9
  • Macropus Rufus
    #9
    ezeket értem. Amit írtam arról szólt, hogy kitérő választ adott. Nem erősítette meg és nem is cáfolt azokat a híreket. Természetesen egy ilyen beavatkozásnak vannak ill. lehetnek nemkívánt mellékhatásai. De ezeket elhallgatni nem okos dolog.
  • NEXUS6
    #8
    Végül is..! XD
  • kvp
    #7
    "Az a gáz, hogy nem az a kérdés, hogy vajon kötelező lesz-e, hanem hogy mikor?"

    Ez kb. olyan (sot meg olyanabb) mint a kotelezo beultetett nyomkoveto chip. Eleg jelentos vallasi ellenallas lenne minden iranybol. (zsido-kereszteny-muzulman, hindu, buddhista, stb.)

    Arrol nem beszelve, hogy a jelen technologianal eleg jelentos kilokodesi arany varhato, amikor az elektrodak hatasara elhalnak a veluk erintkezo szovetek. A felbontas se megfelelo, mert nem tudnak neurononkenti kapcsolatot kiepiteni, marpedig meg a sima kepatvitelhez is ez kellene. (latoidegrol a latott kepet leszedni, generalt kepet arra ra injektalni) Halloidegnel mar kb. mukodik egy ideje es vannak is implantok, de ott a forras oldalon csatlakoznak, nem kozepen.

    Van egy olyan erzesem, hogy amig az egyen sajat idegszoveteibol novesztett adaptert nem fejlesztik ki addig ez a megoldas nem igazan jarhato. Viszont ha letezne ilyen szintetikus neuralis szovet, amit be tudnanak helyezni idegszalankenti axonos Y kapcsolatba, akkor mukodhetne. A szukseges technologiak miatt elobb lesznek egyedileg klonozott csere szervek, mint adapter neuronok. Ez a megoldas egyebkent az agy atultetest is lehetove tenne, mind klonozott, mind robot testbe. Tudtommal meg nem tartunk ott, persze lehet tevedek es mar van olyan milliardos aki robot. :-)

    ps: Ha letezne megbizhato technologia, akkor viszont varhatoan sok fiatal valasztana, hogy a szemelyi szamitogepe kijelzoje (HUD-kent) mindig a latotereben legyen. Ezert varjak annyian a viselheto AR technologia elterjedeset is, ami kb. ugyenezt biztositana csak mutet nelkul. Nekem mar az is eleg lenne, ha tudnank cserelni a hibas szerveket genetikailag azonos ujakra.
  • reptile1313
    #6
    max az olyanoknak, mint te, akik az egesz eletuket kommentelessel toltik.
  • noland
    #5
    Ez kb annyira célszerű eszköz a tömegek irányítására, mint minden ember mellé gyártani egy humanoid "örző-védő" robotot, hogy vigyázzon az egyénre, hogy ne csináljon "hülyeséget".

    Sokkal célrevezetőbbek a pszichoaktív anyagok használata, ha már a régi jó média nem működne..
  • NEXUS6
    #4
    Az a gáz, hogy nem az a kérdés, hogy vajon kötelező lesz-e, hanem hogy mikor?
  • kvp
    #3
    A benulas es a gorcsok beultetesi hibat jelentenek. A duzzanat kilokodest, mint ahogy a szenzorok koruli neuron elhalas is. Ez utobbi halalos is lehet, de gondolom ha volt is ilyen, akkor valoszinuleg nem vartak meg a veget, hanem meg elotte kinyirtak a kiserleti majmot. Szoval a kerdeses az, hogy ha pontosan ultetnek be minden szenzort, akkor:
    - van-e esely a kilokodesre es mekkora (+mi teszi erre hajlamossa az embereket)
    - a rendszer csak olvasni vagy esetleg irni is kepes a neuralis jeleket (tehat csak kivenni tudnak jeleket vagy bejuttatni is)

    A technikanak egyebkent van kvazi jo oldala is, pl. lebenult emberek eseten lehetoseget teremthet a hibas neuralis kapcsolat kijavitasara vagy irni kepes rendszer eseten pl. vakok szamara vissza lehetne vele adni a latast.

    A kevesbe jo oldala az amikor katonai celra hasznaljak, pl. dronok vezerlesere is tokeletesen alkalmas es a gondolat mindig gyorsabb mint a fizikai reakcio, tehat ez eleg nagy mertekben felgyorsitana a katonak reakcioidejet. (meg akar az agyuk es a fizikai izmaik kozott is)

    A rosszabb oldala az kb. a kozvelenul az agyba sugarzott reklam esete. Mint egy olyan popup amit nem lehet bezarni vagy a geppel egyutt otthagyni, mert mindig a felhasznalo elott van es nem a user dont arrol, hogy mit lat es hall. Ez a beultetett hallokeszulekeknel mar most is megoldhato, de eddig egy ceg sem kiserletezett ilyen reklam alapu finanszirozast hasznalo beultetett hallokeszulekkel. (alahuznam a MEG szot)
  • Kotomicuki
    #2
    A hatalmasok gondja mindig is az volt, hogy hogyan uralják a tömegeket.
    Ez egy arra kiválóan alkalmas eszköz, tehát majd bevezetik és nem a köz számára kedvező hatásai miatt, mert az utóbbi évek "fejlesztései" és "vívmányai" sem a társadalomért, a kisemberek ügyéért kerültek beve(ze)tésre.
  • Macropus Rufus
    #1
    "az állatorvosi feljegyzések szerint a majmokon alkalmazott implantátumokkal kapcsolatban olyan problémák merültek fel, mint a bénulás, a görcsök és az agyduzzanat. "

    erre mit mond a srác?
    ""egyetlen majom sem halt meg a Neuralink-implantátum következtében"."
    ezt ugye senki nem is mondta, de arról már nem tett említést, hogy fent felsorolt tünetek valósak e vagy sem....