5
  • CommieSlayer
    #3
    Semmilyen valódi nyoma nincs annak, hogy befolyásoljuk-e az átlag hőmérsékletet, vagy a tengerszint emelkedést. Az egész pánik álösszefüggéseken, spekulációkon, önkényesen megvágott statisztikákon és adathamisításon alapszik. Én értem, hogy a média meg a politikusok ezt harsogják 50 éve, de attól még nem igaz.
  • t_robert
    #4
    Ne aggódj mire befejeződik a klíma változás a még hátra levő úgy 30-40 méternyi tengerszint emelkedés miatt a tengerparti ingatlanoknak lefog menni az ára. Ki akarja búvár ruhában elütni az időt a házában.....
  • t_robert
    #3
    Az éghajlat változás amúgy is bekövetkezik mert lassan 20-22 ezer éve tart, mióta olvadunk ki az utolsó jégkorszakból. csak nem mindegy, hogy maradék nagyjából emberek nélküli világban még vagy úgy 1-2 ezer évig tartó hátralevő folyamat le megy-e 50 év alatt miattunk. Vagy sikerül még elhúzni pár száz évet.
  • kvp
    #2
    Nem gondoljak komolyan. Se a celokat nem akarjak elerni (kimondta, lasd fent), se a megoldast nem keresik a problemara. Ha tenyleg az MI-re akarnak hagyatkozni, akkor ebbol lesznek a tipikusan embertelen megoldasok, mint pl. a kibocsatas csokkentes legegyszerubb modja a bolygo lakossaganak 99.99%-anak kivezetese (ertsd: megsemmisitese).

    A fentiek utan nem meglepo, hogy a bolygo szegenyebb, de nepesebb allamai inkabb Kina moge allnak be, ami azt mondta, hogy megoldjuk valahogy, mert ugyebar a munkasosztaly (a nep) a fontos. Az, hogy ez a kijelentes teljes mertekben egybeesik a globalis celjaikkal mar mas kerdes, de az emberiseg tulelese szempontjabol a globalista nagytokesek es Kina versenyeben a kina diktatura kezd a kisebbik rossznak tunni, meg akkor is ha amerikai mintara ujabban eleg imperialistak lettek ok is.

    Ez nagyon rossz elojel a nyugati tomb szamara, mert lakossag es ha minden ugy megy tovabb ahogy eddig, akkor lassan gazdasagi szempontbol is a Kina es szovetsegesei vannak tobbsegben. Kerdes a nyugati nagytokes csoportok legalabb a katonai folenyuket meg tudjak-e orizni, ami erosen fugg a nyugati vilagban elert politikai hatalmuktol. A helyi rendszer jelenleg nagyon ingatag mindharom nagyhatalom eseten (Kina, USA, Oroszorszag), persze mas mas okokbol. (Kinaban a gazdasag stabilitasa, USA eseten a lakossaggal szembe meno politikusok miatt, mig Oroszorszagban mar nehezen turik a haborus vesztesegeket)
  • CommieSlayer
    #1
    Majd ha nem járnak magánrepülővel mindenhova, meg nem vesznek tengerparti házat, akkor elhiszem, hogy komolyan gondolják a klíma veszélyt.