5
  • t_robert
    #5
    Amúgy nyilván nem fogja agyon vágni majd a plusz adó a szolgáltatókat. simán beépítik az előfizetői árakba. Vagyis a fogyasztok fogják megszívni az emelést. Amúgy meglehetősen macerás megmondani, hogy konkrétan egy nemzetközi szolgáltató végül is mennyit forgalmaz egy konkrét országban, vagyis mennyi a bevétele egy ország után igazán. ergo abból mennyi adó illeti meg az adott országot. főleg mikor a szerverek nem is az illető országban üzemelnek... aztán ott vannak a kettős adóztatást elkerülő nemzetközi szerződések az országok közt. nem is szoktak ezen külön rugózni az országok, mert bonyolult. Nemes egyszerűséggel sok országban egyszerűen megbüntetik valamire hivatkozva a nemzetközi cégeket. Valamilyen szabálytalanság mindig akad mindenkinék. Franciaországban gyakorlatilag minden évben végig büntetik valami indokkal a nemzetközi informatikai cégeket(youtube, google, facebook és minden féle streaming és egyéb szolgáltatok stb.) . ebből szednek be végül is néhány milliárd euró plusz pénzt. az érintett cégek meg inkább kifizetik a büntetést és bekalkulálják az üzletbe. maximum a bünti mértékén vitatkoznak néha a bíróságon. Szóval van egy kialakult gyakorlat nem hivatalosan, hogy mennyire és hogyan kell a birkát nyírni, hogy jusson is meg maradjon is.
  • CommieSlayer
    #4
    Egyrészt abban biztos lehetsz hogy értéket teremtő embernek ebből nem lesz vissza osztva semmi.
    Másrészt ez egy extra adó és eddig is a felső 10% fizette az összes adó több mint 50%-át.
    Harmadrészt az elmúlt 100 évben az adók megtízsszereződtek, ahhoz képest az utóbbi időben Kanadában romlik az életszínvonal és az átlag ember már lakást sem tud venni. Szóval mennyi pénzt kell még az államnak összelopni ahhoz hogy jobb legyen?
  • felemelő
    #3
    Másik megközelítésben visszaosztanak valamit azoknak, akik valóban jelentős adókat fizettek be az államkasszába azoknak az elvett pénzéből, akik semmit illetve töredéket fizettek eddig, és most is, így is kevesebb lesz az elvonásuk mint a helyiek terhe.
  • CommieSlayer
    #2
    "évi 200 millió dollárt várnak a helyi hírek és más hazai tartalmak támogatására"
    Szóval elveszik a pénzt onnan ahol szükség van rá és olyan médiára költik, amire nincs szükség. Sok értelme van.