9
-
FICEK9 #9 Olyan az a win mint a túlbuzgó anyuka aki akkor megy be takarítani a gyerek szobájába amikor nincs otthon és néha kirúgja a falból a telefontöltőt, elpakolja amit nem kéne, stb... :D -
Bruce_Willis #8 "És az eredeti sem frissít önállóan, csak, ha én azt mondom"
Megnézném a windows update felületedet..
Hiába az eredeti kulcs, ez a retek frissít, ha kéred, ha nem.
Win11-en csak "szüneteltetheted" max. 5 hétig, aztán hosszabbíthatod, amíg tűri. Az én gépem folyamatosan be van kapcsolva, csak alvó üzemmódba kapcsolom, ha nem használom, viszont ha áramkimaradás van újraindul, és akkor azonnal frissít.
De!
Ha megnyitom a frissítési előzményeket, találok vagy 50 frissítési előzményt az elmúlt napokból. Még mai frissítést is látok.. pedig le van tiltva, szüneteltetve van.
A windows egy tolakodó foshalmaz.
-
#7 Pár ezerért lehet kulcsot venni és máris eredeti.
És az eredeti sem frissít önállóan, csak, ha én azt mondom ;) -
#6 Khmm.. tört ablakok nem frissítenek maguktól, khmm... csak mondom, khmm... -
#5 Miért nem már az embereket és cégeket vádolják?
A hülyék wint használnak, ahelyett, hogy linuxot futtatnának. Vagy vennének mac-et vagy krómot.
Én ezért is utálom ezt az állandó frissítgetős mizériát. Sose lehet tudni, hogy mikor adnak ki valami sz@rt. És erre már nem csak wines környezetben, de mac-esben is volt példa. Nem is egyszer. -
#4 Hú azért ez így gázos logika a M$ részéről. OK. másnak is hasonló hozzáférést lehessen biztosítani a rendszerhez, eddig OK.
A gond ott kezdődik (és erre is volt már példa), hogy saját maguknak sem kéne olyan bőszen belekontárkodni 0 kernel szinten. Vagy a frissítések ellenőrzésébe kéne rendszert vinni, együttműködni azokkal a cégekkel, akiknek ilyen szintű rendszerváltoztatásra a frissítések kezelésekor jogot adnak. Ők is kiadtak már olyan frissítéseket, aminek xopás lett a vége.
Szal ezek után megfordítani a logikát, és amiatt a trehányság miatt, amit
A. a CrowdStrike,
B a M$
követett el, mégis
C az EU-t vádolni.
Gratulálok! -
dyra #3 Gondoltam más a hibás. Nem ők. Ők tökéletesek.
Utoljára szerkesztette: dyra, 2024.07.24. 11:10:26 -
kvp #2 "Én arra lennék kíváncsi, hogy miért engedi az EU, hogy a Microsoft, Dell, HP stb. nagy multik leépítsék a belső test departmentet."
Amerikai cegek. Az EU-nak semmilyen befolyasa nincs ezen cegek mukodesere. Az egyetlen amit megtehetne, az a cegek buntetese vagy kitiltasa az EU-s piacrol, esetleg uj, szigorubb megfelelosegi torvenyek letrehozasa. Uj torvenyek eseten a cegek onkent tavozhatnak, lasd jopar EU-ban nem elerheto szabalyozas.
A cikkben emlitett kijelentesek szerint a microsoft ugy gondolja, hogy a nyilt architekturaja miatt fordult elo ez a hiba, ami igaz, hiszen ha nem tudnanak kulso fejlesztok windows-ra driver-t irni, akkor nem johetne letre ilyen helyzet. Viszont akkor hardver tamogatas sem nagyon letezne windows-hoz es csak microsoft hardveren menne a microsoft windows.
Persze a helyes megkozelites egy mikrokerneles architektura lenne, ami lehetove tenne a komponensek megfelelo izolalasat. Ezt a microsoft tobbszor megprobalta, de meg soha nem tudta megvalositani. Jelenleg csak a kinai allami fejlesztesek allnak ehhez nagyon kozel, amik az androidrol es windowsrol torteno levalasi kenyszer miatt indultak. Ott nem azt nezik, hogy gazdasagilag megeri-e, hanem az, hogy teljesitheto-e es ugy nez ki a valasz igen. Lassan ott tartunk, hogy az open source kinai allami szoftverek lesznek az egyetlen biztonsagos megoldasok. (termeszetesen a kinai allami kulcsok kicserelese utan) Ez a vilag tovabbi polarizaciojaval eljuthat oda, hogy a kinai szoftverek csak kinai hardvereken lesznek hasznalhatoak, tehat egy ceg vagy maganszemely vagy a lyukas nyugati rendszereket hasznalja vagy a nyugaton lassan torvenyileg betiltott kinai rendszereket. Kerdes a cegek mikor jutnak el oda (ha egyaltalan), hogy meg a torvenysertes is jobban megerje nekik anyagilag mint a mukodeskeptelenseg. Ha ez megvalosulna, akkor a nyugat a teljes meg megmaradt technologiai elonyet elvesztene. Egyebkent ez a technologiai foleny es strategia vezette a brit birodalmat anno a globalis monopolium poziciojaba. -
nlght #1 A Microsoft elmehet a picsába. Én arra lennék kíváncsi, hogy miért engedi az EU, hogy a Microsoft, Dell, HP stb. nagy multik leépítsék a belső test departmentet. Jelenleg az van, hogy élőben tesztelnek több millió felhasználón minden frissítést és új drivert.
Egy multinál dolgozok és azt látom hogy sok tízezer óra kisesés volt a business continuityban a kékhalálozások miatt az utóbbi években, amit persze nem akarna egyik IT cég sem kifizetni. Hiába köztudott, hogy alig tesztelnek release előtt.
De álljunk át a win11-re, mert a 10 évig foltozott win10 kezd végre kiforrottá válni, szóval váltsunk egy beta állapotú új oprendszerrre, amire a több száz/ezer frissítés jön majd a következő 10 évben és ki tudja mennyi kék halál.