3
  • inkvisitor1978
    #3
    Azért emlékszem, hogy anno 3 vagy 4 alkalommal kellet megírni a 4-5 kislemezes panzer generalt (tömörítve), hogy hazavihessem, mert az egyik lemez mindig elromlott, mire hazaértem vele.
  • kvp
    #2
    A CD/DVD azert jo az orvosi felvetelek kiadasara, mert write only modban irhato, tehat egy pendrive-val/sd kartyaval ellentetben nem kell egy mar letezo filerendszer-t csatlakoztatni, hanem egy teljesen ujat hozhatnak letre egy teljesen ures tarolon, ami sokkal biztonsagosabb. Ennek a solid state megfeleloje egy eprom-os worm ssd lenne, de ezek jelenleg gyakorlatilag beszerezhetetlenek. (tehat nem torolheto, egyszer irhato rom chip)

    A teljes adatmennyiseg online tarolas pedig az adatok merete miatt nehezkes. Egy rontgen is sok helyet igenyel mivel csak a vesztesegmentes toromorites fogadhato el, de 3D-s voxel map egy CT/MRI felvetelbol meg nagyobb.

    A floppy japan kivezeteset csak azert sajnalom, mert igy varhatoan vegleg leall a gyartasa. A faxkeszulekeket es az audio modemeket is mar csak Japan tartja eletben, mivel meg mindketto hasznalatban van nalluk.

    "Mondjuk nálam is szöszölt a gép egy jó darabig, míg a spéci programot elindította és betöltötte a képet."

    Ezen a .pnm vagy .pnm.gz formatum hasznalata sokat segitene, idealis orvosi kepek atvitelere es a legtobb szoftver ismeri is mint kimeneti formatumot. Alapvetoen az adatokat kiiro asszisztenseket kellene ravenni, hogy szabvanyos(abb) formatumban adjak ki az adatokat.
  • RJoco
    #1
    Én CD-n kaptam meg tavaly a röntgenfelvételt. Meg is lepődtem, hogy ilyen is van. Aztán jó, hogy a kép valahogy a telómra került, mert a dokinál már gond volt a megnyitása. Mondjuk nálam is szöszölt a gép egy jó darabig, míg a spéci programot elindította és betöltötte a képet. Pedig az én gépemben 5950X ketyeg, a dokiéban meg hát...

    Az szerintem nem gond, hogy nem akarták online tárolni a dolgokat. A legbiztonságosabb offline, ha azt nézzük, hogy kik férhetnek ezáltal hozzá. Bár a Pendrive vagy SD kártya már elég jó alternatívát kellett volna jelenteni.