6
  • ENVE
    #6
    Jajj istenem tudják mennyi pénzed van? Hát, nem kéne adót csalni, és akkor nem lenne baj, ha tudják. Paranoid gondolatokkal meg az orvost kell keresni
  • end3
    #5
    Jól hangzik? - Egy újabb piramisjáték, amelyben beszálláskori sok pénzzel, - az időben kiszálláskor, - egyeseknek hatalmas hasznot lehet realizálni.

    Azután vannak azok, akik meg rosszkor beszállva, ennek megfelelő pénzt elbuknak. Hogy milyen ideológiai körítés megy hozzá, már lényegtelen is. - Mindig az uralkodó, trendi narratívákat lehet igazán használni a "birka tömeg" megregulázására és a lehúzására.

    (- Persze, ha működik a csali, globálisan és önként óriási tömegek viszik az íriszüket a "világvásárra", - na nem azért, mert buták lennének, csak természetesen a realizálható extra haszon reményében, - akkor jön a "nemlétező világerő" és saját hatalmának kiterjesztésére, "bebetonozására" is felhasználja.) - Haszonnal kecsegtetve minden ember megfogható, nincsen új a nap alatt.
    Utoljára szerkesztette: end3, 2023.07.27. 11:21:21
  • RJoco
    #4
    Azért a film és a valóság között elég nagy a szakadék.
    Nem véletlen használnak egy speciális kamerát a szkenneléshez. Egy utcai kamera nem fogja tudni leolvasni. Szóval nem kell emiatt aggódni.
    Emellett kérdés, hogy mennyibe is kerülhet ez a spéci kamera tekintve, hogy csak nagyvárosokban csinálják.
    És mennyi idő, mire elér az összes boltig. Azért a kártyaolvasó is sokáig gond volt, hogy nem volt, mert drága és kisebb boltoknak nagy kiadást jelentett.
    Én inkább azt látom, hogy a gazdag kölkök játszanak a világgal. Még nekik sincs ötletük, hova fog ez az egész kifutni. Csak csináltak valamit, ami jól hangzik.
  • repvez
    #3
    arrol nem is beszélve ha csak egészségugyi ökbol egy szurkehályog vagy szemmütét miatt vagy balesettnél nem csak a szemet bukja az ember hanem az egész vagyonát, mert nem tudja már bizonyitani íhogy az ové.
    Vagy ha valahogy feltörik a kodot akkor aztán már megint kuka az egész.
    Vagy csak ellopják az azonositását és átállitják a sajátjukra és máris bukott mindent és megint nem tudja bizonyitani .
    Ez mindenre jo csak pont arra nem amiért mondják. nem hiszem, hogy aki kifejleszti azoknak ilyen egyszerü kérdések nem merülnének fel .
  • kvp
    #2
    Tehat mindenkinek lenne egy biometrikusan ellenorizheto szemelyi szama es egy ehhez kapcsolt publikus fokonyvon futo penztarcaja. Azaz minden ember minden bevetele es kiadasa kovetheto rajta mindenki mas altal. Es eleg egyszer egy adott id-t egy adott emberhez kotni, onnantol minden penzugyi mozgasa latszik mindenki mas szamara es az id sem cserelheto le soha, mert biometrikus. Remek!
  • repvez
    #1
    örülünk vincent+ Egy ujjabb olyan technologia amit ugy tálalnak, hogy ha nem is önként ,de erösen ajálva tereli az emebreket arra ,hogy ne tudon senki se elbujni senki ne lehessen kivulállo valamiből, elöször teremtenek egy olyan dolgot amire rámondják, hogy értunk van aztán mire észbekap az ember már egy rendszer része és nem lehet megszabadulni.
    Sok film foglalkozott már ilyesmivel, de azért ez igy eléggé ilyesztö lehet, és persze irisz scanner, aztán utána márcsak elég pár kamerát kitetnni bárhova, aztán mint a különvélemyénben mindenhol be tudnak azonositani ha akarod ha nem, minden lépésedet tudják monitorozni profilt gyártani rolad, hogy kideritsák ,mivel tudnak manipulálni .