15
  • Kotomicuki
    #15
    A zeu nem önmagától ilyen ostoba: "csupán" a zurai parancsait teljesíti, akár a saját, mára már általa (is) eléggé elnyomott és mellőzött népei kárára is.
    Az energiahordozók árát is pont, hogy a rabtartóinknak állt érdekében ennyire megnövelni, mert máskülönben számukra is veszteséges volna a semmiérő palagázuk ránk erőltetése - és piacot sem tudtak volna szerezni az áruiknak, ha a megtöbbszöröződött energiaárak és a munkások reálbérének csökkentései miatt csődbe nem megy a zeu gazdasága.
    Keményebb kiállást és nyíltabb beleszállást az általuk kiprovokált háborúba meg ne akarjál, mert az pár száz év atomjégkorral helyettesítené a mostani, álságos klímaőrületet.

    A matek meg nagyon egyszerű: ha nem piszkálják és provokálják az orosz atomnagyhatalmat, már az ezredforduló előtt sem - ők ismerték be, vagy derült róluk ki utólag többször is, nem csak az orosz állítja ezt - , akkor nincs ez a konfliktus, amin halálra keresi magát pár ember, miközben milliók vesztik el az egzisztenciájukat és az életüket. (Kínában is a végtelen mohóságuk lett a vesztük: tetszett nekik az akkor még szinte ingyenes munkaerőn szerzett extrahaszon, miközben tapsoltak annak is, hogy a kínai állam állja a költségek nagyobbik részét..., pár, akkor még semmiségnek ható kitétellel, amiket ormányunk és pártunk vmiért nagyon nem hajlandó nálunk is bevezetni, csak a tőlünk elorzottból egyből ráfizetni, mint az eleve vesztesnek születettek - amiért úgy bán(hat)nak velünk, ahogy.)
  • Dodo55
    #14
    Az orosz fél is aljas propagandát tol, csak azt nem értem, hogy az EU hogy lehet annyira ostoba, hogy azt hiszi attól lesz jobb náluk, hogy ugyanúgy a szintjükre süllyed és egyfajta ellenpólust, vagy inkább tükörpólust alkot hasonlóan vagy akár még jobban ellentmondásos és a mifelénk manapság leginkább hirdetett értékek tekintetében kifejezetten képmutató módszerekhez folyamodva, mintsem hogy különb próbálna lenni és az egész fölé emelkedve, a hullámokat maga alatt elegánsan átengedve, esetleg még meg is lovagolva kezelné a helyzetet?

    Pl. én nem gazdasági szankciókat vetettem volna ki, ellenben kiadtam volna egy nyilatkozatot a háború kitörésekor, hogy "A gázotok, kőolajatok számunkra élet-halál kérdése, ahogy számotokra is az általunk ezekért fizetett deviza, így csináljatok bármit, nem a mi dolgunk, nem akarunk beleavatkozni, ellenben ha az ellátásbiztonságunk veszélybe kerül, akár az árak tekintetében, akár az infrastruktúra működésének biztonsága tekintetében, nem érdekel melyik háborúzó fél cselekedete miatt, de nyilvánvaóan a háború ténye miatt, akkor másnap a 27 tagállam összevont katonai erejével megyünk és biztosítjuk az infrastruktúrák kulcsfontosságú elemeinek felügyelet alá vonásával a zavartalan működésüket. Előre szóltunk és nem támadó, hanem megelőző-védekező célzattal fogjuk tenni, úgy tekintve, hogy a ti képességeitek elégtelenné váltak a kiemelt fontosságú közös európai-orosz üzleti érdekek védelmére és ebben szövetségesetekként segítőleg kell fellépnünk, tehát még ha a határaitokat át is lépjük, amennyiben ennek ellenére váratlan mód ellenségesen lépnétek fel velünk szemben, akkor azt a NATO elleni támadásnak tekintjük."

    Ismerve a háború mostanra kialakult állását könnyen lehet, hogy így pár napig sem tartott volna...

    És tényleg azt kéne itt megérteni, hogy ha beállsz valamivel szemben, akkor ott kezdésnek te magad már alá is vetetted magadat a másik szabályainak. Helyette vagy neked kell még időben kezdeményezned, vagy pedig közvetlen konfrontációt megelőzően a másik fölé (más nézőpontból esetleg háta mögé) kell tudnod emelkedni. Máskülönben ez lesz, ahol most tartunk. Gyalázat. A világ két felének megint nincs jobb dolga, mint hogy a sajátjait gyötörve a másikat próbálja meg aprítani, ahelyett, hogy egymást segítenék a fajunk további fejlődését szolgálva...
  • bdzsana
    #13
    Pontosan, de talán Törökország mégjobb példa, ahol közel 90%-os infláció volt, meg egy óriási földrengés rengeteg halottal, és az évek alatt adóformájában befizetett földrengés kártérítésekre elvileg "féltretett" pénz meg nem volt meg. De olyan erős a progapaganda hogy képesek voltak ugyanezt megszavazni. Iszonyatos ereje van a propagandának és ezzel nagyon komolyan foglalkozni kell mégha ez néhány embernek nem is tetszik.
  • bdzsana
    #12
    Ja és fejtsd ki nekem pontosan mit is jelent az "EU gyengítése"?

    Kormányok gyengítése álhírekkel, széslőségek, szélsőséges EU szekptikus pártok, álhírportálok pénzelése, EU ellenes hangulat keltése szintén álhírekkel és csúsztatásokkal EU/NATO szkepticizmus erősítése, ezáltal az egység bontása, komolyan miért kell ezt egy felnőtt embernek kifejteni, már ha felnőtt vagy egyáltalán.
  • Cat #11
    "Miért tekinted gyerekeknek az EU lakosságát"
    Szerintem a magyarországi közelmúlt tökéletesen mutatja, hogy a propaganda működik, kormányozni nem is kell, elég évi 2-300 milliárd forintból azt harsogni minden fórumon, hogy mi megyünk jó irányba, és a többiek csinálják rosszul, akik szembejönnek az autópályán.
  • peterx
    #10
    Kérlek hagyd meg a jogot nekem, hogy eldöntsem kinek és minek hiszek. Felnőtt ember vagyok el tudom dönteni. Ha ésszerűbbnek tartom az orosz "propagandát" és az ő álláspontjukat tartom helyesnek akkor annak fogok hinni. Minden jogom megvan az információ hozzáféréséhez, senki EU nem gátolhat meg benne semmilyen eszközzel (pl. rt.com blokkolás) ha már olyan fene nagyon büszkék a szólásszabadságra! Ha meg nincs szólásszabadság akkor ne hazudják a képembe hogy ők a megtestesítői, hanem vallják be, hogy csak egy szaros diktatúra az EU is a "gyűlöletbeszéd" törvényeivel..

    Plusz ezt nem csak oroszok csinálják hanem majdnem minden ország titkosszolgálata, csak van amelyik jobban elfedi hogy befolyásolni akar téged.. sőt, hogy mondjak még egy újdonságot sima hacker csoportok is csinálják akik nem kötődnek szorosan országokhoz, hanem saját meggyőződésből vagy haszonszerzés céljából.

    Ja és fejtsd ki nekem pontosan mit is jelent az "EU gyengítése"? Hogy esetleg az emberek nem az ukrán propagandának hisznek hanem az orosznak? Miért tekinted gyerekeknek az EU lakosságát akiknek nincs józan ítélőképessége és csak befolyásolandó bábuk akiket a nagy testvérnek kell megóvni?
    Utoljára szerkesztette: peterx, 2023.09.06. 11:50:35
  • bdzsana
    #9
    "Ez nem az EU hatásköre"
    Ha ezt Oroszország szervezetten csinálja azzal a céllal, hogy a propagandát terjessze és az EU-t gyengítse már pedig úgy csinálja akkor de mindkettő hatásköre. Az egy másik dolog mi az egyéni felelősség benne, de ha nem egyéni eset hanem szervezetek vadásznak a sebezhetőségekre a platformon azzal a céllal, hogy az EU-t gyengítsék, embereket befolyásoljanak akkor ne mond már hogy az EU-nak és platformoknak ezzel nincs dolga. A feltörés persze egy dolog,de anélkül is lehet fake profilokat gyártani és trollfarmokról ontani a propagandát.

    Nem értem hogy ezt hogy nem lehet felfogni, hogy ez egy valós veszély. Ez egy fegyver ráadásul igen hatásos amire kell reagálni.
    Utoljára szerkesztette: bdzsana, 2023.09.06. 11:06:03
  • peterx
    #8
    Ez nem az EU hatásköre, de még csak nem is Facebook-é.. a feleséged figyeljen jobban oda, hogy ne lépjen be idegen helyeken és/vagy válasszon erősebb jelszót.
  • bdzsana
    #7
    propaganda pl az hogy a feleségem reggel arra lett figyelmes hogy van vagy 400 értesítése facebookon és a nevében német cikkek alá németül oroszpárti kommenteket irogatott valaki.
  • Kissssss0 #6
    ma már minden ruszki propinak számít ami az ukrik vagy a bandera hívő szélsőségeseik ellen szollal meg, érvel, vagy próbál meg véleményt nyilvánítani.
  • tom_pika
    #5
    A legszebb az, hogy valakinek joga, és objektív képessége van eldönteni azt, hogy mi az információ, és mi a dezinformáció.
    Utoljára szerkesztette: tom_pika, 2023.09.05. 11:21:28
  • M2 #4
    Valóban káros az a propaganda, hogy a németeknek kussban el kell tűrniük a tulajdonukban álló gázvezeték terrorista felrobbantását.
  • peterx
    #2
    Gondolom az a "propaganda", hogy a hoholoknak esélyük sincs győzni de erről nem pc beszélni.. nembaj majd a valóság úgyis kijózanító lesz, alig várom.
  • Dodo55
    #2
    Lehet aggályokat megfogalmazni, felhívni az emberek figyelmét visszásnak tűnő jelenségekre, de ezt a csendőrstílust nem tudom hogy képzeli magának az EU mostanában. Mindent is idegrángva szabályozni akarnak, félresöpörve alapvető szabadságjogi elveket, de bezzeg ha egy tagállam bármit is tenne saját hatáskörben, az már rögtön a jogállamiságot sérti. Értsék már azt meg, hogy senki sem kérte vagy hatalmazta őket fel ilyesmire.
  • Kotomicuki
    #1
    De a műhold-hálózata az kell..., lehetőleg ingyé, mer' különben egyből putyinista lesz belőle..., visszamenőleges hatállyal!

    "orosz dezinformáció" - mer' a zukrán nem az?!

    Ezek szerint a nem szabad véleménynyilvánítás demokratikusnak és liberálisnak hazudott rendszerében az éremnek csak egy oldala van?!