8
  • kvp
    #8
    "Ilyen alapon az összes bankot és a kriptovalutában érdekelt cégeket is lehetne bírságolni"

    Nem szukseges. A kriptovalutak nagyon jol kovethetoek, mert a fokonyv nyilvanos. Csak a bemeneti vagy kimeneti konvertibilis penzt kell valos szemelyez kotni es onnantol az adott szemely minden tranzakcioja visszakeresheto. Az EU-s torvenyek szerint pedig a bankok kotelesek minden ki es beifzetest rogziteni. Egyreszt ellenorizniuk kell a befizetett konvertibilis valuta forrasat a penzmosas elleni torveny szerint, masreszt a legkisebb tranzakcio eseten is osszeghatartol fuggetlenul rogzitik az illeto szemelyes adatait, aminek hatasara a kesobbi tranzakcios lanc mar kovetheto. Persze a rendszer kijatszhato stromanok segitsegevel, de a publikus blokklancnak koszonhetoen annak is nyoma van. Gyakorlatilag csak az tud az EU-n belul kriptoban illegalis tranzakciokat vegezni, akinek azt valamilyen okbol megengedik.

    A signal es a telegram tiltasa viszont beleillik az EU titkositast tilto rendelkezeseivel. Ezek egyebkent nagyreszt megegyeznek a regi 1980-as 90-es evekbeli francia szabalyozassal.
  • FICEK9
    #7
    Ilyen alapon az összes bankot és a kriptovalutában érdekelt cégeket is lehetne bírságolni (és kellene is!)
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #6
    Nem lehetetlen ez a forgatókönyv.

    Nekem azzal van a bajom, hogy az abszurd vádakkal precedenst teremtve Signal-t is támadják az EU-ban. Meg úgy alapból jogállamiság erodálódik az ilyen baromságok miatt.
  • nlght
    #4
    Értem, hogy mire gondolsz és miért gondolod, de ezek csak kamu indokok, hogy hivatalosnak tűnjön a letartóztatás és ne legyen nyílvánvaló, hogy Durov átállt a nyugati oldalra. Az egész botrány arról szól, hogy a Telegram az orosz hadsereg és így az orosz társadalom legnépszerűbb applikációja, egy komoly digitális bástya, ami most szintén a NATO kezébe kerülhet.
    Durovot már 2011 óta fingatja Putyin és az államrendőrök serege. Most lett elege ebből, illetve ő nem szopta be az orosz állami tv propaganda baromságait, nem hisz a nácikban és az nextgen ukrán biológiai fegyverek mitológiájában. Ideje lenne kinyílnia egy-két csipás szemnek ezen az oldalon is, túl sok az oroszok seggét nyaló hívő, akik vallásos buzgósággal bármit elhisznek Putyin propagandájából.
  • gosub
    #4
    Azért az több mint érdekes, hogy csak azokkal az üzenetküldő alkalmazásokkal van bűnözői probléma ahol kb szabadon, vagy titkosan lehet szólni.
  • Arnika19
    #3
    Téved az ügyvéd, a bűnrészeség megáll. Zsebre teszi a cégből származó jövedelmet, de nincs felelőssége a törvényes működésért? Ugyan már.
  • nlght
    #2
    Az egész színjáték, Durov önként adta fel magát, hogy szájbakúrhassa a Putyin rezsimet.

  • Cat #1
    Ilyen erővel a SilkRoad tulaja sem volt felelős az azon elkövetett bűncselekményekért, vagy pl. az emagon nyugodtan lehetne árulni drogot.