7
 • FICEK9
  #7
  Sajnos (tisztelet a kivételnek!) a legtöbb tanár már alapból "mi" üzemmódban tanít. Ledarálja az anyagot, lexikálisan és semmi gondolkodásra nem tanít. Az MI csak ezt gyorsítaná meg, ami után legalább a gyereknek lenne (lehetne) ideje is gondolkozni a leadott anyagon. Sőt, az MI idővel olyan hétköznapi (nem saját, persze) tapasztalati példákkal is tud majd oktatni, ami a mai fiatal tanárokban, korukból és elbutított generációjukból adódóan nincs meg, Sajnos ez már évekkel ezelőtt megkezdődött tendencia. A mai tanárok nem tanítanak hanem előadnak, leadják az anyagot. Ezt sajnos tapasztalatból tudom/látom.
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #6
  Nagyon nem igy kene elkepzelni. Arra gondolj inkabb, hogy ingyen magantanar, akinek vegtelen enrgiaja es turelme vann. Nem ott leragadni, hogy megoldja a matekhazit.
  Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2024.05.29. 16:04:43
 • end3
  #5
  "Ha elakad a gyerek, az MI lépésről-lépésre megmutatja neki a megoldáshoz való eljutás módját".

  És a gyerek hozzászokik, - az állandó pesztonkázás mellett, - hogy helyette valaMI mindig megoldja az ő feladatát. Neki egy követendő stratégia marad, az idejét nem kell felkészülésre, memóriájának edzésére fordítania, mert a valaMI úgy is mindig lépésről-lépésre kész a megoldással. (Ha ez így megy, minek időt, energiát a tanulásba befektetnie. -- Az már igaz, - legtöbben manapság, - már MI nélkül se szívesen.)
 • SupraMKIII
  #4
  Egyébként már most is katasztrófa. Kövezzetek meg, de amíg tömegesen végeznek olyan emberek az általános iskolában, akik nem tudják, mi a böngésző, mi a weboldal, és általában sem rendelkeznek az alapszintű számítógépes ismeretekkel - addig ki a francot érdekel, hogy 1567 évvel ezelőtt éppen melyik nemzetet mészárolták le, vagy mit gondolt Petőfi hazafelé menet...
  Nyilván kellenek ezek is, ha mást nem hát a tanulságok levonásához - de az előző tudás nélkül az emberek legalább fele hasznavehetetlen a hétköznapokban.
  Egyszerűen elképesztő, hogy a többségnek napi gondot okoz 1 azaz EGY darab munkahelyi jelszó megjegyzése.

  Utoljára szerkesztette: SupraMKIII, 2024.05.29. 08:06:16
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #3
  Úgy érzem nem igazán érted, hogy ez mit is jelentene. Az emberi tanár által adott leckének és leckeírásnak nincs értelme ebben a kontextusban. Nyilván tanárokra továbbiakban is szükség lesz, akkor is ha ebből tényleg lesz valami, viszont az otthoni munka és annak ellenőrzése drámaian megváltozhat.
  Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2024.05.28. 20:22:35
 • dyra
  #2
  loaszrt, az MI megcsinálja helyette.
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #1
  Bizony, oktatásban egy a mainál nem sokkal erősebb AI is forradalmat hoz majd.