5
-
uwu2020 #5 Szerintem befektetésnek is jó. Én így cseréltem le az autómat. Először kriptót vettem. -
M2 #4 "a napi meg heti ingadozásokon nem kereskedek és gondolkozok..."
A kripto legnagyobb előnye a magas volatilitása. Mint egy felgyorsított tőzsde, ahol egy év akár egy nap alatt is lepörög. Ezt használják ki a rajta kereskedő spekulánsok.
Ha ez nem a te világod, akkor jobb távolságot tartani. Szerintem. -
HubaBuba #3 "De a komoly projectek nem a meggazdagodás lehetőségét hirdetik, hanem a szabad kereskedelmet és a privát szféra erősítését. Az csak mellékes dolog, hogy a véges készlet miatt jó befektetésnek." ez azért fájt... qrvára leszarja a befektetők 99,9%-a a leírtakat, csak a meggazdagodás hajtja őket.
-
CommieSlayer #2 "de egyszerűen nekem túlságosan hektikus és szenzációhajhász az egész, amit nagyrészt a hype mozgat, semmiféle valós gazdasági folyamat."
Van most kb 10000 féle jegyzett kriptovaluta. Abból van 5-10 ami komolyan vehető project, értelmes célokkal és tehetséges fejlesztőkkel. A többi csak mém coin, vagy csalás. De a komoly projectek nem a meggazdagodás lehetőségét hirdetik, hanem a szabad kereskedelmet és a privát szféra erősítését. Az csak mellékes dolog, hogy a véges készlet miatt jó befektetésnek.
"Én buy and hold vagyok, tehát a napi meg heti ingadozásokon nem kereskedek és gondolkozok"
Statisztikailag ez a stratégia működik a legjobban. Veszel havi egyszer, amennyit nem sajnálsz rá és elfelejted, hogy létezik. Jobb nem figyelni a napi árfolyammozgásokat, mert az ember hajlamos elragadtatni magát és pánikolva rossz döntéseket hozni. -
lammaer #1 Amennyire én látom, a crypto is olyan történet mint a startupok: vannak nagyon sikeres coinok amikről mindenki beszél, miközben a coinok többsége valójában sikertelen pénztemető (mint ahogy a startupok többsége is az).
Egy ideje gondolkodom/kutakodom a témában, hogy a befektetéseim diverzifikálása jegyében tennék pénzt cryptóba, de egyszerűen nekem túlságosan hektikus és szenzációhajhász az egész, amit nagyrészt a hype mozgat, semmiféle valós gazdasági folyamat.
Én buy and hold vagyok, tehát a napi meg heti ingadozásokon nem kereskedek és gondolkozok...