24
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #24
    Mindketto felejtos. En ios-en Safariban nezem a Y-t.
  • grobs
    #23
    720p a max. Nincs cardboard lehetőség, azaz kizárja az idős felhasználókat a VR videokból.
    Korábban ezek mentek, külön dolgoztak, hogy ne működjenek.
    Utoljára szerkesztette: grobs, 2023.06.12. 23:14:39
  • Bruce_Willis
    #22
    Az a baj hogy Cook segghülye a szoftverekhez. Ahhoz ért hogy minél több kis b.ziságot tudjon egy ipad amelytől szerethetővé válik.
    Minden cuccuk ilyen. A magic mouse is szerethető és utálható is egyben.
    Baromira élvezem használni, mikor lapozni vagy scrollozni kell. A horizontális scroll, a nagyítás bámulatos, a 3d connextion elbújhat mellette. Kézreálló, meg minden, csak éppen rohadt pontatlan, és baromi hangos a kattintás is.
    A machintosról regényt tudnék írni, mennyire szar, de megjelenésben nagyon jó. Ha valaki kizárólag grafikai munkát végez, annak jó lehet. Nekem sajnos el kell adnom a mac minimet, mert egy éve nem használom.
    Én akkor lennék boldog, ha a microsoft minden fronton fel tudna zárkózni az apple-hez.
    A google sz-rságai sajnos nem érdekelnek.

    Utoljára szerkesztette: Bruce_Willis, 2023.06.12. 18:30:47
  • Bruce_Willis
    #20
    Még gyári híváskezelő helyett is be lehet állítani a Vibert, kontaktonként.
    Más kérdés hogy a francnak van rá szüksége hogy viberen indítsa a hívásokat, de például engem sem szokott senki hívni viberen, pedig sok androidos ügyfelem van.
  • zola2000
    #20
    Miben tud többet az Android YouTube app mint az iOS? (Duckduckgon nem találtam választ)

    Jó én YouTube re-vancedet használok xiaomi pad 5ön és poco x3 pron az valóban többet tud (reklám mentes, videó/zene letöltés, return YouTube dislike stb) de az nem a google érdeme ... azon kívül hogy engedélyezik androidon apkból telepítést.
  • wraithLord
    #19
    "Senkit se erdekelne, hogy az ios message kezelojeben kek vagy zold az uzenet, ha mindenkinel a facebook messenger vagy a viber kezelne az sms uzeneteket."

    Hát igen, csak Jobs direkt találta ki úgy, hogy saját építésű egységes hardver, és rá saját fejlesztésű szoftver, és ezt egyben, előre beállítva, finomhangolva kapja meg az egyszeri user... És nem a usernek kell összelegóznia mindent, mert az úgy nem felhasználóbarát, nem fokozza a felhasználói élményt (mondjuk ez pont MS szöveg :D), és ami a legfontosabb, nem fog jól működni.
    Persze azóta már átfordult az egész Tim Cookba, hogy vegyél iPhone-t ha valami nem tetszik/nem műkszik, ami szerintem hányinger. (Persze lehet, hogy Jobs is támogatta volna, annyira nem vagyok képben.)
  • kvp
    #18
    "Tőled kellett megtudnom, hogy iOS alatt a Viber és egyéb alkalmazások nem működnek, amiket évek óta használok."

    Mukodnek, csak nem lehet oket a gyari sms es hivas kezelok helyett beallitani. Igy nem tudjak a hanghivasok es az sms uzenetek kezeleset atvenni, azaz nem lehet veluk az apple szoftvereit lecserelni. Senkit se erdekelne, hogy az ios message kezelojeben kek vagy zold az uzenet, ha mindenkinel a facebook messenger vagy a viber kezelne az sms uzeneteket. Android-on ez lehetseges es onnantol egyseges feluleten latja az ember az osszes uzenetet, fuggetlenul attol, hogy facebook-os webes feluleten, messenger-ben, viber-en, teams-ben vagy sms-ben irtak az embernek. Az apple ezt egyszeruen nem engedi meg, hanem a sajat megoldasait erolteti.

    ps: Az apple user-eknek altalaban nem tunik fel, hogy mennyi trivialis feature hianyzik vagy van direkt tiltva ios alatt. Aztan a valasz pedig az, hogy nekik arra nincs is szukseguk. Elobb utobb az is megeshet, hogy arra se lesz szukseguk, hogy nem apple-os felhasznalokkal beszelgessenek, mert az is egy folosleges feature. Vegyen a masik ember is apple telefont es akkor majd fel tud hivni. (lasd a cikkbeli idezetet)
  • coolbboy83
    #17
    Ez egy bullshit cikk... clickbait szar! Ettől nem lesz kevesebb senki, aki nem iPhone-t használ! Nekem van egy Nokia is az iPhone mellett - nem érzem azt, hogy kevesebb lennék, amikor azt használom, vagy hogy bármelyik barátom kevesebb lenne tőle, ha nem iPhone-ja van.
    Utoljára szerkesztette: coolbboy83, 2023.06.12. 13:32:16
  • M2 #16
    Tőled kellett megtudnom, hogy iOS alatt a Viber és egyéb alkalmazások nem működnek, amiket évek óta használok. Van még pár ilyen sületlenség az írásodban.
  • kvp
    #15
    A zold es kek buborek azt jelenti, hogy sms vagy ip alapu uzenetkuldes tortenik. Az iphone-ok tudnak kvazi ingyen uzeneteket kuldeni, ahogy az android es barmi mas alapu keszulekek is. Ket eltero szabvany (apple vs. mindenki mas) csak teljes aru sms-ben tud kommunikalni.

    Ugyanez van a hivasoknal is, ket apple keszulek tud az adatforgalom terhere ingyen beszelgetni (ahogy a messengerek is), mig egy iphone es egy androidos csak percdijas hivassal. Androidon lecserelheto az alap telefon app mondjuk messengerre vagy viberre, de ios alatt nem.

    Igy ha egy ios felhasznalot felhiv valaki hagyomanyos szamrol, akkor ha nincs a telefonkonyveben, akkor ismeretlen szamnak fogja jelezni. Androidon a hivo fel neve a nyilt telefonkonyvekbol kikeresesre kerul, igy a szam melle nevet is ir a telefon (ha talal). A legtobb ios felhasznalo igy nem fogja felvenni ha nem elmentett ismeros vagy nem egy masik ios-es hivja.

    Az applenek persze joga van nem tamogatni a nyilt szabvanyokat, de ez torvenyi kerdes. Ha koteleznek a nyilt szabvanyok tamogatasara es pl. a konkurens ingyenes alkalmazasboltok elotelepitesere, akkor maskent allna a helyzethez. Jelenleg mondhatjak azt, hogy ha hasznalni akarja valaki az iphone-jat akkor gondoskodjon rola hogy minden ismerose is iphone-t hasznaljon.
  • grobs
    #14
    Senki nem mondta soha, hogy az iMessage kompatibilis az RCS-sel. A Google kb. 2 évente kitalál egy új üzenetküldőt. Most éppen RCS a menő náluk. 2 év múlva más lesz. IOS-en használhatsz olyat ami RCS kompatibilis ha akarsz. Én pl. soha nem használtam imessage-t.

    A Google a nagy szabvány vadászat közben IOS-en szándékosan kevesebbet tudó YouTube klienst csinál mint android-on.
  • Bruce_Willis
    #13
    Már eleve ezt a kijelentésedet sem értem:
    "kizárják a nem iPhoneosokat"

    Miből zárják ki? Ugyanúgy tudnak telefonálni egymással, csak eltérő a megjelenés.
    Nem értem továbbra sem.
    Én rendszereket tervezek, és én sem csinálnám másképp. Ahol előnyben tudom részesíteni a saját előfizetőmet, ott megteszem.
    Ez pont olyan hogy a youtube-ra ha előfizetsz, további funkciók használatára leszel jogosult.


  • Bruce_Willis
    #12
    Én a cikkben lévő posztokról beszéltem. Semmilyen hátrányban nem lesz részük az androidosoknak.

    Számtalan csevegő platform létezik, mellyel lehet váltani az sms-ezést.
    A vicc hogy pont azok háborognak emiatt, akik messengert, vagy más csevegőt használnak.

    "sok száz másik céggel ellentétben"


    Melyik az a sok száz cég? Két platformról beszélünk.



  • Cat #11
    "Olyankor van értelme szabványról beszélni, ha egy csatlakozóról van szó."

    Az alkalmazások szabványokon keresztül kapcsolódnak egymáshoz. Az Apple - sok száz másik céggel ellentétben - nem hajlandó használni az RCS szabványt, amely az üzenetküldés módját szabályozza.

    Nézd meg ezt: https://www.android.com/get-the-message/#green-bubbles-faq-heading
  • Bruce_Willis
    #10
    "Az égvilágon semmi. Remek funkció. A cikk szerint is az. Az nem oké, hogy szándékosan kizárják a nem iPhoneosokat."

    Arra a mondatra válaszoltál, amelyben benne van a lényeg, amit ha megértesz, nem állítasz olyat hogy szándékosan kizárják a nem iPhoneosokat.

    A szándékuk az amit leírtam, hogy még vonzóbbá tegyék a saját terméküket. Ezen mi az ami nem érthető?
    Ennek nincs köze a szabványokhoz, ez egy nagy butaság.
    Ezen a ponton lényegtelen bármilyen szabvány, ez színtiszta UI és UX. Megjelenésről beszélünk, nem is értem az eszmefuttatásod.

    Olyankor van értelme szabványról beszélni, ha egy csatlakozóról van szó.
    Az a rohadék lighting csatlakozó egy kalap sz.r. Hamarabb kellett volna erre kötelezni az apple-t.
  • Cat #9
    "mi a probléma azzal ha egy gyártó a saját felhasználóinak nyújt egy kis pluszt, egy fícsört, amivel még vonzóbbá teszi a saját termékét?"

    Az égvilágon semmi. Remek funkció. A cikk szerint is az. Az nem oké, hogy szándékosan kizárják a nem iPhoneosokat. Nem hajlandók szabványokat használni. Eleve a kék és zöld buborékos megkülönböztetés is hülyeség. Semmi más értelme nincs azon kívül, hogy mindenki látja mit használsz.
  • Bruce_Willis
    #8
    Az a baj hogy szűklátókörűek vagytok.
    Miért ne készíthetne a menő posztot egy grafikus, vagy egy fodrász az aktuális trendi fizurával? De ezt hiába magyarázom olyanoknak, akikben nulla az üzleti érzék, és süt róluk az irigység.
    Ez nem egy hatalmas ötlet, csak egy plusz lehetőség. A cikkíró is az irigy oldalról közelítette meg, hiszen mi a probléma azzal ha egy gyártó a saját felhasználóinak nyújt egy kis pluszt, egy fícsört, amivel még vonzóbbá teszi a saját termékét?
    Az ég világon semmi. A google mindig kuncsorog az apple újításaiért, hogy azt tegye lehetővé az androidosok számára is, de ezt pont le kell tojni.
    (Nekem például mindig is jobban tetszett az andridosok tárcsázója, mert sokkal szebb betűtípussal jelenik meg a hívó fél, de sohasem az androidra orroltam emiatt, hanem az apple tárcsázóját tartom a mai napig egy fostalicskának.)

    Az egy dolog hogy a felhasználók egy ponton találkoznak, de miért kellene a saját fejlesztését megosztania másokkal az apple-nek?
    Abban nincs semmi logika.
    Ha tényleg egy szar kis semmiség, nem értem a cikket, és körülötte zajló hisztit.



    Utoljára szerkesztette: Bruce_Willis, 2023.06.11. 13:44:01
  • Bruce_Willis
    #7
    Ez mindenre igaz. A legjobbak maradnak talpon. Volt egy iwiwünk is, mégis a facebook lett világméretű. Elég egyetlen aprócska ötlet, mint egy facebook tag elhelyezése a weboldalakon, és máris jobb vagy mint a versenytársak.
    Minden apróság számít, amivel egy előfizetőt, vagy egy vásárlót meggyőzhetsz.

    Ezzel szemben a ggogle mit is csinált? Látta hogy a wazze b.szott jó, és mindenki azt használja. Hát megvette. Fantasztikus! Töröltem is a p.csába.
  • Bruce_Willis
    #6
    Ne hallgass rájuk, hülyeségeket beszélnek!
  • Elef
    #5
    Legtöbb termékükben semmi extra fejlesztés nincs, ellopták / lemásolták és a versenytársaikat csinálták ki.
    A villanykörte feltalálásnak története modern formában...
  • 0Fritz
    #4
    Igen, sokan mondták már, hogy az üzleti életben mindig is lényegesebb szempont volt egy telefonon lévő poszter, mint pl.:
    - Az ár.
    - A szolgátatás minősége és megbízhatósága.
    - A tárgyaló fél hozzáállása és személyisége.
    - Mennyit kell visszaosztani.
    ésatöbbi

  • Bruce_Willis
    #3
    Nem az. A felhasználón múlik hogy komolytalan posztert készít vagy komolyat.
    Üzleti posztert is készíthet, amellyel már az első telefonbeszélgetés alkalmával jobb benyomást kelthet a partnereiben.
    Én üdvözlöm ezt az újítást.
  • RJoco
    #2
    Gyerekes.
  • wraithLord
    #1
    "Tim Cook vezérigazgató hivatalos válasza, hogy mindenki használjon iPhone-t, és akkor nincs ilyen gond."

    Vagy senki se használjon iPhone-t, és akkor sincs ilyen gond. Sokkal egyszerűbb, és olcsóbb. :D