14
  • gosub
    #14
    inkvisitor1978: Csalóknak is kötelezően táblát kellene hordani, különben a rendőr megbüntetné őket, máris kevesebb lenne belőlük.
  • manypet
    #13
    "Hova lehet még rontani a Disney hírnevét, de most őszintén? :D"
    :-D Ez jó volt.
    Viszont soha ne kételkedj a balosok képességeiben. Ahogy a mondás is tartja:
    Mindig van lejjebb! ;-)
  • manypet
    #12
    "De a kritikus gondolkodás az felelősséget ró az egyénre és a felelősségtől rettegnek az emberek."
    +1
  • inkvisitor1978
    #11
    Elvileg egyszerű lenne a probléma megoldása.
    Minden manipulált képen, fotón, videón kötelező jelleggel szerepelnie kell a feliratnak:
    Utólagosan manipulált kép, AI generált kép stb, már a szoftver által beégetetten.
    A felirat elhagyása automatikusan büntetett.
    Ez gyorsan helyrerakná ezeket a kérdéseket.
  • kvp
    #10
    "Én attól félek a legjobban, hogy a bíróságokon ~innentől lehet kidobni a fotókat, videókat, hangfelvételeket, mint bizonyítékokat."

    Ezzel kapcsolatban mar egy jo evtizede elsutott par talalo poent a futurama. De igen, nagyjabol onnantol az emberek szavahihetosege szamit csak, hogy tenyleg igaz az ami a felvetelen van. Nem mintha a kozepkorban vagy akar csak 200 eve lett volna jobb megoldas.

    Mindenesetre en az internetes tartalmaknak akkor sem hiszek ha kerdeznek, szoval elvileg barmi hazugsag lehet es az ellentetje is. Meg az MI generalt kepek egy resze is hamis es valojaban ember generalta oket.
  • MerlinW
    #9
    Hove lehet még rontani a Disney hírnevét, de most őszintén? :D
  • YaniMan
    #8
    Én attól félek a legjobban, hogy a bíróságokon ~innentől lehet kidobni a fotókat, videókat, hangfelvételeket, mint bizonyítékokat.
  • banjozsef #7
    De hát a hazugság mindig is létezett és mindig is létezni fog. Eddig is voltak hamisított adatok, képek, videók. Ezt az AI-MI ( persze már előtte is az volt, mielőtt elkezdték volna annak nevezni ) csak felgyorsította. Nem véletlenül lett olyan sikeres a Facebook, a YouTube és az Instagram, hogy csak a leglényegesebb régieket említsem, de persze itt van már a TikTok, a Snapchat és az X ( persze a Twitter is, de az már kimúlt ) is, hogy néhány újabbat is említsek. Az emberek egyszerűen szeretik a hazugságot, amiben teljesen igazuk is van. A valóság szörnyű, kiábrándító. Az igazság az egyetlen fontos dolog, de ezt végre igazi erőfeszítés lesz kideríteni, úgyhogy aki figyel, gondolkodik, nyomoz, utánanéz, kételkedik csak annak lesz szerencséje túlélni ezt is, de persze lehet hogy van más út is, de az is lehet hogy nincs. Nyilvánvaló, hogy ezt mindenkinek magának kell kideríteni, ami persze sok időt, energiát felemészthet, de lehet hogy csak ennek van értelme. Egyébként ez nevezik tapasztalatnak, ami nem megspórolható a legtöbb lényeges dolog esetén, ha igazi tudáshoz akarunk jutni egy adott dologgal kapcsolatban. Persze azért az adott ügy megoldására is készítettem a bjos BjPress -t, amit kimondottan az ismertebb AI -k kiképzésére is készítettem. Ha engem - de igazából a BjPress -t - olvasnak, talán jobbak lesznek, de persze ebben azért annyira nem bíztam, ezért kénytelen voltam kiadni az ai.bjos -t és az ai.bjpress -t is, amik ugyanúgy AI -k, de az embereknek készültek, pontosabban az emberi gondolkodás fejlesztésére és nem kimondott az AI -k gondolkodásának a fejlesztésére, de arra is jók.
  • ZenMillitia
    #6
    Nagyon helyes. Aki akarja ugyis megcsinalja uncensored AIokkal amiket akarhonnan letolthet. Es igy nem a hisztisek limitaciora kell forditani az eroforrast. Elon Musk a legnagyobb arc. Imadom amikor ledaralja a BBC riporteret. Erdemes megnezi youtubeon. Zsenialis.
  • wkm
    #5
    Be kell tiltani az internetet. Szólásszabadság nélkül amúgy sem ér sokat.
  • CommieSlayer
    #4
    Ugye az egészséges hozzáállás az lenne, hogy minden képet az interneten alapértelmezetten hamisnak tekintünk, amíg valaki be nem bizonyítja, hogy igazi. De a kritikus gondolkodás az felelősséget ró az egyénre és a felelősségtől rettegnek az emberek. Így aztán minden, ami bárkinek, bármilyen okból kényelmetlenséget okoz az be lesz tiltva.
    Utoljára szerkesztette: CommieSlayer, 2024.08.16. 00:45:09
  • Cat #3
    1. A Grok nem jelzi, hogy hamis a kép.
    2. Ami neked nyilvánvalóan hamis, a szüleim korosztályának már nagyon nem az.

    Szerintem max. egy-két év fejlődés, és már te se tudod majd megállapítani egy képről, hogy valódi-e. Főleg ha nem ismered a kontextust, valamely szereplőt, vagy hogy milyen környezetben, mire reagálva született a kép.
  • Tetsuo
    #2
    Durva, hogy még a nyilvánvaló hamis képeken is a tiltásokat, jogi csűrcsavarokat keresik felforgatóék.
    Egy normális világban nem lenne baj belőle, ha jelzik rendesen, hamis a kép - és ennyi. Ha 18+-os, akkor 18+-os, mint a valódi 18+-osak. Miért kell farizeuskodni?
  • Cat #1
    Ezek a képek azért elég durvák:
    https://pbs.twimg.com/media/GVANYNuWkAAAx4u?format=jpg
    https://pbs.twimg.com/media/GVANYNxW4AAIfzk?format=jpg

    Aztán kap egy pert a nyakába a Disneytől márkarongálás miatt, és nekiáll majd sírni, hogy őt korlátozzák a szólásszabadságában.