15
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #15
    Aha persze, aztan X honap mulva majd egy frissites "veletlen" visszakapcsolja, ahogy prefetch-et es indexelest, meg az xbox izet is.

    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2024.05.28. 09:28:01
  • mukkelek
    #14
    Vannak bajok itt. Nem a windows-al. Azt eddig is pi-hol-al, vagy adguard-al használta, aki nem csak reklámot akart nézni netezés közben. Ami a kíndowst illeti. Csak egy példa: self.events.data.microsoft.com. Tele van a log vele. Tíz másodpercenként próbálkozik. De tökmindegy úgyse engedi ki a netre a pi-hole. Az a baj, hogy ha ez a funkció majd tényleg azt csinálja, mint amit állítanak, azt akkor se hinné el senki. Hogy csak azt csinálja. A másik baj, hogy egyesek meg minden fa mögött rémet látnak.
    Utoljára szerkesztette: mukkelek, 2024.05.27. 08:05:35
  • kvp
    #13
    Alapvetoen ez a funkcio azert hasznos, mert ceges gepeken konnyebbe teszi az alkalmazottak ellenorzeset. Nem csak azt tudja megmondani, hogy mikor hasznatak a gepet hanem azt is, hogy mire. Pl. szurhetove valik, hogy a munkan kivul barmilyen mas tevekenyseg is tortent-e.

    Tovabba az ertelmezett tartalom alapjan lehetove valik betanitani a szakertoi rendszereket (MI-ket) az alkalmazottak altal vegzett egyszerubb vagy repetitiv feladatokra, ami lehetove teszi az emberek kivaltasat. Igy az alkalmazottak tanitjak be a sajat mesterseges intelligencia alapu utodjukat.
  • NEXUS6
    #12
    Eleve kikapcsolom telepítés után az ilyen funkciókat saját gépen, indexelést miegymást. Cégesen nem tudom, meg ott jól jöhet, ha a közös könyvtárban a szabin levő kolléga cuccai közt kell turkálnom, mert helyette kell megcsinálnom valamit. Kb ennyi haszna van.
  • Tetsuo
    #11
    "Ha csak anynit tenne , hogy valoban segitene megtalálni a keresett dolgokat, amit most egyáltalán nem lehet a windowsban, legalább is én bármit irtam eddig be a keresőbe se a gépen se a neten nem talált semmit sem, még csak drivert sem a beépitett keresővel.
    Persze manapság már semmit nem lehet ugy fejleszteni , hogy csak és kizárolag müködjön és tegye a dolgát anélkül, hogy be kelljen regisztálni, nethozzáférés kelljen hozzá vagy , hogy ne gyujtsön adatot."

    Dettó.
  • Bruce_Willis
    #9
    Jav.: a windowst azért, szerették a felhasználók mert bele tudtak nyúlni
  • dyra
    #9
    Azt csinálnak amit akarnak. Monopol helyzetben vannak az asztali gépeknél.
  • Bruce_Willis
    #8
    Felcseszi az agyam, akárhányszor belegondolok...
    Én egy számítógépre úgy tudok tekinteni, mint egy gép, ami azt teszi, amire utasítom! A jó édes anyjukat már, hogy ezek a multimilliárdosok mindent és mindenkit uralni akarnak.
    És mind ilyen. orbántól Bill Gates-ig, mind egytől egyig.
  • Bruce_Willis
    #7
    Dehogy van rá igény, ez az ő kíváncsiságuk.
    Az a durva, hogy nem lehet kikapcsolni mondjuk Firefoxon.
    Pedig egy ilyet úgy tudnék elképzelni, mint egy szolgáltatást, melyet ha akarok bekapcsolom.
  • Bruce_Willis
    #6
    Az emberek azért utálták az apple cuccait mert korlátozottak voltak, a windowst pedig azért, mert a rendszerbe bármilyen mélyen bele tudtak nyúlni.
    A mai valóság az, hogy brutálisan agresszív, és kíváncsi természetű lett a Microsoft.
    A rendszeremet frissíti, ha akarom, ha nem. (Ilyen nincs is Mac-en.)
    Most pedig világossá tette, amit eddig is tudtunk, hogy kémkedik utánunk.

    Azt például mai napig nem értem, hogy férhetett hozzá az levelezésemhez, pedig céges levelezőrendszert használok, firefoxon keresztül.
    Van ugyan outlook regisztrációm, amit még valaki egyszer megcsinált nekem, de az csak a naptárral van összeköttetésben. Ehhez nem értek, úgyhogy ez rejtély számomra.
  • repvez
    #5
    ha csak anynit tenne , hogy valoban segitene megtalálni a keresett dolgokat, amit most egyáltalán nem lehet a windowsban, legalább is én bármit irtam eddig be a keresőbe se a gépen se a neten nem talált semmit sem, még csak drivert sem a beépitett keresővel.
    Persze manapság már semmit nem lehet ugy fejleszteni , hogy csak és kizárolag müködjön és tegye a dolgát anélkül, hogy be kelljen regisztálni, nethozzáférés kelljen hozzá vagy , hogy ne gyujtsön adatot.

    Az a probléma, hogy most még talán lehetne valamit kezdeni, hogy ez megváltozzon, de később bármenynire is utálja az ember rá lesz kényszeritve a használatára, hogy el tudjon ugyeket intézni.

    A GDPR se az emberekért van, hanem a cégekért akik igy le vannak védve azzal, hoyg te beleegyeztél, hogy gyujthetnek adatot rolad, mert rákattintittál az oké gombra azért, hogy meg tudj nézni egy weboldalon egy hirt, miközben esélytelen , hogy megtudd, hogy ki milyen adatot mire akar rolad gyujteni.

    Ha az emberekért lenne, akkor lenne olyan program amivel te is meg tudnán nézni megnyitni azokat az adatokat amiket gyujtenek rolad vagy olyan adatokat szabadon tudnál elemezni amiket magadrol töltesz fel. ugy mint mondjuk az okos eszközökrol érkező adatok vagy a telefonos tevékenységeid.Csak passziv szemlélöje vagy a dolgoknak amit épp a program készitője enged, hogy láss, de te nem vagy 100% tulajdonosa és alakitoja az adataidnak.
    Egy példa, egy futásnál az összegyujtott pulzus , idő ,távolság lépésszám stb adatokat csak meg tudod nézni, de saját statisztikát nem tudsz késziteni , hogy olyan kombinácioban is megnézd ezeket az adatokat ahogy te szeretnéd. nem tudod összehasonlitani évekkel visszamenőleg egymással , nem tudod megnézni egy trendet, hogy hogyan alakul x éven keresztul stb.
  • Frekvency
    #4
    de most komolyan, minek ez a szar, van erre igény? Vannak akik levelekkel bombázták a windows fejlesztőket, hogy szeretnének egy keyloggert a gépükre??
    Mi a picsáért lett ez így, hogy egy szoftvervég leuralja az egész bolygót??
    Ezt az egész MI cirkuszt most kellene gyökerestől kiírtani amíg nem késő...
    Utoljára szerkesztette: Frekvency, 2024.05.24. 20:42:58
  • Palinko
    #3
    Wayback machineból spyback machine lett.
  • TSImike
    #2
    Majd ha a támogatás megszűnése ellenére mindenki visszavált Windows 10-re akkor lehet elgondolkodnak rajta, vagy rosszabb esetben arra is kiadják ezt a szart.
  • zola2000
    #1
    Az egész Windows adatvédelmi rémálom.

    Windowson bármelyik böngésző át tudja egyszerűen venni a másik böngésző összes jelszavát, minden program látja a fájlrendszert stb. Akár az emiatt sokat szidott android alatt X böngésző nem tudja csak úgy behúzni magának Y böngésző adatait, ha egy program hozzá akar férni a fájlrendszerhez, az android os megkérdezi hogy engedem e.