6
  • kvp
    #6
    Megis csak felborult, egesz pontosan orra esett leszallas kozben:
    https://www.youtube.com/watch?v=wynBeg7BYr0

    Iden ez a masodik olyan leszalloegyseg, ami ugyan felborult, de mukodik. Kezdem ugy erezni, hogy lehet jobb lenne egy laposabb, alacsonyabb tomegkozeppontu jarmuvel probalkozni. A Holdon ugysincs legellenallas, tehat akarmilyen szeles lehet, csak hossz iranyba forgatva indithato legyen. (pl: https://moonbasealpha.fandom.com/wiki/Eagle_Transporter )
  • kvp
    #5
    "Nem csoda, hogy felborult, ilyen magasan lévő súlypont miatt ez várható volt ennél is..."

    A hir az, hogy nem borult fel, csak nem talalta el pontosan a downlink antenna a Foldet, tehat nem pont vizszintben all a jarmu. Azert az elso kepeket varjuk meg, hogy tenyleg a talpain all-e.
  • Csaba161
    #4
    Nem csoda, hogy felborult, ilyen magasan lévő súlypont miatt ez várható volt ennél is...
  • igazamvanvagyig
    #3
    hiszi a piszi

    miicsoda veletlen pont lesszallaskor ment el a kapcsolat :)))
  • kvp
    #2
    Ami bevalt azt nem erdemes ujra feltalalni. Lasd pl. kerek. A falcon 9 is Apollo korabeli technologiara epul, a starship pedig az 1959-es atlas sorozat tavoli leszarmazottja.

    https://en.wikipedia.org/wiki/SM-65_Atlas
    https://en.wikipedia.org/wiki/Atlas_LV-3B

    A spacex es a tobbi kis maganceg gyakorlatilag ott folytatja ahol a NASA-nak kellett volna ha nincs az ursiklo program. Raadasul kihasznalnak minden azota osszehozott fejlesztest, legyen az kisebb, konnyebb es okosabb elektronika, gyartasti es anyagtechnologiai fejlesztesek vagy akar szoftveres eredmenyek. A spacex meg az ursiklo program utolso eveiben kitalalt hovedo technologiakat is atvette, amiket a siklokon mar nem volt ido es penz kiprobalni. Mindenesetre mindenki drukkol nekik, mert minel tobb maganceg lesz sikeres, annal tobb lehetosege lesz az emberisegnek.
  • csicso82
    #1
    Ahogy nézem 50 éves technológiával kicsit jobb szoftverezettséggel.