6
 • ENVE
  #6
  https://www.youtube.com/watch?v=51fWzJ-A5w4&t=508s

  Értelmes ember hányingert kap tőlük. • Piel
  #5
  Ami már jól látható a Kínai mesterséges intelligencia nem lesz ideológia mentes. Mivel a kommunizmus megbukott, a kapitalizmus nem fenntartható ezért az ideológiát nem kellene belecsempészni. Az viszont nagyon szép dolog lenne, hogy szűrt és valós információból tanuljon mesterséges intelligencia. A nagy kérdés az, hogy milyen erkölcsi és társadalmi normákat kell figyelembe venni és érvényesíteni az AI tanításakor?
 • Palinko
  #4
  Szívesen meghallgatnám az ellenérvet, mert én is úgy tudom hogy eleve minden nagyobb cégben benne van az állam (mondjuk jó kérdés az hogy minden országban benne van mint kedvezményezett :D, na de az adózástól mélyebb formában van kínában).

  A Huawei nyugati szankciók ellen is csak ímmel ámmal tiltakozott kína, ott volt a Xiaomi ami komolyan átvette a helyét és abban is baromi nagy az állami érdekeltség.

  Jack Ma párszor kibeszélt a sorból, hónapokra eltüntették és azóta is inkább Japánban él biztos ami biztos...

  Nem tudom nekem elég maffia módszernek tűnik, hogy ugyan engedik a versenyt, de a győztesben vastagon benne kell hogy legyen az állam, vagy ha nem arra megy amerre a párt szeretné akkor rá lesz kényszerítve.

  Arra viszont nem igazán látom a példát, hogy valami nagy és sikeres vállalat lett a saját elképzeléseivel, szabályaival és semmi állami tulajdon nincs bennük, nyilván pártkatonák által rejtve.
 • coolbboy83
  #3
  Akkor minek szólaltál meg?
 • MerlinW
  #2
  Erre mondják, hogy okosabb maradtál volna, ha csendben maradsz.
 • coolbboy83
  #1
  Nem csodálom, mert a sok mocskos kommunista politikus ott is mindent magának, vagy a sleppjének akar....