag, egzisztenciálisan jobb, kényelmesebb, mint jelenleg bármi - ezt nem vitatom. De ennél magasabbra kell tekinteni, más szempontokat kell figyelmbe venni. És itt nem rangsorolás van, az nem vígasztal, hogy Észak-Koreában vagy akár Kínában sem emelkedhetsz szellemiségben.

• Gabbbbbbbbbbbb
    Vannak problémák a Nyugattal kapcsolatban, de nagyon specifikus is annyira nem releváns dolgokat vettél elő, ahogy azt szokás a magyar médiában is, mert csak ilyenekkel tudnak -valamennyire jogosan- érvelni.

>Az úgynevezett szólásszabadság nem létezik 2024-ben sehol a földön szerintem. Nyugaton, a fejlett világban biztosan nem.

Teljes szólásszabadság sehol sincs, valahol nem is lenne reális, mivel szétesne a társadalom, ha mindent engednének. Itt a példáid kapcsán onnan fakad a probléma, hogy a te és sokan mások nem értetek egyet a nyugati értékrend egyes részeivel, aminek sajnos része az, hogy antiszemitizmusnak még csak a nagyon távoli gyanúja sem merülhet fel, akkor sem, ha zsidó üzletemberek esetileg megérdemelnék a masszív kritikát. A tanárok kirúgása pedig ugyanez, de szólásszabadsághoz nincs sok köze az ilyen eseteknek, nyugati iskolarendszerek nagyon mások, mint itthon, egy extra woke munkahelyen valaki elkezd pattogni, akkor nyilván ki fogják durrantani, ha az egy iskola, akkor a felháborodott szülők/diákok pedig elképzelhető, hogy keményen zaklatni fogják szocikon, vagy woke barát média is lehet tényleg meg fogja hurcolni az illetőt. Sok súlyos probléma van itt, DE azt is vedd figyelembe, hogy börtönbe ilyenért biztosan nem fog menni az illető és vannak ellenhangok is. Csinálhat egy Youtube podkasztot, vagy felszólalhat a Joe Rogen show-ban és elmondhatja a sérelmeit ls emberek ezrei fognak szomorkodni, hogy miként is történhetett ez meg vele, milyen rossz a jelenlegi late-woke helyzet stb és ezek után elmehet egy Trump rally-ra és felrakhatja az ott készült képeit Fészre és utána szinte szóháborút gerjeszthet a fiókjában. Miután lenyugodott, kereshet munkát egy konzervatív, vagy akár egyházi iskolában.

Oroszországban, Kínában, Iránban ilyen nincs. Jobb esetben mehetsz egyből a börtönbe, ha kilépsz a fasorból.

Ja és a legfontosabbat hagytam ki. Nyugaton is, Keleten is, bal oldalon, jobb oldalon, mindenütt, a Woke és Izrael csak eszközök, hogy fontosabb problémákról eltereljék az emberek figyelmét. Nagyon sikeres stratégia, sajnos. Sokszor azt látom, hogy a csapból is ez folyik, pedig nagyon kevés embert érint a való életben.
    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2024.12.14. 12:18:39
  • Tetsuo
    Első körben tisztázzuk azt, hogy ez és minden hasonló cikk manipulál, mert azt sugallja, a látszólagos másik oldalon (a Nyugaton) ilyen nincs. Ott nem figyelnek meg, ott szólásszabadság van stb. Szóval ott, vagyis nyugaton is azt kell mondani, amit a hatalom elvár, megenged. Ha a lényeget pedzegeted, törölnek a nyilvánosságból, ellehetetlenítenek sőt be is börtönöznek. Szóval ez ma, modern társadalmunkban így van nyugaton és keleten.
    Az úgynevezett szólásszabadság nem létezik 2024-ben sehol a földön szerintem. Nyugaton, a fejlett világban biztosan nem.
    Konkrét példa kell a butább, teljesen vak embereknek? Egyetlen példa a millióból: Párizsi utadról hazajővén elmondhatod milyenek a franciák pozitív-negatív oldalról, viccelődhetsz viselkedésükön, ugyanezt a zsidókkal nem teheted meg. Róluk nem mondhatsz egy tévéműsorban, egy újságcikkben negatív dolgot. Ha valós tényeket közölnél, ami negatív színben tüntet fel egy adott zsidó üzletembert, neked esnek, hogy antiszemita vagy. Ha Izrael politikáját kritizálod, hasonló a helyzet.
    És akkor még véleményről nem beszéltünk... Ami a szólásszabadság alapja lenne.
    Ez csak egy példa, de lehetne előhozni a német börtönökben ülő történészeket, mert a zsidó holokausztot kutatták és már eredményre jutottak, mint a hivatalos narratíva.
    Ha teljesen más példa kell, akkor az USA-ban és Nagy-Britanniában olyan tanárokat rúgtak ki, hurcoltak meg nyilvánosan, akik szerint 2 emberi nem van, férfi és nő. Stb. stb. milliárt példa van, ami a nyugati ideológiai pressziót támasztja alá.
    Van keleten is hasonló? Igen, de az nem vígasztal, én itt élek a nyugati kultúrkörben. Attól nem lesz jobb nekem, ha másnak is rossz...
  • lammaer
    Csak az amcsiknál nem esel ki az ablakon ha rosszat írsz a vezérről és nem állnak háborúban egy másik országgal ami a facebooktól függ....

Imádom ezeket a nyugatellenes megnyilvánulásokat miközben élvezzük a szólásszabadság intézményét ami a ruszkiknál nem létezik...
  • quatlander
    Az amcsik egészen biztosan.
  • Tetsuo
    Vajon az amerikaiak belelátnak a Facebook-kommunikációba?
    Természetesen.