felemelő#3
Üzletileg annyiban normális, hogy ez az "első" .... mivel korlátlan számban készülhetnek "alkotások", így azok értéke tart a nullához, de elsőből csak egy van.
(ugye nem véletlen hogy a művész halála után lesz értéke a képeinek, hiszen amíg él alkothat sok sok művet ezzel nyomva le a már készek árait).
Egyébként csatlakozom AndReWsss-hez, pénzügyi trükközés. [*]
A betett gépi érték és emberi (hisz "instruálták") munka értékét természetesen megéri a kép. [de a jövőben ez is csökken majd, hiszen a méret-hatékonyság (economies of scale) előjön.
[*] illetve még egy szempont. Túl sok embernek van túl sok nem megérdemelt pénze, és számukra ez olyan, mintha te látsz egy posztert a kirakatban és azt mondod: "tetszik, lesz...rom azt a 10.000 Ft-ot, akarom a szobám falára. Kit érdekel mennyit ér, nekem kell. Utoljára szerkesztette: felemelő, 2024.11.12. 10:05:02
Supra-III#1
Ez csak szerintem nem normális? Aztán csodálkozunk majd, hogy az első értelmes élet ki akar majd irtani minket... :-)
Meg Turing mennyiben volt az MI atyja? Annyira mélyen nem ismerem a munkásságát, de amit láttam, az lényegében egy elektromos számológép, aminek még az elektonikához sem volt sok köze.