12
  • szbende
    #12
    A windowsban Shell-nek hívták azt, amit itt launcher meg ablakkezelő néven emlegettek.
  • Frekvency
    #11
    nem elég a pénz, még kell, még méééégggggg!!!!!!!!!!!

  • Bruce_Willis
    #10
    Én nem is tudom miért nem adtam el még a mac minit... Itt van benne fél millió forint, és már másfél éve nem használom. Alapvető dolgokra nem képes..

    "drivertelepítés élménye elveszett, nem lep meg kötelező updatekkel, és mostmár beépített reklámokat sem kapok "

    OSX-en kötelező az update?
    Erre nem emlékszem, de az biztos hogy a rendszerfrissítés nem kötelező.
    Meg is lepődtem, mikor Win11-re váltottam, hogy a microsoft mekkora egy arrogáns szemét banda lett.


    Utoljára szerkesztette: Bruce_Willis, 2024.04.26. 17:18:10
  • mortep
    #9
    Hát nem az, de szenvedések közepette elvagyok vele... drivertelepítés élménye elveszett, nem lep meg kötelező updatekkel, és mostmár beépített reklámokat sem kapok
  • Bruce_Willis
    #8
    Ja, hát maga az osx sem egyszerű...
  • mortep
    #7
    Én is ritkán használom a start menüt... osx alatt nem egyszerű :)
    Utoljára szerkesztette: mortep, 2024.04.25. 22:06:26
  • Bruce_Willis
    #5
    Én nagyon ritkán használom a start menüt (mert nem kapcsolom ki a számítógépet), úgyhogy ha ilyen formában jelenik meg a hirdetés, akkor talán nem is fog zavarni.

    A widgeteket is sikeresen kiirtottam, és nem futnak már kéretlen reklámok a számítógépemen.
    A feladatkezelőben egy ideig még látszott hogy fut a háttérben, de már hónapok óta nem láttam. kop kop
    Utoljára szerkesztette: Bruce_Willis, 2024.04.25. 20:00:22
  • zola2000
    #5
    Remélem hogy nagyon jól figyelik azt hogy mi van a gépen, hogy nekem való érdekes reklámot kapjak.
  • NEXUS6
    #4
    Nem értem, hogy miért nem lehet egy sokkal testreszabhatóbb felületet adni a windózhoz. Pl. Anno bevezették a szallag-menüket, amit ha megszokott az ember és van hely, mert 4K felbontásban azért van, akkor kb egy kattintással kevesebb volt az alapfunkciók elérése. Na ezt a W11-ben meg újra kiirtottak. A generációnként változó átmagyarításokról már ne is beszéljünk. Ezért szerintem értelmes felhasználó/admin nem használ magyar nyelvi beállítást a vindózon. Na ez az idegesítő, ja meg a gémkapocs, nem az a néhány ajánlott hasznos alkalmazás.
    Mondjuk szerintem úgy is kikapcsolom őket, ahogy androidon is szoktam.
  • Macropus Rufus
    #3
    A 10-ben még simán le lehetet cserélni. Nekem win7-es menüje van ott.
    11-el nem próbáltam még, viszont a 10 és 11 közt nincs olyan hatalmas különbség rendszer szinten, lehet ott is viszonylag könnyen meg lehet oldani a cserét.

    Mondjuk az igaz, hogy egy 95/98/98Se rendszerekben a teljes ablakkezelőt le lehetett cserélni pikk-pakk. Ezért nekem az after step grafikus felülete lett beállítva. És ugye a mostani win10/11-ben is az Explorer végzi a megjelenítést, (akár csak a 95/98/98SE esetében) ha csak nincs sajátja a programnak pl. total commander. Ezért ha ezt cseréljük akkor - elvileg - a grafikus felület átrajzolható akármire.

    Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2024.04.25. 15:13:53
  • kvp
    #2
    Ha jol ertem a microsoft szeretne ha az EU lecserelhetove tenne a windows start menujet is. Ugyanis ha nem lecserelheto, akkor azzal a microsoft visszael a piaci helyzetevel es kizarja a piacrol a tobbi hirdetot, pl. a google-t. A lecserelheto bongeszo es lecserelheto szoftver aruhaz melle a lecserelheto startmenu es taskbar nagyban segitene a piaci viszonyok kiegyenliteset az EU-n belul. :-)

    ps: Android eseten mar nagyon regota lehetoseg van lecserelni a launcher-t es a legtobb keszulek nem is az alap google fele launcher-rel erkezik. Ha windows 11 eseten minden gyarto felrakhatna a sajat startmenujet es taskbar-jat es lenne mondjuk google fele startmenu es taskbar is, akkor az embereknek vegre lenne valasztasi lehetosege. (es szerencsesen tovabb fragmentalodna a microsoft egyre csokkeno piaca)
  • wraithLord
    #1
    Így hogy nem ilyen villogó viagra reklámok vannak a start menüben, illetve nem tolakodó, így még nem is mondanám rossznak.
    A hasznos appok ajánlgatása szerintem hasznos, kirángathatja az embert a felhasználói szokások által létrehozott buborékból, és esetleg könnyebbé teheti a mindennapjait.

    Játékokat meg hülyeségeket ne ajánlgasson pláne ilyen beágyazott villogó gif/webp/webm/mp4/nemtudommik formájában Android módra. :D