4
  • Predatorrr
    Én is készítek itt-ott felvételt vagy képet 1-1 koncerten. De nem arról szól, hogy felveszem az egészet. Megint csak azt mondom, hogy mértékletesség. Ez a nyomorult világ folyton a szélsőségekről szól. Vagy A vagy B lehetőség, nincs aranyközépút semmiben.
    Utoljára szerkesztette: Predatorrr, 2024.12.11. 16:54:04
  • wraithLord
    Ennek a sok okostelefon tiltogatásnak szerintem az a tanulsága, hogy az embereknek nem ártana az okostelefon használatot is tanítani óvodában, általános iskolában. A mikéntje az marad a pedagógusokra, mert elvileg ilyen korban még nem is kellene tudniuk, hogy mi az. De az is lehet, hogy ez a probléma, hogy pl. kamaszkorban hirtelen rászabadul, és akkor túlzásba viszi, és ebből kialakul az ami jellemző a mai emberekre (nem csak fiatalokra, mindenkire, aki nem olyan öreg ahhoz, hogy már csak senior mobiltelefont lehetett adni neki).

Ahol hivatásszerűen tilos azzal szórakozni, és ahol szigorúan tilos fotózni, az más dolog, mint amikor kulturális/szociális okokból akarják az embert megrendszabályozni (a politikai ok megint egy más kategória). Szerintem ezzel kezdeni kellene valamit, és nem vagy az alapvető magántulajdonhoz való jogot kikezdeni egy annál alsóbbrendűbb jogszabállyal (iskolák itt), vagy a szórakozóhelyeken mint a dedósokat megrendszabályozni. Ahogy senki nem hugyozik a táncparkettre, egy embernek azt is meg lehet tanítani, h ne videózza meg fotózza le még a póknak a szarát is a sarokban... sőt, még azt is, hogy a jelenlévő többi ember helyett az okostelefonjával csak indokolt esetben foglalkozzon. De ez a szülők, nevelők dolga lenne, nem pedig mindenki másé. Az megint más, ha kimondják, hogy szórakozóhelyen ugyanúgy tilos fotózni, mint egyes múzeumokban, katonai objektumokban, mittudomén, és akit rajtakapnak, azt feljelentik, amellett, hogy páros lábbal rúgják ki a csukott ablakon. Az valami, még ha nem is feltétlenül értek azzal se egyet.

De nekem ez valahogy nagyon nincs a helyén.
  • jozsi031
    Újabb baromság.
  • Frekvency
    szerintem is a leggyökerebb ostobább dolog ez a kamerázgatás. Sok birka nem is nézi a showt csak a kijelzőn keresztül, miközben talán egyszer ha ránéz másnap a felvételre.