5
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #5
    Nem ertem a hozzaszolasod, lehet faradt vagyok.
    Hogy jutunk el az ingyenes otthoni hasznalattol a szoftver halalaig? Miert baj a megszuno support, az az 5 felhasznalo aki megvette otthonta nem kap majd supportot? Nem kovetlek.

    Vmware Player eddig is ingyen volt es kielegitette a legtobb otthoni felhasznalo virtalizacios igenyeit. (Szerintem nagyon nem kicsit jobbak, mint az alternativak, ha asztali gepen akarsz asztali OS-t virtualizalni) Ez lenyegi valtozast nem hoz, talan egy nagyon kicsi "quality of life", de ennyi.

    (Es en hasznalom otthon a Vmware Player-t, nem csak beszelek rola)


    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2024.05.18. 12:23:09
  • Dodo55
    #4
    "A ceg gyakorlatilag a rovidtavu haszon erdekeben lemond a hosszutavu bevetelekrol."

    Ez a 2020-as évek standard üzleti modellje, aminek a lényege, hogy a pénzük miatt magukat fontosnak érző részvényesek évtizedek kitartó munkájával felépített sikeres cégek vérét osztalék formájában minél hatékonyabban ki tudják szivogatni.
    Utoljára szerkesztette: Dodo55, 2024.05.17. 17:22:40
  • kvp
    #3
    "azert egy szoban odefert volna,hogy pl kepszerkeszto,filekezelo vagy nem tudom mi ez"

    Szoftveres kornyezet virtualis gep letrehozasara.

    Az ingyenesse tetel viszont az otthoni felhasznalas megszuntetese fele tett elso lepes, mivel ezzel a support is megszunik. A vallalati ugyfelek pedig rohamtempoban valtanak barmi masra, mivel a tulajdonos ceg hirtelen es nagymerteku aremelesei es az egyszeri licensz helyett a kotelezo berleti modell bevezetese miatt mar nem eri meg a szoftvert licenszelni. Ez a ket folyamat jo esellyel okozhatja a szoftver fejlesztesenek teljes megszuneset. A ceg gyakorlatilag a rovidtavu haszon erdekeben lemond a hosszutavu bevetelekrol.
  • igazamvanvagyig
    #2
    "A Broadcom ingyenessé teszi a VMware Fusion Pro 13 és a VMWare Workstation Pro otthoni használatát. A szoftverek vállalatok számára csak előfizetéssel elérhetőek, azoknak évente 120 dollárt kell fizetniük."

    azert egy szoban odefert volna,hogy pl kepszerkeszto,filekezelo vagy nem tudom mi ez a sz@ar
  • Dodo55
    #1
    "megszüntesse az önálló szoftverértékesítést a jövedelmezőbb előfizetéses modell javára"

    Akkor jobb, ha ezzel sietnek, mert manapság annyira átesett már minden a lónak erre az oldalára, hogy hamarosan a különféle bérleti / előfizetési konstrukcíók elég rendesen meg lesznek törvényileg szorongatva. Úgy értem a fogyasztói jogok nagyon széles kiterjesztésére van itt szükség (10 éves díjgarancia, funkciók, kompatibilitás szintúgy, licenszállomány bővítésének lineáris görbét át nem léphető árképzése, felhős konstrukcióknál felelős adatőrzés, terméktámogatás kifutása esetén teljes kódbázis kiadás, stb...), beleértve itt fogyasztók alatt az enterprise méretű cégeknél kisebb üzleti felhasználókat is.