7
  • Armagedown
    #7
    Valamiféle propaganda minenkire hatással van.
  • dyra
    #6
    Működik nálad a propaganda.
  • kvp
    #5
    Nem szigeteli el magat Kina, hanem az USA es csatlosai (pl. EU, Kanada) probaljak elszigetelni Kinat a vilagtol. A kinai dontesek viszont forditva mukodnek, az o megoldasaikat probaljak a vilag tobbi reszere eljuttatni. Tehat a nyugati globalista szovetseg szabvanyait probaljak a sajatjaikra lecserelni es a vilag tobbi reszen szabvannya tenni. Lasd 5G. Van a kinai szabvany es az amerikai. Mivel a kinai europai segitseggel epult, igy Europa is a kinai szabvanyt hasznalja es nem nagyon van ra alternativa, mert az amerikai nem kompatibilis visszafele az Europaban meglevo GSM halozatokkal. A vilag nagyreszenek dontenie kell, hogy Kinat koveti vagy az USA-t es a vilag nagyreszenek nincs penze masra, mint hogy Kinat kovesse. Ez vegul az USA-t szigeteli el es ez a kinai terv.
  • lac coo
    #4
    totálisan elszigeteli magát kína ......amúgy nyilván jobb a saját kémcuccokkal telebaszott rendszer mint egy nyugati imperialista szemét ! :DDD
  • RJoco
    #3
    Azért ezt rendesen eltolta az USA. A hülye EU persze ment utána.
    Kínának hosszútávon csak jót tesznek ezek a szankciók. Láthatóan nem esik kétségbe, helyette inkább jó erőre kap.
    Ehhez képest az EU törekvése a Kínától való függőség megszüntetésére, a helyben gyártásra, harmatgyenge és még mindig nem tart sehol.
    Kína előbb el fogja érni a függetlenségét és úgy fog diktálni, ahogy akar. Nagyon sok alapanyag onnan jön, amiknek az előáttítására nekik már hatékony technológiájuk van, itt meg még csak működő gyár sincs. És akkor kellenének bányák is, meg oda munkások is.
    A nagyon fejlett csipek gyártására is biztos, hogy rövid időn belül kifejlesztik a technológiát, Hollandia meg, hát így járt.
    Ha meg más országoktól vásárolunk, akkor másoktól fogunk függeni.
  • Sequoyah
    #2
    A nyugatnak semmi baja azzal ha Kina sajat termeket fejleszt. Az egy tisztesseges verseny lenne. Ez esetben a Kinai cegeknek koltenie kene a fejlesztesre, es ezt az extra koltseget hozza kell adni a termekeik arahoz.

    A problema azzal van, amikor a nyugat kifejleszt valamit dragan, es mivel draga volt a fejlesztes ezert a termek sem olcso, mig Kina csak ingyen lemasolja, es olcsobban adja ugyanazt, mivel nem kellett fejlesztesre kolteni.
  • csulok0000 #1
    Azért az elég kellemetlen lesz, amikor a nyugat rájön, hogy a kelet korlátozásával (oroszország és kína elleni szankciók) pont, hogy a nyugati fölény és az informatika fölötti felügyeletet veszítik el.
    Ahelyett, hogy a keletnek lenne egy erős nyugatfüggése technológia téren, az elmúlt évek során az ellenkezője történik és szinte teljesen leválnak minden külföldi technológiáról és a sajátjukra építenek, amit ráadásul töménytelen pénzzel támogatva fejlesztenek. Szép lassan beérik a nyugatot és akár át is vehetik a vezetést.
    Vagy az lesz belőle, hogy két egymástól független blokk jön létre, eltérő technológiával és szabványokkal, vagy pedig a nyugat lesz az aki szépen elkezdi használni a keleti szabadalmak, természetesen jó pénzért.