2
  • Macropus Rufus
    #2
    mondjuk azt nem mondhatták, hogy tudjuk, hogy akik otthonról dolgoznak azok egy jó része nem csinál semmit és egyfajta szabinak nézik a HO.
    Szóval ja, megértem. Nálunk is ez van. Aztán amikor meg bekeményített a cég akkor meg mindenki sírni kezdett, holott ők provokálták ki, hogy pl. a céges gép csak akkor működik megfelelően, ha van aktív vpn kapcsolata. Addig meg kb. semmit nem enged. Tehát ahhoz, hogy dolgozzál kapcsolódni kell a céges rendszerhez. Ebben az esetben meg már megfigyel a nagy tesó. Erre jött a sírás. Mert miért is? Nem volt semmi korlát, de kiderült, hogy a csapat bőven több mint 70%-a nem csinált lófaszt sem a home office alatt. Hát most beszopták, mert most már akkor is figyel a rendszer, ha az irodában vannak. Megérte mi? Ennyire 1 bites egy átlag user.
    Sztem az Amazonnál is valami hasonló lehet a háttérben és nem a vállalati kultúra meg ilyenek. Csak hát azt nem mondják, hogy azért gyertek be mert egy logós banda vagytok. Viszont így azok is szívni fognak, akiknek am. jobban feküdt az otthoni munkavégzés.
  • kvp
    #1
    Egyreszt azert rendelnek be mindenkit az irodaba, hogy a vezetoknek legyen kit vezetniuk, masreszt rajottek, hogy sok teruleten a vezetok aranya a dolgozokhoz kepest tul nagy lett. Nekem ez tobbszorosen rossz uzleti dontesnek tunik, bar valamennyire probalnak korrigalni. (a profitnoveles erdekeben)

    A tenyleges szakemberek kozzul viszont szerintem sokan el fognak menni a lepes hatasra.