7
  • Cat #7
    Én úgy látom, hogy a magyar állam befuccsolt, a magyar kormánymaffia ellopta az ország jövőjét. Ennél bárki más jobb lenne. Eljutottunk oda, hogy az összes környező országban jobban élnek az emberek, sokkal magasabb a fizetésük, az árak a boltokban pedig alacsonyabbak. Olyan általunk lenézett országokban is euró van már rég, mint Szlovákia vagy Horvátország. A román bérek már a magyar előtt, még úgy ahogy tartjuk magunkat Bulgária szintjén. De ha Viktor jövő tavasszal kézivezérlést vezet be a jegybanknál, akkor ugyanúgy járunk, mint a törökök Erdogan alatt: hiperinfláció és brutális lecsúszás.
  • CommieSlayer
    #6
    A probléma az, hogy az EU egy államok feletti diktatórikus állam és le akarja építeni a tagállamok maradék önrendelkezését is. Ne azt találjuk ki, hogy hogyan tudunk ezzel együtt élni (amúgy sem lehet), hanem azt, hogy hogyan tudunk ebből kikecmeregni. Az EU-nak a szabad kereskedelemről és szabad munkavállalásról kellene szólnia. Ezen túlmenően nem kell semmi közösködés, mert az csak kiszolgáltatottá tesz minket.
  • kvp
    #5
    "És nyilván néhány százmillió a magyar költségvetésbe folyt volna be, ha nem csatornázta volna át az Apple Írországba mindet."

    Ezert szeretne az EU bevezetni a kozos piac melle a kozos adozast, a kozponti koltsegvetessel egyutt. Egy adohatosag, egy penzugyminiszterium, egy kozos nagy europai koltsegvetes lenne a cel. Onnantol nincs hova kibujni egyetlen cegnek sem.

    "Szerintem a javak egyenlőbb elosztása egy végtelenül káros dolog."

    Ok, de a magyarok az EU 2.3%-at adjak es aranyos demokracia eseten ennyi beleszolas jarna nekunk. Iranyitott demokracia eseten, lasd az EU-s nepparti-baloldali-liberalis-globalista koaliciojat meg ennyi sem.
  • CommieSlayer
    #4
    Jó, de ahogy a nevemből is látod én nem vagyok komcsi. Szerintem a javak egyenlőbb elosztása egy végtelenül káros dolog. Ha rajtam múlna ez a nő és a hozzá hasonló kártevők börtönben rohadnának az életük végéig. Az EU-nak eleve nem szabadna beleszólnia az egyes országok adópolitikájába, de ha mégis megteszi nem az alacsony adójú országokat kellene basztatnia, hanem a magas adójúakat.
  • Cat #3
    A baj itt inkább az, hogy ez a 13 milliárd euró nem az íreket illetné, hanem abból (hasraütésszerű számok következnek!) három milliárd a németeket, három a franciákat, stb., a helyi Apple-eladások függvényében. És nyilván néhány százmillió a magyar költségvetésbe folyt volna be, ha nem csatornázta volna át az Apple Írországba mindet.
  • kvp
    #2
    "Fú de csúnya ez az izé. Illik a külseje ahhoz, amiket mond."

    EU-s versenyjogi komisszar (angolul commissoner). Nincs jobb, oruljunk, hogy legalabb van. Mondjuk a globalis cegek helyi (allamszovetsegi, tehat EU-s szintu) megadoztatasa pont egy fontos tema lenne a javak egyenlobb elosztasa tekinteteben.
  • CommieSlayer
    #1
    Fú de csúnya ez az izé. Illik a külseje ahhoz, amiket mond.