3
  • kvp
    #3
    Az embereknek az a baja, hogy nem titkositott. Az EU-s vezetoknek az a baja, ha titkositott. Az a kerdes, hogy az emberek es az EU-s vezetok kozzuk melyik a medve es melyik a pocok, tehat melyiktol kell jobban tartania a metanak. A titkositas bevezeteset varhatoan azert lepik meg, hogy megakadalyozzak az EU-s lehallgatasi torveny vegrehajtasat es mellekesen mentesuljenek a maganbeszelgetesek elozetes cenzuraja alol. (ugyanis ha nincs titkositva, akkor hozzaferhetnek, tehat meg kezbesites elott cenzurazniuk kellene minden egyes maganuzenetet)

    Persze ha a kulcsok ugy keszulnek, hogy ujrageneralhatoak legyenek a szerver oldalon rendfenntartasi (megyfigyelesi) celra, akkor az allami hozzaferest is biztositjak es a cenzura kotelezettseg alol is mentesulhetnek, hiszen ok nem lathatjak, csak az allami megfigyelok.

    ps: Erdemes abbol kiindulni, hogy ha nem egy tobb fuggetlen ember altal ellenorizott nyilt forraskodu kodrol van szo amit az ember maga forditott le (vagy olyan akiben megbizik), akkor van benne backdoor. A masik, hogy erdemes abbol kiindulni, hogy ami az interneten megy at (barhogy) az jo esellyel elolvashato lesz, ha nem most, akkor par ev mulva, tehat nyilt kepeslapkent kell kezelni minden internetes kommunikaciot.
  • RJoco
    #2
    Korábban az volt a gond, hogy nem titkosított. Most, hogy több titkosítással működő platform is van, hirtelen az lett a gond.
    Teljesen mindegy, hogy a nyuszin van sapka vagy nincs. Így is, úgy is elverik.
  • duke
    #1
    Na akkor majd most jol osszeszarjak magukat az idiotak a gyerekekert aggodva.
    Leszarom a gyerekeiket, a tiikositas fontosabb. Arra kivancsi volnek, mi a garancia arra, hogy tenyleg torhetetlen es nincsennek hatsoajtok a hatosagok szamara.