26
  • Kissssss0 #26
    végeztél? vagy még van valami amit ki akarsz büfizni?
  • Irasidus
    #25
    Nem haragszom. Sejtettem.
  • HubaBuba
    #24
    Ne haragudj Kissssss0-nak címeztem - ő írt valami teljesen oda nem illőt a hozzászólásodra.
  • ENVE
    #23
    Olvasni sem tudnak, hagyjad
  • Irasidus
    #22
    Nem. Magyarázd el kérlek.
  • HubaBuba
    #21
    Te meg még mindig nem érted, hogy hülyeséget válaszoltál valakinek a hozzászólására?
  • HubaBuba
    #20
    Hahaha, az oroszok kb. mindent megszegtek benne eddig... méghogy Genfi egyezmény.

    Még a saját maguk által lefektetett Ukrajnával kötött biztonsági szerződésekre is szarnak, mit akarsz te itt a Genfi egyezménnyel?

    Kb. mint amikor a redditen minden ukrán videó alatt megjelenik egy félkegyelmű, aki leírja hogy a genfi egyezmény alapján tilos hadifoglyokat mutogatni a videókon.

    Ezt a hadifoglyokat küldenek aknamezőkre baromságot nem tudom honnan veszitek amúgy. Nem lenne semmi értelme az AT aknák ellen, amiknek az aktiválásához nem elég egy ember súlya...




    Utoljára szerkesztette: HubaBuba, 2023.08.09. 12:22:36
  • Kissssss0 #18
    "Ugye a műholdas rendszer és a kommunikáció segít az orosz tüzérség kiiktatásában."

    ez papíron mind szép és jó, csak ehhez kellene valami fegyver is hogy kiiktasd a ruszki tüzérségi fölényt,méghozzá nagy menyiségben rövid időn belül, mint pl tömeges dróntámadások a fronton és a mögött, ahogy azt a ruszkik is csinálják a lancet drónjaikkal folyamatosan az ukrán páncélosok és önjáró tüzérségük ellen, mindezt úgy hogy közben összehangoltan dolgoznak a csöves tüzérséggel is... emlékszik még valaki a switchblade meg bayraktar csodafegyverekre? valamiért nem nagyon hallani felőlük.

    jelenlegi ukro ellenoffenzíva lendülete viszont egészen mást mond, és nem is néz ki valami biztatóan a halomra kilőtt ukrán tankok és csapatszállítók látványa.

    "Mert az ukrán aknaszedők elmondták riportban, hogy nem bonyolult dolog kiépíteni egy aknamentes utat át az aknazáron, csak ha közben lő az orosz tüzérség, akkor nagyon veszélyes."

    hát istenem... ilyen a háború, az ellenségnek megvan az a rossz szokása hogy lőni fog rád, ezért kellet volna megfelelően felderíteni az adott frontszakaszt ahol támadnak jelenleg és hatástalanítani a ruszki tüzérséget, meg kellene valami épkézláb légvédelem is a ka-52 ellen.

    és akkor nem fordulnának elő ilyenek...

    Utoljára szerkesztette: Kissssss0, 2023.07.31. 18:54:29
  • Irasidus
    #18
    Ha igaz lenne, valóban így lenne.
  • NEXUS6
    #17
    Ezt azért gondold át mégegyszer!!!

    III. Genfi egyezmény:
    13. Cikk
    A hadifoglyokkal mindenkor emberségesen kell bánni. A fogva tartó Hatalomnak minden olyan jogellenes cselekménye vagy mulasztása, amely a hatalmában levő hadifogoly halálát okozza, vagy súlyosan veszélyezteti a hadifogoly egészségét, tilos és a jelen Egyezmény súlyos megsértésének tekintendő. Különösen, egyetlen hadifogoly sem vethető alá semmiféle természetű testi csonkításnak vagy olyan orvosi tudományos kísérletnek, amelyet az érdekelt hadifogoly orvosi kezelése nem indokol, és amely nem áll ennek érdekében.
    A hadifoglyokat ugyancsak mindenkor védelemben kell részesíteni, különösen minden erőszakos cselekményekkel vagy megfélemlítéssel, sértegetéssel és a nyilvános kíváncsiskodással szemben.
    Tilos velük szemben megtorló rendszabályokat alkalmazni.

    23. Cikk
    Egyetlen hadifoglyot sem szabad olyan területre küldeni vagy ott tartani, ahol a harci övezet tüzének van kitéve, és egyetlen hadifoglyot sem szabad felhasználni arra, hogy a jelenléte folytán bizonyos pontokat vagy bizonyos vidékeket a hadműveletekkel szemben megvédjenek.
    A hadifoglyoknak légi bombázásokkal és egyéb háborús veszélyekkel szemben ugyanolyan mértékben kell óvóhelyeket rendelkezésre bocsátani, mint a polgári lakosságnak. A hadifoglyok azoknak kivételével, akik részt vesznek szállásaiknak ezen veszélyek elől való védelmében, amint a légiriadó jelét megadják, a lehető leggyorsabban az óvóhelyekre mehetnek. A lakosság érdekében tett minden védő intézkedés reájuk is alkalmazandó.
    A fogva tartó Hatalmak a Védőhatalmak útján kölcsönösen közlik egymással a hadifogolytáborok földrajzi helyzetére vonatkozó összes szükséges adatot.
    Ha azt a katonai természetű megfontolások bármikor lehetővé teszik, a hadifogolytáborokat nappal a PW vagy PG betűkkel kell megjelölni úgy, hogy ezek a betűk a levegőből határozottan kivehetők legyenek. Az érdekelt Hatalmak azonban megállapodhatnak más jelzési módban is. Egyedül a hadifogolytáborok jelölhetők meg ilyen módon.

    49. Cikk
    A fogva tartó Hatalom a munkabíró hadifoglyokat munkásokként alkalmazhatja koruk, nemük, rendfokozatuk, valamint testi alkalmasságuk és különösen annak figyelembevételével, hogy jó egészségi és lelki állapotuk sérelmet ne szenvedjen.
    A fogoly tiszthelyettesek csak felügyelői munkára kötelezhetők. Akik önként vállalnak munkát, kérhetik, hogy nekik megfelelőbb munkára alkalmazzák őket, és ezt a kérést lehetőleg teljesíteni kell.
    Ha a tisztek vagy hasonló állásúak nekik megfelelő munkát kérnek, ezt a kérésüket lehetőleg teljesíteni kell. Ezeket semmi esetre sem lehet munkára kötelezni.

    50. Cikk
    A hadifoglyokat a táboruk igazgatásával, berendezésével vagy fenntartásával kapcsolatos munkák kivételével csak az alább felsorolt csoportokba tartozó munkára lehet kötelezni:
    a) mezőgazdaság;
    b) termelő iparok, nyersanyagokat feltáró vagy gyáriparok, kivéve a vas-, gép- és vegyipart, a közmunkákat és a katonai jellegű vagy katonai rendeltetésű építkezési munkákat;
    c) nem katonai jellegű és rendeltetésű szállítás és árurakodás;
    d) kereskedelmi és művészeti tevékenység;
    e) házi munkák;
    f) nem katonai jellegű vagy rendeltetésű közszolgáltatások.
    A fenti rendelkezések megszegése esetében a hadifoglyok a 78. Cikknek megfelelően panaszjoggal élhetnek.

    52. Cikk
    Az önkéntes vállalás kivételével egyetlen hadifogoly sem alkalmazható egészségtelen és veszélyes jellegű munkára.
    Egyetlen hadifogoly sem alkalmazható olyan munkára, amelyet a fogva tartó Hatalom fegyveres erőinek tagjára lealázónak lehet tekinteni.
    Aknák vagy más hasonló készülékek felszedését veszélyes munkának kell tekinteni.

    Tehát akár a russzkik, akár az ukik vezénylik aknaszedésre a hadifoglyokat az háborús bűncselekmény! Irány a nemzetközi bíróság Putyin bácsi mellé!
  • felemelő
    #16
    Ugye a műholdas rendszer és a kommunikáció segít az orosz tüzérség kiiktatásában.

    Mert az ukrán aknaszedők elmondták riportban, hogy nem bonyolult dolog kiépíteni egy aknamentes utat át az aknazáron, csak ha közben lő az orosz tüzérség, akkor nagyon veszélyes.

    Innen lekapcsolhatod magad.

    Logikus ok-okozat sorozattal minden érthető.
  • NEXUS6
    #15
    Csak megjegyzem, pont egy évvel korábban a russzkikat vádolták az ukik pont ugyanezzel. ;)
    Na az viszont nyilván igaz volt! XD
  • Kissssss0 #13
    akarsz valamit mondani? ne tartsd magadban.
  • Irasidus
    #13
    Beakadt a lemez?
  • Kissssss0 #12
    tehát nem csak fogalmatan vagy de még szöveget értelmezni sem tudsz...
    Utoljára szerkesztette: Kissssss0, 2023.07.27. 10:04:21
  • barret
    #10
    Ne siessünk már emberek! Jön a tél! Pihi lesz tavaszig,aztán második felvonás. Idő,idő,idő!
  • Irasidus
    #10
    Szövegértéshez értelmes szöveg is kell, a saját haladzsád nem számít annak. Tudod? Mondjuk sejtettem, hogy nem tudod megmagyarázni mi frásztól beszélsz, annyi eszed nincs.
  • Kissssss0 #9
    nem meglepő hogy fogalmatan vagy.
  • Irasidus
    #8
    Fogalmam sincs miről beszélsz, esetleg ha megpróbálnád magyarul is, talán érteném.
  • Kissssss0 #7
    szerintem a bradley-ből kiugró ukro oink katona aki épp egy aknán landolt és tértől lefelé szétrobbant a lába... neki egészen más véleménye van erről.
  • Irasidus
    #6
    Ez konkrét orosz propagada, hazugság. Mint annyiszor mondtam, te közveszélyes vagy!
  • Tetsuo
    #5
    A hadifoglyok után a hadsereg már átmegy.
  • NEXUS6
    #4
    Elvtársak értsük jól! XD
    Úgy értem a műhold nem megy át, A GYALOGSÁG HELYETT az aknamezőn!!! És foglalja el helyette a megcélzott területet. Ami ugye jelenleg az ukránok legnagyobb problémája.
    Értem?
  • kvp
    #3
    "Az aknamezőn a műhold sem megy át."

    A muhold pont atmegy folotte, jo sok kilometerrel. A muholdak altal segitett katonak nem, de erre jok a dronok, meg a muhold felhovel vezerelt loitering ammunition dron rajok. Azokat nem zavarjak az aknak sem. Ha az ukran fronton egyik nap megjelenne par szazezer ongyilkos dron, akkor az orosz katonaknak nagyjabol annyi lenne, minden katonara es minden jarmure jutna egy panceltoro toltet.
  • NEXUS6
    #2
    Hát ez nagyon szép!
    Csak a nagy önvállveregetésben 2 dolgot emelgetnék ki.
    1. Az amcsik szerint is (tehát valszeg nem csak önfényező russzki propaganda) van az oroszoknak földi telepítésű lézeres műhold elhárító eszközük. Amit azonban tekintve hogy nem akarnak az amcsikkal kirobbantani egy apokaliptikus atomháborút valszeg semmilyen szinten nem vetettek be a rendszerük ellen.
    2. Az aknamezőn a műhold sem megy át.
  • Tetsuo
    #1
    Mondjuk ehhez pont nem kell gyakorlati tapasztalat, simán ki lehet számolni, mennyivel stabilabb a több műhold.