3
  • Tetsuo
    #3
    Marhaság az egész. Nem a régen rászáradt ételmaradékos edényeket kell "okosan" rakosgatni, hanem időben el kell indítani a programot. Mondjuk étkezések után. Ami nagyon szennyes, azt el kell önlíteni esetleg sk. elmosni - húha!
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #2
    " Ehhez eleg lenne par mosogatasallo 3D kamera"

    Ezt nem gondoltad át rendesen ^
    Mosogatásálló, jó vicc :-)
    5 millió forintért lehet mérnökileg megoldható, de baromira nem egyszerű.
  • kvp
    #1
    Ez tipikusan az az eset amikor nem jol oldjak meg a problemat, viszont legalabb a gyarto cegnek nem kerul sokba. Egy ertelmes mosogatogepnek kepesnek kellene lennie arra, hogy betoltsuk az edenyeket, tobb tucat mosogatasra eleg tisztitoszert es becsukas utan magatol eldontse, hogy mennyi mosogatoszer kell es hol milyen edenyek vannak a gepben. Ehhez eleg lenne par mosogatasallo 3D kamera (akar a szorofej vegen is, hogy mindenhova be tudjon nezni) es egy kepelemzo szoftver, ami beolvasna a tisztitando edenyek pontos helyet a gepen belul. Ez alapjan be tudna allitani, hogy hol mekkora viznyomas kell es ha valami takarasban van, akkor szolhat a kezelonek, hogy pakolja at a gepet.

    Nem app kell, nem kell netkapcsolat, nem kell hozza semmi, csak egy tenyleg intelligens rendszer, ami kepes a koszos edenyt megkulonboztetni a kevesbe koszostol. A jelenlegi megoldas csak az adatgyujtos app-os technologiat biztositja es egy nagyon olcso, szenzorokat nem igenylo feature-t ad, ami szinte csak arra jo, hogy meg tudjak indokolni miert kell a gep kezelojerol szemelyes adatokat gyujteni.