9
 • Akva
  #9
  Az emberi jogokat még a kitalálóik sem gondolták komolyan. Az usákok az emberi jogokra hivatkozással szakadtak el az anyaországtól, miközben vidáman korbácsolták a rabszolgákat, aztán Észak az emberi jogokra hivatkozással támadta meg Délt, és mindjárt utána apartheid következett szabadságjogok, szavazati jog nélküli elnyomott négerekkel. A franciák az emberi jogok nyilatkozata után vidáman gillotinozták le tisztességes bírósági eljárás nélkül azokat, akiknek nem tetszett a pofája. Mocskos egy fasiszta emberi jogi helyzet van az egész világon.
 • duke
  #8
  "nem kötelező érvényű útmutatás"
  Ez nem fog menni, ha ezt komolyan beakarnak tartani akkor lazadas forradalom torne ki, iskolakat gyujtananak fel. Belebukna a kormany.
 • t_robert
  #7
  Ja és árulhatná kötelező jelleggel valami NER tolvaj cége úgy 100 ezerért....... hadd legyen még egy teher a szülőkön......
  Nemzeti Iskolai Egyenruha Szolgáltató kft....... :)
  Utoljára szerkesztette: t_robert, 2023.10.03. 14:33:57
 • kvp
  #6
  "Azt felejtsd el. Lenne felháborodás, ha minden magyar iskolának meg kellene határoznia valami egyenruhát. Például filmekből amerikai sulikból és japánból lehet erre példákat látni, de itt ez egyszerűen nem tudna működni."

  Nekunk anno gimnaziumban volt, de csak unnepsegekre kellett felvenni, egyebkent csak meg volt adva, hogy mi az ami megengedett es mi az ami nem. (farmer, ing, pulover, polo, stb.) Egyebkent stilusra kb. ugyanaz volt amirol anno a japanok nyultak az ottani egyenruhakat meg a haboru elott. Az igazi kerdes inkabb a telefonhasznalat.

  "A szünetekben nagy marhaság lenne betiltani! A mai világban a közösségi élet nem csak személyesen (offline) zajlik."

  A lenyeg, hogy tanitas kezdetetol a vegeeig ne legyen semmilyen online kozossegi elet, tehat ne legyen semmi ami elvonja a diakok figyelmet a tanulasrol. Plusz igy a diakoknal nincs semmilyen hang- es keprogzito eszkoz sem. Abbol a szempontbol necces csak, hogy ha barmi gond van, akkor viszont segitseget is csak a tanarok tudnak hivni. (mint regen)

  Az igazi gond az, hogy ha a diakoknal telefon van, akkor sokan az ora alatt is hasznalni fogjak es a tanarok nem igazan vehetik el toluk eroszakkal, elrakni meg nem hajlandoak. Ez ellen vedene, ha mar a kapunal az orseg elvenne, ahogy nyugaton elvileg ott ellenorzik a fegyvereket es a drogokat is. Itthon is van ra pelda, hogy a diakot nem erdekli, hogy az oran mit mond a tanar, csak nyomkodja a telefonjat.
 • t_robert
  #5
  Na ja azért nekem még dereng, hogy középiskolás koromban többnyire előző szünetben írtam meg a következő órára feladott házi feladatot. :) Ha lett volna akkoriban mobil telefon tuti kevesebb időm lett volna... :)
 • Zsombor99
  #4
  Azt felejtsd el. Lenne felháborodás, ha minden magyar iskolának meg kellene határoznia valami egyenruhát.
  Például filmekből amerikai sulikból és japánból lehet erre példákat látni, de itt ez egyszerűen nem tudna működni.
 • Zsombor99
  #2
  A szünetekben nagy marhaság lenne betiltani!
  A mai világban a közösségi élet nem csak személyesen (offline) zajlik.
  Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2023.10.03. 12:57:28
 • gosub
  #2
  Nálunk is be kell vezetni. Egyenruha is jöhet, tanárnőknek és tanároknak is.
 • Cat #1
  A magyar iskolákban is kéne iskolai egyenruha.