5
  • Sequoyah
    #5
    Tartaleknak jo lesz az a Starliner, csak hogy ne egyetlen beszallitotol fuggjon az amerikai urkutatas, es a NASA valoszinuleg penzelni fogja hogy a Boeinget eletben tartsa, de nem tunik valodi versenytarsnak egyelore...
  • kvp
    #4
    Egyszerre ment a starship probaja a starliner dokkolasaval. Utobbin eresztett a helium es feluton lerohadtak a fuvokak, de megjavitotta oket a legenyseg. Egyebkent beleallt volna az iss-be mint a progress anno a mirbe.

    A starship eseten erdekes volt eloben latni ahogy eloszor leszakadnak a hovedo csempek, aztan felizzik, ateg es elolvad a kormanyfelulet vege. Ennek ellenere mukodokepes maradt a leszallas vegeig. Marmint mozgathato volt a felig leolvadt, vorosen izzo acelszarny...

    Ket idezet a leszallassal kapcsolatban:
    "That was a Wile E. Coyote landing."
    (a prerifarkas a gyalogkakukkbol)
    "He was right, there was some ablative structural stainless steel on it."
    A jarmu vazaig ategett a szarny.

    Ehhez kepest leszallt. Egyben. Latszott a felcsapo viz is a kameraban amikor a leszallas utan az ocean kozepen szepen lassan az oldalara dolt. A hordozoraketa ehhez kepest egesz siman visszatert, csak a kormanyfeluletek rezonaltak be a hangsebesseg kornyeken.

    Osszehasonlitaskepp: A starliner meg mindig nem jo es evekkel lemaradt a dragonhoz kepest. Raadasul 4 fos, mig a dragon 7 (a nasanak csak 4 kell), a starship meg olyan 70-100 fo koruli lesz.
  • FICEK9
    #3
    Miért fordult át a cikk a felénél a Starship-ről a Starliner-re? Ez olyan mintha az új Ferráriról tennétek ki cikket, aztán a cikk felénél elkezdenétek a Lamborginiről írni!
    Vagy én értettem félre valamit?
  • Caro
    #2
    Hát az a leszállás olyan volt, mint a Sith-ek bosszúja elején, amikor Anakin "landol" egy kettészakadt űrhajóval.
    Elég epic :)
  • duke
    #1
    Nem hiszem el, nyilvan ez is felrobbant mint eddig mindegyik.
    :)))