10
  • mortep
    #10
    Én pl. azt várnám el a Siri MI alapú okosításától, hogy értsen és kommunikáljon magyarul, tudjon kissé komplexebb kérdésekre válaszolni ill. megfelelő autentikáció mellett vezérelni a csatlakoztatott rendszereket
    Utoljára szerkesztette: mortep, 2024.06.28. 09:31:58
  • M2 #9
    Csak azért hiszed azt, hogy kizárólag a külsőségekben újít az Apple, mert felületes a tudásod. A felszín alatt rengeteg fejlesztés és kutatási-, mérnöki munkaóra van. Csak az egyszeri halandó ezekről semmit sem tud.

    Csak nézz rá például, hogy az Apple mióta használ Neural Engine magokat a chipjein...
  • CommieSlayer
    #8
    "Még az Apple sem tudja megmagyarázni, miért van szükségünk MI-re"
    Hogy legyen egy távvezérelhető NSA ügynök a telefonodon, aki real time-ban megfigyel, elemez és beavatkozik a te költségedre.
    Szerintem még most érdemes bespájzolni az AI chip nélküli telefonokból.
    Utoljára szerkesztette: CommieSlayer, 2024.06.26. 19:20:27
  • ZenMillitia
    #7
    Jajj, mitt kell tulmisztiikalni, csakhogy hisztizni lehessen? Az AI egy teleon unkcioi eseten semmi mas, mint az,hogy az Appok meg tobb szalon meg tobbszor kommunikalnak egymassal, es persze meg sok extra eature. Nagyobb kontextus ablak. Es de meg tudja magyarazni fel oran keresztul ezt tettek. Es enelkul is lehet tudni miert jo. Klikkvadasz cim.
  • grobs
    #6
    Kapacitív vs. rezisztív kijelző. Utóbbit sokkal egyszerűbb előállítani, és pálcikával nagyon pontos. Néha kalibrálni kell. Viszont újjal nyomkodva nehézkesen érzékel, és pontatlan. Az összes gyártó az apple előtt úgy gondolta, hogy muszáj pixel pontos érintést adni. Windows CE meg az asztali windows-t próbálta utánozni, merthogy az ismerős az embereknek. Eközben egy kalap szar volt a UX. Rémálom volt a csúszkával szórakozva olvasni. Zoom egy kalap szar volt. A böngésző meg egy mobil IE volt miközben az asztalit is már mindenki utálta. Amikor iphone-on megjelent egy weblap normálisan mindenki felsóhajtott, hogy "na végre".

    Voltak SIM-es PDA-k amikkel lehetett telefonálni, de a windows ce-re a gyártónak kellett megírnia a driver-t. Az összes ilyen cucc egy rémálom volt. Nokia-nak volt egy pár jó HW-e, de a windows ce alapúakat agyonvágta a Windows CE UX. A symbian meg ahhoz képest is oldschool volt ... cserébe még annál is szarabb volt a böngészője.

    Jobs legnagyobb erénye az volt, hogy tudta mikor szar valami, vagy mikor nincs rá szükség. És ki is mondta. Ahhoz is bátorság kell, hogy ne tegyél bele valamit abba amit kiadsz. Ő hagyta el a gyártók közül elsőnek a floppy-t, majd az optikai meghajtót a mainstreamből. Ő dobta ki a flash-t amiért nem lehet elég hálás az emberiség.
  • Sequoyah
    #5
    Nem szerencse ez. Lehet nem ok voltak az elsok kb semmiben, de ok voltak altalaban az elsok abban hogy egy funkcio valoban jo es kivanatos volt.
    Az erintokepernyot sem ok talaltak fel, de menj vissza most es 20 ev tavlatabol hasonlitsd ossze az iPhone 1-et es barmilyen mas erintokepernyot abbol a korszakbol. Meg mai szemmel nezve is eg es fold. Sosem felejtem el hogy az elso JO erintokepenyot ok csinaltak.

    Ugyanezt jo nehany technologiaval eljatszottak. Nem mondom hogy ez az AI kozejuk tartozik, de a tobbi meg veletlenul sem szerencse, hanem nagyon jo mernoki munka.
  • kvp
    #4
    Az Apple lehet nem mindig az elso, de mivel az o termekuk lesz sikeres, ezert kesobb mar mindenki ugy emlekszik ra, hogy ok talaltak ki. Az MI eseten is ez lehet a helyzet. Ha sikeresek lesznek vele, akkor mindenki ugy fog emlekezni, hogy az egeszet ok talaltak fel. Mivel a ceg integralt megoldasokat szallit, ezert van ra esely, hogy tenyleg mukodjon, mivel a szoftver hozzafer mindenhez is. A microsoft probalkozik meg ugyanezzel a vallalati szektorban, de ismerjuk mennyire volt sikeres korabban.
  • grobs
    #3
    Az iphone selling point-ja az volt, hogy pálcika nélkül is pontos volt, és tudta a többes érintést ami pálcikával értelmezhetetlen volt. Ezért a görgetés, és a pinch-to-zoom eladta. Másik fontos dolog itthon nem értelmezhető, de amcsiknál óriási dolog volt, az itunes a telefonon. Gyakorlatilag egy érintős, sim-es ipod volt. Sokáig volt sim mentes verzió amit ipod touch-nak neveztek.

    Az ipod lényege nem a fehér füles volt, bár erre egszerű volt felhúzni egy marketing kampányt. Fehér fülest bárki tudott venni (vették is). A lényeg az itunes volt amit elsősorban az amerikai piac értékelt. Nem kellett mp3-ak gyüjtésével rip-peléssel baszakodni. Belépett a store-ba, egy kattintással kifizette, és már pakolhatta is az ipod-ra. Náluk a cd vásárlásnál jóval olcsóbb, egyszerűbb zene hallgatás nagyon betalált. Ezért is ment Jobs a telefon irányba az eredeti tablet helyett. Így lehetett az ipod farvizén befuttatni az iphone-t, ami így kvázi alap lett minden fiatalnál, mert mivel hallgat zenét ha nem ezzel? Streaming még kanyarba sem volt. Jobs tette alapkövetelménnyé, hogy a telefonok mellé adjanak normális mobilnetet USA-ban. Nálunk még 2010-ben is 100MB-ért fizettél ezreket. Volt, hogy az 50MB-os csomagom elfogyott mail-ekkel, és üzenetekkel.
  • csulok0000 #2
    Az Apple nagyon ritkán mutatott be úttörő technológiát. A legtöbb Apple termék még csak első sem volt a legtöbb esetben. Mindössze annyi volt a szerencséje, hogy sok fanatikus rajongója volt a cégnek és hogy mindig külsőségekre helyezték a hangsúlyt, ami bejött a népnek. A legklasszikusabb esetek:
    - Színes, félig áttetsző, tojásdad külső az első generációs iMac-nél (iMac G3).
    - Fehér szín az iPod és a fülhallgató esetén(akkoriban minden is fekete volt)
    Ezek indították el az apple-t a státusz szimbólumság felé. Amikor kijött az első Iphone, akkor sem volt első semmiben. A 90-es évek végén is léteztek már mobil eszközök érintő képernyővel, a 2000-es évek elején is voltak saját, teljes értékű operációs rendszerrel ellátott telefonok. Az évtized közepére többféle kifejezetten multimédiás, kamerás és/vagy játékra felkészített telefon(pl.: Nokia N-Gage) és volt sok, ami ezeket vegyítette. De méregdrága volt, így csak a cégvezéreknek volt, és ami a legfontosabb: nem tűnt ki egyik sem a többi közül.
    Az apple pedig ezért volt nagy mázlista, mert egy külsőségekben eléggé különböző telefont dobott a piacra, amire a statusz szimbolumnak minősülő Apple név csak rátett egy lapáttal. Így minden jöttment ezt akarta, mert ezzel azt hitték, hogy ők "valakik", hogy ezzel kiemelkednek a tömegből.


  • Bruce_Willis
    #1
    Tibor te olyan vagy mint orbán, aki folyamatosan gyurcsányozik, akit már rég ki kellene törölni az emlékezetből.
    Nem csak Jobs idején mutatott be úttörő technológiákat az apple, hanem utána is.
    Sőt, sok területen mai napig is csak utána kullognak a versenytársak, csak te más szemüvegen keresztül látod a világot.