4
  • Supra-III
    #4
    Közben csak a Mátrix hiteti el. Ezt is. Meg az ellenkezőjét is :-)
  • MerlinW
    #3
    Mert a GPT egy LLM. LLM-ből meg van több százezer. GPT csak egy a sok közül.
  • reptile1313
    #2
    mit kell allandoan a ChatGPT moge irni,hogy LLM. baromira Idegesit/
  • kvp
    #1
    Erdekes szociologiai kiserlet, de ugyanezt a hatast lehet tapasztani a fosodratu kozossegi oldalakon is, csak ott neha akad 1-1 elo szemely is. (a tiktok es az insta tele van bot-tal, jopar kozzuluk MI, meg tobb fizetett human bermunkas)

    "A heavenbanning az a hipotetikus gyakorlat, hogy egy felhasználót száműzünk egy platformról úgy, hogy mindenkit, akivel beszélget, olyan MI modellekkel helyettesítünk, amelyek folyamatosan egyetértenek és dicsérik őt. Ez teljesen megvalósítható az MI/LLM-ek jelenlegi állása mellett."

    Ez csak akkor mukodne, ha az illetonek nem lenne out of band vagy offline kapcsolata senkivel akikkel online kommunikal, tovabba a nyelvi modell legalabb annyi informacioval rendelkezne mint amennyivel az illeto a beszelgetopartnereirol. Egyebkent szinte azonnal inkonzisztense valik a kommunikacio a valosaggal es lebukik a rendszer. (igen tudom, az sg-s forumozok kozzul senki sem ismerek irl, de ha mas nem, az valoszinuleg feltunne, ha nem latszananak a hozzaszolasaim regisztracio nelkul, a publikus net felol nezve)