11
 • zakzag
  #11
  Én szeretek minden próbálkozást, ami újító jellegű, de ez nagyon gáz. Hogy néz már ki? 20km? Semmire sem elég! Súrlódásos hajtás? Akkor jó forró lesz a gumi, de azért nem szívesen költöm az akku kapacitását gumimelegítésre. Ez a koncepció eleve halott, hogy néz már ki? :D :D :D
 • ZenMillitia
  #10
  uristen de szanalmas gagyi megoldas
 • t_robert
  #9
  Valami Boeing 747-es hajtómű...... aztán 1,3 másodperc alatt gyorsítana 500 km/h-ra a kerékpár..... aztán mire megállna az ember, már nem volna alatta kerékpár csak a kormányt markolná és a sárga alsógatya is lemaradt valahol gyorsítás közben... :)
 • t_robert
  #8
  ja megtekerted a kerékpárt lendületre, majd 20 méter múlva megállt, ha nem hajtottad... :)
 • noland
  #6
  Elekromos detto..nem ez volt a kérdés. Benzinesnél amúgy áttételfüggő a sebessége. Amelyikben nincs váltó. Ha olyan az áttétel ami felvisz meredek domboldalra is, egyenesben jó ha eléri a 30-35 km/h sebességet.
 • inkvisitor1978
  #5
  És a kis kerék miatt minden kátyú életveszélyes a sebességükkel.
 • noland
  #4
  A benzines rollerek, mondjuk egy 50cm3 megtesz 30-40 km egy liter keverékből.
 • kjhun
  #3
  Valahol van infó arról, az említett Dongó kerékpárok, mennyit mentek el 1 liternyi benzinnel?? Az a 100km, eléggé durva! (sok vagy kevés?)

  A koncepcióval, az még a baj, hogy ha jól nézem, dörzshajtásos, ami valljuk be, a legrosszabb hatásfokú, a lánc, szíj, fogaskerekek világában. Fogazott felni, meg fura lenne. Aki gyerekként hajtott régi bringát, dinamós világítással, az tudja mennyivel rosszabb volt így tekerni, azért a 2-3W-nyi fényért... (Manapság, ott van helyette, a mágneses dinamók is, mint modern alternatíva.) Hátul, az ülés alatt feltéve, a hátsó kereket hajtva, jobb lenne. Csak hát, a sárhányó. Útban van.

  Jobb lenne, egy sugárhajtómű-féleség, a csomagtartóra. :XD
 • RJoco
  #2
  Értem én, hogy valami értelmiségi anno kitalálta, hogy az első kerékre kell tenni (biztos hátra a felszerelés ment), de muszáj ezt a hülyeséget követni? (4-5 kg, fordulásban, nem szívesen.)
  Melóba tök jó lenne, 5,4 km oda-vissza. Egy hetet nem bír ki, de legalább ingyen tudnám tölteni a cég számlájára, konnektorból. Sajnos az E kocsik töltése fizetős. Akkor meg azt otthon is tudom tölteni.
 • kvp
  #1
  Spanyol viasz: https://hu.wikipedia.org/wiki/Dong%C3%B3_(seg%C3%A9dmotor)

  Viszont ket fontos dolog eszembe jutott:
  - A nyomogomb hasznalataval a bicikli segedmotoros kerekparra valtozik, mivel pedalozas nelkul is kepes haladni. Igy mar mas torvenyi szabalyozas ala esik.
  - Nincs rajta sebessegszabalyzo, tehat vagy hajt vagy fekez vagy semmit sem csinal, tehat konnyebb kerekpar-ember osszeallitas eseten tul erosen gyorsit es feltehetoleg tul erosen fekez is, csak elso kereken, tulsullyal a tengely elott. Ez eleg balesetveszelyesnek tunik.