12
 • Vanek úr
  #12
  Ahogy olvasom a hozzászólásokat, rajtunk kívül senki nem gondolt rá. :)
  Egyébként nekem vegyes érzéseim vannak vele. Volt, hogy a pokolba kívántam a félórás 'ügyintézéssel', ami után nagy nehezen kapcsolta az ügyintézőt, akivel ~1 perc alatt elintéztem a dolgom (elmondtam neki a gondomat (rendszeresen (1-2 évente) meghaló, így általuk rendszeresen cserélt beltéri most sem képes életjelet mutatni), és egyből küldte a hibát a szerelőknek); de volt, amikor szinte pillanatok alatt elintézte a gondomat (áramszünet után a modem nem tudott felcsatlakozni - az meg automatikusan leküldött valami adatcsomagot, ami után már működött is). Vagyis ez is olyan, mint az önkiszolgáló kassza: ha csak pár apróbb cuccot veszel, akkor használható, egyébként nem - és pl. Vanda is erre lehetne jó: pár egyszerűbb, alap problémát megoldhatna, de minden más komplexebb gondot már dobhatna az ügyintézőhöz. Ellenben a T-nél inkább mindent vele akarnak megoldatni, hogy akár 1 ügyintéző is elég lehessen (ne kelljen többet megfizetni).
 • Tetsuo
  #11
  Ha a Viber AI-jából indulok ki, akkor az AI soha nem lesz jó semmire.
  Néhány mondatot úgy foglal össze, hogy a valódi közléssel ellentétes értelme lesz.
 • jozsi031
  #10
  Az egész egy nagy baromság,kukába vele méghozzá a dávid-csillagosba.
 • militavia
  #9
  Az nem "beszélgetés", hogy egy semmire sem megoldást nem adó kőhülye "AI"-val akarnak fárasztani. Nekem adjanak egy embert, aki megérti a problémámat és meg is oldja.
  Utoljára szerkesztette: militavia, 2024.07.11. 08:52:12
 • Celeborn
  #8
  Most lehet, hogy mindenki a Vandából indul ki, amit én is rohadtul utálok. Viszont látok fantáziát egy rendes AI használatában. A legnagyobb előnye, hogy néha (nekem szinte mindig) 45-60 percet kell várni egy ügyfélszolgálatosra, míg az AI egyszerre rendelkezésre áll. Az ügyfélszolgálatos se tud semmit azon kívül, hogy felteszi a szokásos kérdéseket (újraindította már a modemet?), kiméri a vonalat, aztán létrehoz egy hibajegyet, amit majd valaki más megold. Vanda esetében amivel állandóan szívunk, hogy ő a hívó telefonszáma alapján ki akarja találni, hogy melyik szolgáltatással kapcsolatban telefonálok, márpedig én mint sok cég rendszergazdája, mindig más nevében telefonálok, és ezt Vanda nem érti. Ráadásul hiába üzleti ügyfél nevében telefonálok, rendre lakossági ügyfélszolgálatoshoz kapcsol. Szóval szerintem egy rendes AI (már amennyire lehet annak hívni a mostani AI-okat) mindezeknél csak többet tudhat.
 • wraithLord
  #7
  Ha már mindenki AI-zik, miért nem csinál mindenki inkább rendes online app-os és/vagy weboldalas ügyfélszolgálatot.
  Aztán aki a segghülye géppel akar trécselni, az meg ott chatelhet, vagy utolsó lehetőségként marad a telefonálás.
 • Myers
  #6
  És mi lesz, ha egy cég azzal reklámozza majd magát, hogy náluk beszélhet élő ügyfélszolgálatossal? :)
  Vagy azzal, hogy náluk van üvöltözős AI?

  Vagy szerződéskötéskor: élő ügyfélszolgálatos +500 Ft. Hibabejelentéskor: kérjük készítse elő ügyfélszolgálatosunk 8 jegyű kódját. :)

  Egyébként meg majd lenyomják a népek torkán.
 • NEXUS6
  #5
  Én csak telefonos ügyfélelhárító rendszereknek hívom őket. XD
 • Elef
  #4
  Ez a megoldás egy eléggé átlátszó költség csökkentő dolog, amit ügyfélként többször is megtapasztaltam, azóta nem rendelek azoktól a cégektől, csak így tovább ! :D
  Ezek az "MI"-k egy Q&A / FAQ automatizálása csak, ami nem szerpeel a listában azzal nem tudnak mit kezdeni, de jogosultsága sincs hogy konkrét ügyekre rálásson, így értékes / hasznos választ alapból nem lehet várni és csak időpocsékolás egy automatával beszélni.
 • felemelő
  #3
  Én sem beszélek rendesen angolul, de egy indiaival különösen nem :)

  Van az a "tájszólás" aminél annyira sok energiát igényel kitalálni, hogy éppen melyik angol szóra hasonlít az amit mondott, hogy ez lehet egy natív angolnak nem leküzdhetetlen akadály, csak nekünk akik pluszban ezzel nem tudunk megbírkózni.

  És amikor pl. MS szakmai anyagokban hallok ilyet, akkor elszáll az agyam.
 • t_robert
  #2
  Na nem mintha jobban akarnék beszélgetni egy indiai telefonos supportossal valamiről. Bombayben. Én angolul nem beszélek rendesen ő meg angol mellett magyarul nem nagyon. Az én indiai nyelvtudásom meg egyértelműen zéró... :) Lehet, hogy egy AI-val jobban megértenénk egymást. :) Az AI-k már egészen jól megértik, amit irok vagy mondok nekik magyarul.
 • RJoco
  #1
  A versenytársak ugyanúgy spórolni akarnak, úgyhogy ők is MI-nak csúfolt
  B(uta)I-t fognak alkalmazni.
  Vagyis az ügyfeleknek nem lesz választási lehetőségük ilyen szempontból. Ez nem lesz mérvadó egy szerződés megkötésekor. Eleve nem arra készül az ember, hogy majd az igénybe vett szolgáltatással gondjai lesznek.