5
  • Rick Walsh
    #5
    Az Én értékelésem nulla alatt van és lehet, hogy még mínusz száz alatt is. (Én az Alien 4-et választom)
  • Macropus Rufus
    #4
    jogos. Anno olvastam, hogy a Alien 2. részében is benne volt egy jelenet mikor Ripley megtalálja Burke-t már a királynő fészkében. És éppen kell ki belőle a dög. Na ezt azért vágták ki, mert túl gyorsan fejlődött volna ki a szőrny. Am. az Alien 2. részének a könyv változatában ez a jelenet benne van. És nem csak itt fejlődnek marha gyorsan ki. Lásd még AvP, vagy akár a Covenant idegenjeit. Sőt a Covenantban konkrétan olyan nagy a kikelt dög, hogy jogos a kérdésem: hogy a fenébe fért el ez egy emberben?!
  • Elef
    #3
    Van egy problémám az utóbbi alien filmekkel: az alien egyre gyorsabban fejlődik ki, miközben nincs annyi anyag amit fel tudna használni ill ilyesmi mi sci-fi ben is egyszerűen butaság..
    Ebben a filben az utolsó szörny MÁSODPERCEK alatt válik 2m-es teljesen kifejlett valamivé. Akkora WTF hogy megölte az egész "élményt" ami egyébként csak egy remake lett.
  • hawkie22
    #2
    Kövezzetek meg, de nekem nem ez a harmadik legjobb film a sorozatban, az továbbra is a Végsö megoldás Halál. Sokaknak nem tetszett, de szerintem nagyon is élvezhetö volt az a film, össze volt rakva, jobban, mint ez. Nem volt ez se rossz, de ezt már mind láttuk, új ötlet nem nagyon volt benne. És a kiscsaj se lesz egy új Ripley vagy Shawn.
  • Kotomicuki
    #1
    Még a 4-ben is jobban voltak felépítve a karakterek és hihetőbb volt a sztori, mint ebben.
    A biológiai fegyver is hihetőbb indíték volt, mivel egy korlátokat és szabályozást nemismerő gigavállalatról van szó, aminek eddig minden megnyilvánulása a mindenek fölött álló hatalmáról és a fékeveszett önzéséről szólt, ezért nem ismerték fel, vagy nem akarják (f)elismerni, hogy az Alien számukra (is) használhatatlan és csak a pusztulásukat okozza. Egyszerűen nem áll össze az első 4 rész az azt követő kettővel, ahol próbáltak volna csavarni az addigi horroron és más műfaji irányba lökni a franchise szekerét, hogy nagyobb teret kaphassanak a játszadozásra, de az utólagos "finomítás" és "belemagyarázás" eléggé hiteltelenre sikerült és csak rontott a sorozat helyzetén (és megítélésén).
    Egyszerűen kódolva van a természetbe(n), hogy a fejlettebb faj leváltja a fejletlenebbet (vagy a túl-/megrekedt-fejlődés miatt ellenállását vesztettet), így bármilyen kísérlet az emberiség részéről, hogy önmagát meghaladót hozzon létre, mindenképp az emberiség bukásával fog járni, ha a folyamat "sikeres" lesz - robotika, MI stb. Ezért értelmes egyén nem is ezen, hanem az ember/önmaga fejlesztésén dolgozik: tanulással és nem "génterápiával" - mivel a halhatatlanság sem opció (a természetben sem)!

    Túl sok mindent gyömöszöltek belé, viszonylag kevés karakterrel, így az "igazi" horror nem domborodhatott ki - eléggé csapongó és átgondolatlan a történetvezetés, amit kéne azt sem bontja ki, építi fel, vagy mélyíti el kellően a maradék meg limonádé (se).
    A történetben sok a logikátlanság és hiteltelenség, ami nagyon megnehezíti a beleélést, vagy a figyelem folyamatos fenntartását, így az a vonal sem tudja a víz fölé emelni az alkotást.
    Egyedül az Alien maradt meg, úgy, ahogy, de ez, önmagában kevés ahhoz, hogy jó film lehessen - minden más hiányzik belőle, legfőképp az újdonság a 45 évvel ezelőtt már (többször) látottak után.