6
 • Szefmester
  #6
  A PUBG lett sikeres, de a Quake 2 érában is voltak már last man standing meccsek, nem csak deathmatch meg team deathmatch.
  Nehéz a jó új ötlet? Valóban. De akkor ha nincs meg az ötlet, vagy csak azt hisszük hogy megvan, akkor is ott van pár évtizednyi játékfelhozatal amiből lehet meríteni! Na ez az amit el szoktak felejteni a fejlesztők! Mindannyian vagy stílusteremtők akarnak lenni, vagy minden ötletet kihagyva szolgaian másolnak le sikeres címeket. Aztán meg megy a pislogás és hüppögés amiért a kutyának sem kell a termékük.

  Nem kell az ordas nagy költségvetés sem egy sikeres játékhoz, elég ha jól működik, átgondolt, hangulata van, és újrajátszható. Amit legtöbbször a modokkal lehet elérni, mert a Paradox féle adjuk ki minden játékhoz két tucat semmitmondó kiegészítőt hogy a végén 3-400$ legyen a teljes játék kissé.. khm.. túlzás. Vagy amit az EA művel a sims szériával.

  Én meg csak rontom a statisztikát, mertnagyon új játékkal nem játszom, és a legutolsó ps amit megvettem az a ps3 és az havonta egy két napot megy is rendesen. De legtöbbet PC-n tolom vagy erős történetű, vagy újrajátszható fajta játékokkal. Shootereket pl kerülöm vagy egy évtizede.
  Utoljára szerkesztette: Szefmester, 2024.06.10. 11:38:32
 • takysoft
  #5
  Hát még nincs vége az életciklusának. Mai napig támogatott rendszer ugye. Store-ral meg update-ekkel.
  (ezért is röhögök folyton, amikor egyes emberek szerint a PS5 már életciklusa felénél van... könyörgöm... ötödénél se)

  A legtöbb játék a mai napig megjelenik PS4-re is.
  Jó, nem a AAA húzócímek, de többi 900 indie cucc simán elfut rajta.
  Teljesen korrekt rendszer, és nem látom okát, miért ne játszana vele az, akinek az van.
  Utoljára szerkesztette: takysoft, 2024.06.08. 02:23:31
 • t_robert
  #4
  Azért igen nehéz jó játékokat és ötleteket kitalálni egy játékba mára. Az meg, hogy megjelenik egy játék mód vagy ötlet 18-ik változata azért nem olyan lelkesítő, hogy rohanjon megvenni az ember. Példul a PUBG behozta a Battle Royal stilusu játékot, amit leginkább úgy lehet leírni, hogy csak egy maradhat a végén. Ehhez egy egyre kisebb méretű pályára szoritják be szüküléssel a fogyatkozó játékosokat, hogy a végén végezni ekkelen egymással és csak egy maradjon, aki nyer. Az ötlet persze nem a PUBG ötlete elötte már voltak hasonló elven működő játékok csak azok nem lettek felkapottak és sikeresek. Na azóta, hogy sikeres lett a PUBG született vagy 3 tucatnyi azonos elvekre épülő klón játék. Így a 37. verzió már nem igen fogja lázba hozni az embereket.
 • zola2000
  #3
  "Hát, látványban a PS5 nem tudott akkorát ugrani, mint a PS3->PS4"

  Hát én emlékszem hogy a ps3-ps4 váltás idején sem voltak elragadtatva az emberek a PS4 grafikával a PS3 után.
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #2
  Szerintem a lenyeg nem is feltetlen a grafika, hanem az, hogy egyre kevesebb a normalis single player jatek.
 • Kotomicuki
  #1
  Hát, látványban a PS5 nem tudott akkorát ugrani, mint a PS3->PS4 váltás és a "valódi" PS5 még csak ősszel jön a PRO képében.
  De szerepet játszik ebben a költségek elszabadulása is: a játékok&előfizetések árváltozásai az utóbbi években.
  ...és miért költsön százezreket az, aki nem tud érdemi előrelépést felfedezni a két generáció között - vagy csak az árnövekmény többet nyom nála a latba, mint amennyit a grafika előrelépett és így inkább nem vált.

  Ill. az egyre apadó, fizetőképes keresletről sem szabad megfeledkezni, mert ez is fontos része a képletnek...