9
  • takysoft
    #9
    "Ezt úgy szokták feloldani"
    Úgy szokták feloldani, hogy leviszik a hardware árát, és megszedik magukat szoftverből.

    Így lesz egy PS5 olcsóbb, mint egy átlagos videokártya.
  • takysoft
    #8
    Ez így van
  • grobs
    #7
    "Ez "valami más" kíván lenni. Nem VR."

    Az a baj az apple sem tudja mi szeretne lenni. Korábban minden új terméknél megvolt a bemutatón, hogy mit adnak el (nem a hardvert). Itt meg mutogattak facetime-ot, meg 2d tv-t, meg relaxációt a virtuális tengerparton, meg virtuális munkaállomást. Ebből az utóbbi még releváns is lehetne annál aki repülőn, vagy vonaton él, de a többi egy vicc.

    "Én mindig úgy gondoltam erre, mint egy drága fejlesztői platform, aminek majd lesz olcsóbb változata, amikor lesz rá tartalom."

    A fejlesztés pénzbe kerül. Nagyon sok pénzbe. Senki sem fog dollár százmilliókat beleölni valamibe ami attól függ, hogy egy másik cég befuttat-e egy terméket. Ez nem olyan termék ahová elég "csak" portolni valamit. Nem véletlen, hogy minden streaming szolgáltató kérte, hogy töröljék az appjukat a vision pro app store-ból.
  • grobs
    #6
    Ez a 22-es csapdája. Ha nincs nagy mennyiségű eszköz akkor nem éri meg app-ot fejleszteni. Ha nincs app, nem lesz nagy mennyiségű eszköz a piacon.

    Ezt úgy szokták feloldani, hogy szponzorálnak kiemelt app-okat, amit így megéri lefejleszteni, és amiért már megéri megvenni az eszközt. Így tettek anno a ipad pro-nál is. Az ipad pro önmagában csak egy jobb ipad. Az "selling point" a ceruza volt. Ezért egy sor ceruzás app-ot megtoltak.

    Vision Pro-nál az a baj, hogy ötlet sincs mire lenne jó játékon kívül. Egy zseniális mérnöki munka, de hiába az erő, ha nem tudod másra használni mint egy gyengébb eszközt. Nyilván 1/10 áron lenne rá tömeg igény, de ennek az önköltsége is jelentős összeg, nincs igazán miből engedni.
  • takysoft
    #5
    Ne felejtsük el, hogy nem arról van szó, hogy nem versenyképes az Oculus-szal, hanem arról, hogy nem is kíván versenyezni ezekkel.

    Eleve nincs hozzá controller, ami nélkül az Oculus/Steam tartalmak eleve fogyaszthatatlanok.
    Plusz még ha támogatna is controllert sem hiszem, hogy összepattintható a Steam-store-ral vagy az Oculus Store-ral


    Ez "valami más" kíván lenni. Nem VR.
    Na az a valami más meg igen drága ahhoz képest, hogy kevés a tartalom rá.

    Én mindig úgy gondoltam erre, mint egy drága fejlesztői platform, aminek majd lesz olcsóbb változata, amikor lesz rá tartalom.

    Ez a véleményem most is. Ez a terv vele.
    Utoljára szerkesztette: takysoft, 2024.06.14. 11:47:05
  • Macropus Rufus
    #4
    Nem,nem ezt állítottam. Azt állítottam, hogy mivel nem volt hozzá semmi a kezdéskor, (+ a rohadt magas ára, ami már az usákonál is jóval az ingerküszöbb felett van) várható volt a bukás. És ugye be is jött...
    Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2024.06.14. 10:16:04
  • cateran
    #3
    Dehogynem..milyen zseniális ötlet megvenni most, aztán nem használni semmire, mert talán, esetleg, lehetséges, hogy majd valamikor a jövőben használható lesz, de per pillanat...nem..Igaz addigra a töredékét fogja érni és/vagy lesz sokkal szebb/jobb/gyorsabb/fejlettebb, de hát ilyesmi mikor tartott vissza 1 hithű fanboyt?
  • M2 #2
    Azt állítod, hogy amire nincs a megjelenéskor vagy most elég app, arra már soha nem is lesz?
  • Macropus Rufus
    #1
    "amelyeken a fejhallgatót nyilvánosan viselik, mint a készülék megjelenése utáni napokban." milyen fejhallgatót? Ez valami hibás fordítás vagy mi? Ebben az esetben a headset nem fejhallgató....

    am. meg várható volt, hogy bukik. Anno egy másik vele foglalkozó cikk alatt már írtam: az ára irreálisan sok, és semmiféle app nincs hozzá. Nem versenylépes ez sem a htc-vel sem az oculus-al. Már a megjelenés pillanatában bukásra volt ítélve. És hiába adják fél áron, akkor sem lesz hozzá alkalmazás. 1250dodó meg azért némileg sok egy olyan cuccért amivel kvázi semmit nem lehet csinálni.

    Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2024.06.13. 14:09:17