6
  • repvez
    #6
    ha igy irod ahogy itt magyarul nem csodálom .
    Egyébként meg ha tudod mit jelent a G a GPT-ben, akkor nem várod el töle, hogy szakmai legyen föleg nem olyan szakmában ami nem anynira publikus és nem anynira népszerü vagy nyitott szakma mint a honvédség és a honvédelem.
    DE bármilyen szakmát irhatnék az aki a nuansznyi részleteket akarja kikérdezni töle és nem kap választ rá és emiatt szidja vagy nem értékeli az AI-nak ezt a részét akkor az nem az AI hibája.
    Ez még mindig csak prototipus szinte nincs 1 éve , hogy a nagyközönség is használhatja, akkor ne várd el töle, hogy hibátlanul fog majd válaszolni mindenre.
    A többiek érdekes modon, tisztában vannak ezzel a korláttal és ugy is használják.
    A lehetőséget látják benne és már az sok esetben segitség ha a nagy vonalakban felvázolja az adott kodot vagy témát és nem a nullárol kell kezdeni.

    Én is mondhatnám, hogy egy nagy hulladék, mert nem ir meg egy programot hibátlanra amit kérek töle. DE ugy hogy nem tudok programozni legalább kapok egy mukodo progit ami legalább valami hasonlot csinál mint amit szeretnék az már egy jo pont.
    Annyira kirészletezni minden részletet ami egy nagyobb programnak kell nem is lehetne egy egy promptban beirni és válasznak is max 2-4000 karaktert tud irni ami megint limit.

    ÉS a cikk még mindig a programozásról szol nem arról amire a témát szeretnéd terelni ismét.
  • militavia
    #5
    Magyar angol vagy angol magyar fordításnál az alapszavak egy részét sem érti egy kicsit is műszaki szövegben a fordít. Ha szerencséd van, akkor talán a szórend és egyes / többes szám még jó.

    Ha te fordítót akarsz használni, akkor szándékosan bután primitíven kell megírni a fordítandó szöveget magyarul.
  • wraithLord
    #4
    Akkor jó lehet, ha nagyjából képben vagy a nyelvvel, plusz elolvasod, mit ír, hogy melyik kifejezésnek mi értelme van.

    Pl. én tudok németül (12 évig tanultam heti 5 meg 8 órában), de nagyon nehezemre esik lefordítani egy szöveget németre. Ezért Google Translate-et használok, ami megcsinálja helyettem a magyar vagy angol szöveg német szövegbe öntését, és nekem csak a faxságokat kell kijavítanom benne (ami mostanában meglepően kevés van, maximum szakszövegnél bénán fogalmaz).
    Persze minden hasonlat sántít, de én ilyesmire használom az AI-t is, ha egyáltalán használom.
  • RJoco
    #3
    Egy gyors alapnak mindenképp jó lehet, így nem az embernek kell begépelnie mindent, csak ellenőriznie és javítania. De sajnos sokszor ad rossz kódot vagy épp nem teljes kódot.
    A múltkor is kértem tőle egy kódot egy flash-re, hogy ki szeretném olvasni és megjeleníteni a soros monitoron a kiolvasottakat. Kapásból elrontotta a flash méretét, pedig megadtam a pontos típust, ami tartalmazza a méretet is.
    Viszont olyan kiírást alkalmazott, ami könnyen átláthatóvá tette nekem a tartalmat és én azt biztos nem tudtam volna megírni, mert nem ismertem a lehetőséget sem.
    Szóval nagyon hasznos is lehet az olyan kocaprogramozóknak, mint én.
    Aki komolyan meg akar tanulni, annak első körben felejtősnek kellene lennie.
    De könyvből tanár nélkül sajnos elég nehéz. Még nem találtam jó könyvet. Amikkel találkoztam, ott gyakran a második vagy harmadik példaprogram egy része már hiányzik, így nem is fog futni, hiába írom be. Aztán nem tudom mi a baja, mert az első példaprogram általában a "Hello világ". Abban meg nem sok minden van. Viszont a hiányos részt beadva egy botnak, lehet, hogy ki tudná egészíteni egy működő programmá, amiből talán már tanulhatnék valamit.
  • bunny
    #2
    én user ref. manual helyett használom, qrvajól működik. Nagyon ritkán mond hülyeséget, de ott többnyire kilóg a lóláb és a hibás válasz is segít. De az esetek 99%-ában jó, és hasznos válaszokat ad összetett kérdésekre is, ahol azért kéne guglizni rendesen meg válogatni a sok találatból, a chatGPT meg korrektül összeszedi a választ, ad példaprogramot, megmondja milyen library kell ha kell. Szóval súgózni/manualozni szerintem iszonyat hasznos. Kódot az nem mernék íratni vele viszont, mert ahoz még ordas baromságokat képes komoly határozottsággal leírni.
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2024.01.28. 23:59:53
  • kvp
    #1
    Ennek igy semmi ertelme. HA valaki tud annyira programozni, hogy rajojjon, hogy hibas a generalt kod, akkor nincs szuksege a generatorra. Ha viszont csak butan elfogadja amit kap, akkor ez kb. olyan eredmenyt hozhat, mint a helyesirasjavito autokorrekcios programok hasznalata, amitol sok gyerek mar nem tanul meg rendesen irni, csak azt a par betu kombinaciot, amibol a szoftver mar rajon magatol, hogy mit is akart irni. Az elso ilyen a T9 volt, aztan jottek a modernebb megoldasok. Gyakorlatilag diszgrafiat okoznak. Most ugyanezt teszik a programozokkal a kodgenerator MI-k.