28
 • manypet
  #28
  ""marxizmus" = a kapitalizmus KÖZGAZDASÁGTANA"
  LOL :-)

  "A kommunizmushoz csak a fogalmatlanok szerint van köze"
  Meg Marx szerint. Ugyanis Marx éppen a kommunizmust építette, saját bevallása és az írásai alapján is. Csak később nevezték el az ő verzióját marxizmusnak, miután megjelent a trockizmus meg a többi.

  "A marxizmus nem ideológia"
  LOL :-)

  Olvasnivaló:
  https://szabadtarsadalom.hu/blogs/news/kis-szocializmushatarozo-1
 • end3
  #27
  "marxizmus" = a kapitalizmus KÖZGAZDASÁGTANA! A kommunizmushoz csak a fogalmatlanok szerint van köze. - A valósághoz annál inkább. Még az extraprofit létezésében is. Olvasni kéne a tárgyban sokat. (Az "összes" csak 26 vaskos kötet!!! Tele a történelmi valóság által megtámogatott tényekkel. A marxizmus nem ideológia, azt Lenin és a bolsevikok csináltak belőle. (Na meg Engels, ahol hozzáadhatott.)
 • manypet
  #26
  Ugyan nem nekem írtad, de azért megjegyezném, hogy a forrás (demokrata - nem lett volna azért baj, ha linket is mellékelsz ilyenkor)is írja, hogy ezt Blair kormánya csinálja, ami ugye a forrás szerint is munkáspárti. Azaz szocialista/kommunista. Lentebb pedig éppen írtam a 13as hozzászólásban, hogy ez a kifejezés egy marxista fogalom, amivel a balosok démonizálnak másokat. Csak - mint ahogy általában semminek, amit balosok csinálnak - ennek sincs semmilyen értelmes alapja. Csak egy demagóg kifejezés, semmi több.
  Utoljára szerkesztette: manypet, 2023.11.28. 16:30:22
 • manypet
  #25
  Írtam már neked, de figyelmen kívül hagytad, avagy nem értetted. A szocializmus, így beleértve a mai szociáldemokráciát is a kommunizmushoz vezető út. Csak ez utóbbi lassan jut el a kommunizmusig. Így aki szocialista, az kommunista is egyben, mert azt építi. Ezt egyébként a nagy szoci gondolkodók is elismerték. Ebből pedig látszik, hogy azért írok kommunistát, mert igaz.
 • Tetsuo
  #23
  Neked nagyon félrement valami. Nem csak a műveltséged, hanem a gyűlöleted is:

  "Tony Blair munkáspárti kormánya 1997-ben vezetett be egy extraprofitadót a »privatizált közművek többletnyereségére«, összhangban a párt választási kampányígéretével. Az adó mértéke a vállalat piaci értéke és a privatizációt követő négy évben elért adózott eredmény kilencszerese közötti különbség 23 százaléka volt."

 • dyra
  #23
  Ja én kezdtem el komcsizni. De még amúgy az állítólagos komcsi rendszerekben is piacgazdaság és tervgazdasag keveréke volt. Totális tervgazdasagot vagy piacgazdaságot meg sehol nem üzemeltettek.
 • manypet
  #22
  Attól függ. Ha feltételezzük, hogy az adózás jogszerű, akkor adócsalásnak nevezzük, a bevételt meg jogtalanul szerzett jövedelemnek. Ez a neve, nem pedig extraprofit. Ha meg okosak vagyunk, akkor tudjuk, hogy az adóztatás rablás, és szembemegy az alapvető emberi jogokkal. Azaz aki adót csal, az semmilyen bűnt nem követ el, hanem éppen egy ellene elkövetett bűncselekmény ellen védekezik, teljesen jogszerűen.

  A forrásban egy helyen sem látom leírva, hogy extra profit adó lenne. Sőt, az extra szót sem látom leírva sehol. Helyette látok egy kommunista ország újabb kommunista adóját, ahol újra megfejik az egyszeri embereket, behülyítve az ócska komcsi szavazót azzal a kamu dumával, hogy most a nagy cégeket adóztatják. Az ostoba proli meg fel sem fogja, hogy közvetve ugyan, de azt is ő fogja kifizetni végső soron. Ugyanis egyetlen adó sincs, amit valamilyen módon ne a végfelhasználó fizetne meg.
  Utoljára szerkesztette: manypet, 2023.11.27. 02:11:22
 • manypet
  #21
  Hát, így is megfogalmazhatjuk, hogy korábban butaságot írtál.
 • cateran
  #19
  Ha 2 ceg ugyannyi kiadassal ugyannyi bevetelre tesz szert, de az egyik adocsalas reven nagyobb profittal, akkor a kulonbseget hogyan nevezed? Extra?
  En magam sem vagyok hive az extraprofit kifejezesnek, mert teves kepzettarsitassal jar, de elofordulhatnak olyan esetek, amikor van letjogosultsaga.
  Ajanlom figyelmedbe a nemreg kivetett extraprofit adot....Angliaban....
  Windfall tax
  Utoljára szerkesztette: cateran, 2023.11.26. 15:24:43
 • dyra
  #19
  Hát akkor mi nem egymással beszélgetünk.
 • manypet
  #18
  "Az extraprofit jelenlegi definicioja a tarsadalmilag elfogadott profitnal magasabb profit elerese"
  A te szocialista világodban biztosan. Kár, hogy normális társadalomban nincs olyan, hogy társadalmilag elfogadott profit. Az csak kis sükebóka kommunizmusban létezhet,

  "A tarsdalmilag elfogadott maximalis profitot kozvetlen demokracia eseten a tarsadalom, vagy kepviseleti demokracia eseten a megvalasztott kepviselok hatarozzak meg."
  Ugyanezek határozták meg azt is, hogy a négereket lehet rabszolgaként tartani, a zsidókat deportálni, a kulákokat börtönbe zárni, avagy manapság a fehéreket hátrányosan megkülönböztetni. Csodálatos világ ez! :-)

  "a "rule of law" rendszerevel"
  Igen ezt hívják jogállamnak. Kár, hogy manapság nincs ilyen.

  "Ezzel szemben all a "rule of people" rendszere, ahol a tobbseg (az a nep) donthet a torvenyekrol"
  Így van, lásd fentebb. Nem véletlenül mondta Lenin apánk is, hogy a demokrácia a szocializmusba vezető út. A szocializmus meg a kommunizmus építését jelenti. Azaz a demokrácia a kommunizmus, a totális állam felé vezető út. Lásd fentebb, hogy micsoda fantasztikus dolgokra is volt képes a híres-neves demokrácia. De nevezhetjük a csőcselék hatalmának is. Annyiban más csak, mint a feudalizmus, hogy itt nem egy autokrata elnyomás valósul meg az embertársaink felett, hanem egy demokrata. De az elnyomás ugyanaz. Sőt, még durvább, mivel a csőcseléket nem fogja vissza semmi, hogy idióta dolgokat csináljon az embertársával.

  "Ne felejtsuk el, hogy a valodi demokracia nem jogallamot jelent, hanem a nep diktaturajat."
  Nocsak! Egyetértünk? Ezek szerint van még remény! :-)

  "de nem jelent kommunizmust, hiszen a magantulajdon engedelyezett. Legalabbis akkora mertekben, amit a tarsadalom tobbsege meg jonak lat"
  És ha a többség úgy látja jónak, hogy senkinek ne legyen tulajdona, akkor lám, el is jött a megváltó kommunizmus! :-) Et hívják úgy, hogy szocializmus. Azon belül is a szociáldemokrácia, azaz a mai rendszer, ahol lépésenként jutunk el a kommunizmusig. És csak idő kérdése, hogy a csőcselék úgy lássa, hogy nem szabad magántulajdonnal rendelkezni. Elég hozzá egy megfelelő agitátor, aki a csőcselékét mozgósítja. Láttuk már párszor, mit is jelent ez a rendszer.
 • manypet
  #17
  "én nem a munkások jogairól pofaztam hanem adoparadicsomokrol amire viszont semmit nem írtál"
  Nem írtam semmit a munkások jogairól. Viszont te az extraprofitról kezdtél magyarázni, én meg azt tettem helyre, mert baromságot beszéltél. Szólj nyugodtan, ha valamelyik része nem volt érthető annak, amit magad írtál. Segítek szívesen.

  "A Google ingyen munkán el most is."
  Persze. Azért fizet dollár-százezreket a mérnökeinek. Mesélj még erről, ha lehet. Roppant szórakoztató. :-)

  "A szabályozatlan internet világának köszönheti a kiemelt helyet."
  Inkább a túlszabályozottnak.

  "Ehelyett agyatlan komcsizasba kezdtél."
  Az extraprofit kifejezésre írtam, hogy az egy komcsi kifejezés. Mert az is. A marxizmus használta először.
  Szívesen!
 • Frekvency
  #16
  pénzéhes szemétládák. A facebookot is elárasztották a fizetős ribancos reels videók, és semmi aggályuk sincs, hogy ez az egész teljesem platform idegen, a facebook nem az a hely ahol vetkőzös kurvák egzintenciát építhetnének, legalább is eddig de ugy látszik nyomorult gyíkembernek van a pénz...
 • kvp
  #14
  "Az extraprofit pedig egy komcsi fogalom."

  Az extraprofit jelenlegi definicioja a tarsadalmilag elfogadott profitnal magasabb profit elerese. A tarsdalmilag elfogadott maximalis profitot kozvetlen demokracia eseten a tarsadalom, vagy kepviseleti demokracia eseten a megvalasztott kepviselok hatarozzak meg. Ugyancsak dontes kerdese, hogy ezt tarsadalmilag elvonjak-e vagy sem es az is, hogy milyen formaban.

  Ugyanigy letezik az extra vagyon is, ami a tarsadalmilag elfogadott feletti maganvagyon merteke, hasonloan az extraprofithoz. A tarsadalom dontese, hogy ezt a vagyont elvonjak-e. A vagyon alatt ertheto a toke is, tehat befektetett toke feletti dontesi jogkor, mint tulajdon.

  A fenti megkozelites ellentes a "rule of law" rendszerevel, ahol a lefektetett torvenyek uralkodnak az emberek felett, tehat pl. a korlatok nelkuli maganvagyon mint alapjog jelenik meg. Ezzel szemben all a "rule of people" rendszere, ahol a tobbseg (az a nep) donthet a torvenyekrol, belertve a tarsdalmilag elfogadott maganvagyon maximalis merteket. Ez lehet viszonylag magasan is, de pl. jovedelem eseten (tokejovedelem eseten is) egy magan- es jogi szemelyekre is vonatkozo progressziv adorendszer kepes ezt szabalyozni, gyakorlatilag egy profit aranyos, 100%-ot megkozelito, de el nem ero gorbevel, azaz minel tobb a bevetele valakinek, annal kisebb reszet tarthatja meg. Ezt hivjak tarsdalami igazsagossagnak, de valojaban csak a szegenyebb tobbseg onos erdeke szerinti toke ujraelosztas. Ne felejtsuk el, hogy a valodi demokracia nem jogallamot jelent, hanem a nep diktaturajat.

  A globalizmus hatasa miatt szukseges meg megemliteni a tokekivitel szabalyozasast, tehat annak tiltasat, hogy allami engedely nelkul szabadon mozoghasson a toke az orszaghatarokon, azaz a donteshozatali hatarokon at. Ezzel elkerulheto, hogy a tokejovedelmet vagy akar magat a termeloeszkozoket kimentse egy ceg vagy maganszemely a helyi adoztatas alol. Ez is a magantulajdon tobbsegi dontes alapu korlatozasa ala esik, de nem jelent kommunizmust, hiszen a magantulajdon engedelyezett. Legalabbis akkora mertekben, amit a tarsadalom tobbsege meg jonak lat.

  Amennyiben a fenti rendszer egy valoban demokratikus, tehat vagy kozvetlen demokraiara epulo vagy szerkezetebol adodoan kotelezoen populista kepviseleti rendszerben van megvalositva, akkor beszelhetunk valodi nepi demokraciarol. Ez a mai globalista vilagban csak akkor marad versenykepes, ha melle az allamkapitalista gazdasagi modellt valasztja, tehat az allami tulajdon mint egyfajta reszveny(koz)tarsasag van kezelve, ahol minden allampolgarnak pontosan 1 reszveny jut es a reszvenyek szama az allampolgarok mindenkori szamaval egyenlo. Ez a demokracia egyik alapelve. Mindezek melle minden kulso toke vagy fizikai eroszak alapu demokracia befolyasolasi kiserletet meg kell akadalyozni, hogy a rendszert ne tudjak kivulrol megdonteni.
 • dyra
  #14
  Nem tudom miért nekem válaszoltál én nem a munkások jogairól pofaztam hanem adoparadicsomokrol amire viszont semmit nem írtál. A Google ingyen munkán el most is. A szabályozatlan internet világának köszönheti a kiemelt helyet. Ehelyett agyatlan komcsizasba kezdtél.

 • manypet
  #13
  A Google alkalmazottak a világ egyik legjobban fizetett alkalmazottjai. Elég nagy a túljelentkezés a Google állásaira. Ennyit a "rabszolgáikról".

  Az extraprofit pedig egy komcsi fogalom. A valóságalapja is annyi. A marxista elmebetegek kitalálták, hogy ha egy munkás mondjuk 8 órát dolgozik, akkor a gonosz tőkés ebből csak 6ot fizet ki. És a különbözetet elnevezték extraprofitnak. Esetleg másik meghatározásban az alacsony fizetésű külföldi munkásokkal végeztetett munka profitját hallucinálták annak.
  Azaz valójában egy démonizálása azoknak, akikre a komcsik irigykednek. És ezt a propagandát nyomják le az emberek torkán már több, mint száz éve. Sokan meg ügyesen beeszik, mint kacsa a nokedlit, és ők is nyomják az arcunkba. Ahogy most te is.
 • RJoco
  #10
  Ezt már olvastam valahol.
  Kár, hogy ennyiért nem reklámmentes.
  A 6€-os csomagban van reklám. A 13€-os tartalmazza a prémium szolgáltatást, amiben nincs reklám. Ezek vannak most. Az, hogy mi volt 3 éve, jelenleg a kutyát nem érdekli. Lehet nosztalgiázni, de segítséget ez ma már nem nyújt.
  Én tegnap rendeltem egy RPi-t 83€-ért, amivel nem csak a yt reklámokat kerülöm ki, hanem minden reklámot. Mobilon is. VPN-nel házon kívül is. (Tegnap zártam be két oldalt is mobilon, mert a reklámok miatt nézhetetlen volt.)

  Az, hogy az ilyen nagy multik mit sírnak, meg a tartalomkészítőket védik ezzel, egyszerűen csak blabla. A mostani bírósági ügyön elég sok minden kiderült már, hogy ne sajnáljam a googlét.
  Az adataimmal kereskednek. Mindenki, nem csak ők. A szolgáltatók sírnak, mert nagy adatforgalmat generálnak. Én meg sírnék, de max csak magamnak tudok, mert drágább lett a villany, a net, az alapvető és egyéb élelmiszer. A munkahely nem emel, mondván, hogy nekik is drágultak a dolgok (jah, amit rátolnak a vevőre).
  A cégeket lehúzzák a reklámokkal. Ha valaki a keresésben megjelenő hirdetési linkre klikkel, akkor azért a hirdető cég extrán fizet. A hirdetések alatt meg esélyes, hogy első helyen lesz szintén az ő linkjük. Én mindig lejjebb görgetek. Szándékosan kerülöm a hirdetésekre való klikkelést. Amíg nem tudtam, hogy ezért extrán fizetnek, akkor is mindig lejjebb görgettem.
  Csak akkor klikkelek a hirdetésre, ha lejjebb nem találom a linket.

  A normális, hasznos tartalomkészítőknek vannak szponzoraik, ezeket a reklámokat max elpörgetéssel lehet kikerülni. Szóval itt még a Prémium sem segít. De nincs is ezzel bajom. Hasznos tagjai a társadalomnak.
  A kis csinibabáknak semmi hasznuk, mégis milliós a nézettségük. Tényleg ezeket kell támogatni? Nagyon fontos, hogy éhen ne halljon, mert dolgozni nem akar!

  Extraprofitról a google meghatározása: "Az extraprofit eredetileg marxista közgazdasági fogalom, ott az átlagprofitot meghaladó többletjövedelem, a különértéktöbblet megjelenési formája. A szabadversenyes kapitalizmusban az átlagosnál kedvezőbb feltételek között tevékenykedő termelők realizálhatják."
  Egyértelműen extraprofitot csinál a google. A tárgyalásából egyértelműen kiderült, hogy kedvezőbb feltételek között ténykedik.

  Szóval marhára nem kell itt félteni és pártolni, mert szegényke elesik némi reklámbevételtől.
 • dyra
  #11
  Oké! Szép napot!
 • AcsMarci
  #7
  Nem, a vicc az, hogy a Google-nél sorokban állnak az emberek állásért. De biztos azért, mert olyan szarul fizetnek és mert rabszolga leszel :D
  Meg az is vicces, hogy azt hiszed a közösség finanszírozza az infrastruktúrát. Segítek, a többség befizetett adója a saját nyugdíjára sem elég.
 • dyra
  #8
  Debil vagy te. Leírtam neked mi az extraprofit. Ha Kis Pista munkavállaló egy adopardicsomba adózna töredéket a mostaninak de semmiféle korlátozást nem kapna a közösség által finanszírozott infrastruktúrabol akkor extrejovedelemre tenne szert. Érdekes Kis Pista munkavállaló ezt nem tudja megtenni a Google általában a nagy cégek és Mészáros simán.

  Ez van mikor a sok csitvasz nemzetállamok sorban egymás alá ígérnek. A vége az, hogy a Google tőzsdei értéke az egekben a részvényesei számolják a csentot közben letarolta a magyar reklámpiacot és közben lofasz adót fizetett a tisztességesen működő haza cégekhez képest.

  Meszarosek dettó. Meg NER cégek tömkelegei dettó. Ezek igenis extraprofitok. Ha rabszolgákat alkalmazol, a munkasokat védő jogokat szakszervezetek visszavagod, nyitvahagyod az adoparadicsomok felé az utakat akkor extraprofit keletkezik. Persze simán ki jogaszkodjak. De a fogalom igenis létezik. A tagadása egy vicc.
 • dyra
  #7
  Debil vagy te. Leírtam neked mi az extraprofit. Ha Kis Pista munkavállaló egy adopardicsomba adózna töredéket a mostaninak de semmiféle korlátozást nem kapna a közösség által finanszírozott infrastruktúrabol akkor extrejovedelemre tenne szert. Érdekes Kis Pista munkavállaló ezt nem tudja megtenni a Google általában a nagy cégek és Mészáros simán.

  Ez van mikor a sok csitvasz nemzetállamok sorban egymás alá ígérnek. A vége az, hogy a Google tőzsdei értéke az egekben a részvényesei számolják a csentot közben letarolta a magyar reklámpiacot és közben lofasz adót fizetett a tisztességesen működő haza cégekhez képest.

  Meszarosek dettó. Meg NER cégek tömkelegei dettó. Ezek igenis extraprofit. Ha rabszolgákat alkalmazol, a munkasokat védő jogokat szakszervezetek visszavagod, nyitvahagyod az adoparadicsomok felé az utakat akkor extraprofit keletkezik. Persze simán ki jogaszkodjak. De a fogalom igenis létezik. A tagadása egy vicc.
 • wraithLord
  #6
  Elvileg nincs olyan, hogy "extraprofit", de ha tippelnem kéne, hogy mit jelenthet (vagy én mire használnám), akkor valami olyasmit, amit pl. a user kárára nagy befolyású techmultik csinálnak.
  Pl. a user havidíjas, de azért eladogatják a user adatokat is mindenkinek. Hogy a usernek milyen kára származik ebből? Hát közvetlenül nagy valószínűség szerint semmi (azonkívül, hogy - talán - nem illendő ezt csinálni), de hogy közvetve mi, az attól függ kiknek adják el, és milyen jellegű manipulációra használják fel.

  Persze az ormánykorbány extraprofit adója valószínűleg tényleg faxság.
 • Szefmester
  #4
  Azt nem lehet értelmezni, hogy NEM LÉTEZIK olyan hogy EXTRAprofit. Van profit és van veszteség. PONT!

  A nyomorult rablólovagjaink találták ki a fogalmat, hogy a magadfajta debilek tudjanak hőbörögni egy cég ellen! Ha ennyire az extraprofit ellen vagy, akkor hajrá! Kapaszkodj bele a fáklyádba, kaszádba, tábládba és irány a lölő birodalom, mert ott aztán van extra profit! Vagy az kedven autópálya építő cégek felé akik 50%al drágábban csinálnak meg egy kilométer pályát mint a második legdrágább a környéken...
  De fura, hogy ellenük nem megy az "extraprofitozás" ... Persze hogy nem megy, hiszen az pajtás, a fogalmat meg nem ismered...

  Az adóelkerülés is a nerlovagok sajátja.. ezért sem megy a hőbörgés ellenük, pedig az offshore lovagok lebuktak! S nem mellesleg, az adóelkerülés és az extrapforit megint nem ugyanaz... lehet adót csalni, meg lehet profitot szerezni..

  Ééééérteeem?
  Utoljára szerkesztette: Szefmester, 2023.11.24. 09:29:38
 • dyra
  #4
  Mit nem tudsz az extraprofiton értelmezni? A Google kismillió adoparadicsomba pakolja ki a nyereséget, a működési költségeit meg olyan szinten lefragata a lobbi tevékenységének köszönhetően hogy az egy vicc. Próbálj meg az ügyfélszolgálattal beszélni. Se nem adóznak rendesen se nem jó munkaadók. Ez az extraprofit. Ha úgy tevékenykednnenek mint bármelyik becsületes iparos radikálisan csökkenne a profitja persze még mindig nyereséges lenne. Ez az extraprofit. Adóelkerülés plusz a rabszolgák ki nem fizetett bére. Természetesen minden jogszerű. De azért hülyének nem kell nézni azt aki azt mondja igenis itt van extraprofit.
 • AndReWsss
  #3
  Mi az az "extraprofit"?
  Ez ilyen populista politikus szlogen, félig úton a kommunizmushoz...
  Akkor Rád is lehet mondani,h sztem Te extra fizetést kapsz, elég lenne a fele is Neked, végülis több, mint valószínű,h nem halnál éhen...
 • AndReWsss
  #2
  Ez US-ben van: "13,99 dolláros"?
  Én már 3 éve havi kemény 1.700 HUF-ot fizetek érte. Ennyit megér,h ne a gusztustalan politikai reklámokat nézzem a telómon és normális appot használjak.
 • Kryon
  #1
  A Google már nem a barátod...

  Én sokáig tartózkodtam a reklámblokkolóktól, mondván, hogy 1-2 reklámot el lehet viselni, de miután már úgy teleszórták a videókat reklámmal, hogy nézhetetlenné/élvezhetetlenné váltak elegem lett. Rohadjanak meg az extraprofitjukkal együtt.