4
  • FICEK9
    #4
    Nesze neked szabad piacgazdaság. Nem tudom mit csinálnak a kínaiak, de ha szabad piacgazdaság van és nem tudják bizonyítani hogy konkrétan veszélyesek a termékeik, akkor ez diszkrimináció és piacellenes. Persze általában azok szoktak a leghangosabbak lenni ilyenkor akik a maguk is benne vannak az ilyen veszélyes dolgok kereskedelmében/gyártásában, csak épp a konkurencia oldalán...szóval ha igaz is, az alternatíva se jobb, csak ott más ország befolyása lesz érvényes. Vagy kezdjék el támogatni a 6G technológiát és ugorják át a kínaiakat ezzel.
  • kvp
    #3
    Lesz itt meg tiltas mas kinai cegek eseteben is. Pl. az osztrak Westbahn es az OBB RailCargo is eppen most vett kinai vasuti jarmuveket. Azokban is kinai GSM-R elektronika van, szoval vicces lesz ha letiltjak oket.

    A vegso cel elvileg az, hogy az EU-nak semmilyen kozvetlen kereskedelmi kapcsolata ne legyen Kinaval, tehat a telekommunikacios szankciok csak az elso csomag, ezt varhatoan ki fogjak terjeszteni a tobbi ipari termekre es a nyersanyagokra is. A fo ok elsosorban Oroszorszag tamogatasa (mint ahogy Magyarorszag eseten is), masodsorban pedig a tajvani konfliktus, harmadsorban pedig a kinai demokracia deficit es a jogallamisag hianya.
  • Cat #2
    Magyarországon úgytudom, hogy csak a vodafone használ Huawei cuccot. Remek vásárlás volt.
  • PLaci #1