2
  • Zombee
    #2
    Nézőpont kérdése. Az alacsony költségvetés ellenére jók az effektek a klasszikus részekben, van hangulata, megteremtett egy ikonikus filmhőst, a groteszk humor pedig kiemelte a magát komolyan vevő marhaságok közül. A horrorfilmek között az Evil Dead trilógia bizony toplistás klasszikus.
  • Ellaberin
    #1
    A Gonosz halottak szériának egyedül te csináltál egy magasabb polcot, senki más. Már az első része is egy önmaga paródiájába hajló trash volt és az lett a többi is.
    Nem kívánom lehúzni őket, mivel nekem is a VHS korszak "Best Of"-jai és számtalanszor néztem meg már mindegyiket.
    De.
    Sosem voltak vagy akár akartak többek lenni egy jó ZS kategóriás horrornál és a Rise ezt hozza is. Bár nekem is kb. a kádas jelenetig volt az igazi, de a forgatókönyv miatt - egy külvilágtól elszakadt bérházi emelet - beszűkültek a lehetőségek és nem bírtak kilépni belőle.
    A véresség/brutalitás hiányát sem éreztem egyáltalán, sőt a vége kifejezettel eltúlzott trash lett.
    Ugyanakkor azt sem értem mi a baj azzal, hogy hasonlít a szellemekkel, démonokkal forgatott többi horrorra? Ez egy démon megidézős film konkrétan, az első résztől kezdve a sorozaton keresztül ezzel bezárólag. Talán a groteszk humor az ami tényleg hiányozhat belőle annak, aki azt "szokta" meg várta el tőle.
    Tény, hogy agyalhattak volna még a forgatókönyvön, mert túl gyorsan történnek a dolgok miután anya elszabadul és kiszámíthatóan lineáris.
    De ahogy írtad; ízlések és pofonok, ugyanakkor a mostani horror felhozatalban kifejezetten nézhető, már aki a trash-t szereti.
    Nekem 8/10