5
  • monk00
    #5
    Sajnos egy jó párszor én is belefutottam ilyen vásárlásokba. Annak ellenére hogy én ha vásárolok valamit, akkor külfőldön is több oldal vásárlói véleményeket is megszoktam nézni, akárcsak itthon. A negatív véleményeket is. Videókat, teszteket is ha van. De még így is félretudnak vezetni. Amúgy fura, mert pl az árukeresőn, mikor vásárlás után írni akartam negatív véleményt egy termekről, normális hangnemben, akkor azt sem engedte. Pláne mikor szóvá tettem hogy tele van áll pozitív fizetett véleményekkel. Sajnos ez az árkereső is ilyen szempontból egy nagy humbug. De akár ipont, emag, media markt, alza, amazon, walmart.. stb stb nézünk, akkor is a vélemények legalább a 70%-a hamis. Ami azért elég magas. És hiába nézed bármelyik üzletet is, mert ugyanúgy rengeteg a hamis vélemény. Ezt állandó vizsgálattal, és olyan kemény pénzbüntetésekkel lehetne visszaszorítani, amit már megéreznek.
    Utoljára szerkesztette: monk00, 2023.12.07. 12:03:03
  • Tetsuo
    #3
    Azt nem értem, hogy te hogy csinálod. Hiszen fórumozol - a netet használod...
    Én szerintem közel járhatok az ezredik internetes vásárlásomhoz úgy, hogy nem vásárolok semmiből rendszeresen. és nem is vagyok rákattanva, csak ami így praktikusabb, azt veszem meg online.
  • RJoco
    #2
    A pozitív értékelések mellett mindig meg kell nézni a negatív értékelést.
    Ha egyértelműen valami kínai cuccról van szó és csak 4-5 csillagos értékelése van, akkor az nagyon gyanús.
    Gondolkodni kell(ene). De a tudatos internetező csak nagyon kevesekre mondható.

    Én rengeteget vásárolok neten. Mondjuk az amazont pont nem szeretem. Elsősorban ebay-ről veszem a dolgokat. És ott mindig megnézem az eladó értékelését. Főleg a semleges és negatív részét. Aztán mérlegelek. És odafigyelek az ingyenes visszaküldési lehetőségre. Így biztos, hogy nem bukok pénzt.
    Aliról is rendeltem már pár dolgot, gondom nem volt vele, de minden esetben elkönyvelem, hogy esetleg pénzkidobás lesz.
    És, ha úgy van, akkor az egyéb boltokat (onlineshop) sem zárom ki. Bár ilyenektől ritkán veszek és most már azért jobban odafigyelek. Egyszer volt egy csúnya buktám. Már csak ezért is utálom a reklámokat, mert amúgy sehol nem találkoztam volna a bolttal.
  • Rick Walsh
    #1
    Én semmit se vásárolok innen, de rengetegen igénybe veszik arra hivatkozva merthogy kényelmesebb és időt takarítanak meg vele. Nem is tettem. Én azt szeretem, ha odamegyek személyesen. Semmit se vásároltam még innen, nem szeretem a személytelen dolgokat.