3
 • kvp
  #3
  "Nagy behemót és lassú az EU, de lassan, de biztosan jó irányban halad"

  A foderalis allam nem mindenki szerint jo irany. Az EU azert lepi meg ezeket a lepeseket, mert szeretne eltorolni a nemzetallamok hatarait es nemet mintara egy foderalis allamba szetetne osszevonni az osszes tagallamot. A vegen ugyanakkora nemzeti fuggetlenseg jutna Magyarorszagnak vagy Franciaorszagnak, mint most mondjuk Bajororszagnak. Van Bajororszagnak sajat parlamentje? Van persze, csak a donteseket attol meg Berlinben hozzak meg. Ez varna rank, a gorogokre, de meg a franciakra is es par kivetellel a nemzeti kormanyok ugy latszik tamogatjak az otletet.

  ps: A telekommunikacios piacon a kovetkezo lepes az lenne, hogy a frekvenciak kiadasanak jogat atveszik tagallami (nemzeti) szintrol szovetsegi szintre, tehat onnantol az EU kozponti hivatalai donthetnenek arrol, hogy melyik EU-s ceg milyen frekvencian szolgaltathat. Ezzel megszunne az EU-n belul a roaming, hiszen ugyanaz a ceg egy halozatrol szolgalna ki az osszes elofizetot az egesz orszagban (EU-ban).

  " én sem támogatom, hogy bármiféle gazdasági menekült migránst engedjünk be. Maradjon a nagyon szigorú kontroll, beengedni őket egyszerre, halál..."

  Ez lehet szemelyes velemeny, de az EU vezetese (es parlamentje) ugy dontott, hogy megengedi az emberek szabad mozgasat az EU-n kivuli orszagok es az EU kozott is, igy lehetoseget teremtve a fokozatosan kihalo EU-s lakossag cserejet mas orszagokbol szarmazo, varhatoan szaporabb lakossagra. Ugyanez a szandek vezetett anno a kivulrol erkezo roman lakossag beengedesehez Erdelybe es ugyanezen okbol jarna a teruleti autonomia (kesobb pedig onallo allamisag) a del angliai muzulman tobbsegnek Nagy Britannian belul vagy eppen a franciaorszagi homogen muzulman tomboknek Franciaorszagban. Az utobbi esetleg megkerulheto az egyseges EU-n belul foderalis tagallami statusszal, ami nem jar tenyleges dontesi autonomiaval.

  ps: Azt nem mondom, hogy az atlagos EU-s allampolgarnak nem jobb ha ugyanazon allam allampolgara fuggetlenul attol, hogy Parizsban, Berlinben vagy Budapesten lakik, csak es kizarolag a nemzetallamok es az adott nemzethez tartozo polgaraik szamara zavaro a fuggetlenseguk elvesztese. Ugyanez a folyamat anno az USA-ban is lezajlott, bar ott csak fegyveres konfliktussal tudtak feloldani a kisebbseg ellenallasat.
 • Anonymusxx
  #2
  "Maradjon a nagyon szigorú kontroll, beengedni őket egyszerre, halál... "

  Gondolom ezt ironikusan értetted?
 • AndReWsss
  #1
  Nagy behemót és lassú az EU, de lassan, de biztosan jó irányban halad - ellentétben azzal, amit a kormányunk mond.
  Egyet leszámítva: én sem támogatom, hogy bármiféle gazdasági menekült migránst engedjünk be. Maradjon a nagyon szigorú kontroll, beengedni őket egyszerre, halál...