9
 • csulok0000
  #9
  Ezek nem azért készülnek, hogy minden jöttment azonnal 3x 4k monitort dugjon a jövőre megvásárolt notebookjára. Ez inkább csak demonstráció, hogy erre is jó lesz a sávszél, és hogy ők már most kijöttek egy ilyen technológiával. Ha a gyártó olyan hardvert rakna össze ami tudja és használja is ezt a teljesítmény, arra nem lenne nagy dolog +2 vezérlőt integrálni. Ahol meg valóban fontos, hogy minél kevesebb chip és csatlakozó foglalja a helyet, ott pont nem a 3x 4k monitor lesz az igény...

  A teljesítmény növelés meg egy állandó igény. Sokat segít már most is, hogy egyetlen kábellel és egy erősebb töltővel szinte bármit tölthetünk, ami éppen a kezünkbe kerül.
  Utoljára szerkesztette: csulok0000, 2023.09.14. 12:57:56
 • mortep
  #7
  A szabványt nagyon sokan használják arra, hogy egyetlen kábellel megoldanak minden bekötést: töltést, monitorokat, perifériákat. Ha a port nem képes ezeket megfelelő sávszélességgel kiszolgálni, akkor borul az egész...
 • kvp
  #7
  A daisy chain kesleltetese implementacio fuggo. Van ami csak par byte-nyi, van ami joval tobb.

  Viszont dual 4k-s VR szemuveghez a 60 Hz az nagyon keves volt.
 • Tetsuo
  #6
  Milyen késleltetése lehet a daisychaines videóknak? Mert annak idején a Fire Wire-ra is mondták, hogy simán elbírja a daisy chaint, mégis a latency miatt kerülendő volt, legalábbis (av-)szerkesztő stúdiókban.
 • Szefmester
  #5
  Ellenben cseszheted az egészet, ha a kábeled nem tudja kiszolgálni a hubot amivel meghajtanád a kijelzőket.
  Fogj egy USB3-as portot, dugj bele egy 4es hubot (mind usb3). Majd egyszerre kezdj el rá másolni. Fogsz tudni másolni? Fogsz... Teljes tempóval? Soha.

  Nem mellesleg ez nem csak a kanócról szól, hanem a vezérlőchipről. Hiába fogsz egy ilyen kábelt és dugod be egy régebbi szabványba, nem fog szárnyalni a rendszer.
 • Diopapa
  #4
  Pl Daisy Chain-el simán. Nekem melóban 3 monitor van így sorbakötve. https://www.dell.com/support/kbdoc/en-us/000128707/how-to-daisy-chain-multiple-monitors-using-displayport-multi-stream-transport-mst
 • repvez
  #3
  Ez egy HUB, ez nem a tunderbolt miatt van.
  ugy értem, hogy az USB-re is lehet olyan HUB-ot tenni, amire akár LAN portot Több USB portot kártaolvasot és más csatlakozokat lehet tenni akár egyszerre is.DE mégse reklámozzzák az USB-t, hogy egyzserre tudsz rákötni routert pendrivot meg SD kártyát és még tölteni is tudsz.
  Ezt a HUB tudja ,de nem az az egy csatlakozo és nem egyetlen kábel.
 • Cat #2
 • repvez
  #1
  A szabvány arra lett kitalálva, hogy egy laptophoz több kijelzőt is csatlakoztatni lehessen, akár három 144 Hz-en működő 4K monitort is ki tud szolgálni.

  hát a kábelnek csak egy bemenete és egy kimenete van vagy készül belöle 3 fejü is? mert ha nem akkro olyan mindegy, hogy ki tud e szolgálni 3 at, ha ahhoz 3 csatlakozo pont kell a laptopon és 3 kulon kábel, vagyis akkor elég lenne csak egy monitort támogatni és akkor annyi kábellel lehetne amennyi monitor van .
  Sztem ez igy logikus és a gyakorlat is ezt fogja mutatni. Máshogy nem tudom, hogy lehetne egy csatlakozobol egy kábelen 3 kijelzöt meghajtani