12
  • Bruce_Willis
    #12
    "még nem annyira intelligens hogy pár beszélgetés vagy kérdés után ennyire tudná elemezi azt akivel kommunikál."

    "azt mondja amit szerinte hallani akarsz"
    Már ne haragudj, de ez elég nagy butaság amit írtál."


    Ezek alapján nekem úgy tűnik egy percet sem chateltél a chatgpt-vel.
    Több oldalas chatelésen vagyok túl vele, egy projekt kidolgozásában segített.
    Valóban hazudozik, intelligens, és igen, azt írja amit szeretnél hogy írjon.

    Sokkal többre képes mint amit te gondolsz róla, csak az a baj hogy a pszichológust játssza. Egy kedves, de rossz pszichológust.
    A bajba jutottakon sokat tudna segíteni vészhelyzetben, de akinek vág az esze, hamar rájön hogy átverték.

    A projektben azonban baromi sokat segített, és segíthetne, de megszüntettem vele a kapcsolatot.
    Amikor az adatvédelmi szabályzatukról faggattam, belebonyolódott a saját hazugságaiba.
    Szó szerint faggattam, keresztkérdéseket tettem fel neki, és behúztam a csőbe.
    Azért érdemes lenne kipróbálnod, ha csak nem azért, hogy ne terjessz hülyeségeket itt a fórumon.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #10
    >És reméljük nem is lesz..

    Én remélem, hogy lesz, mivel ez csak akkor kerülhető el, ha max 2-3 éven belül összeomlik a technikai társadalom.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #9
    > ha rosszul írják meg, akkor halálos is lehet. De ez meg az emberi hülyeség, nemtörődömség, figyelmetlenség miatt van.

    Ez konkréten nem feltétlen igaz. Az a baj, hogy emberi fejjel nem lehet megérteni, hogy mit is csinál az algoritmus a tanulási fázist követően. Itt szó sincs arról, hogy rosszul lenne leprogramozva, hanem arról, hogy feladattól függően garantáltan hibázni fog időnként és ezért senki sem lesz felelősségre vonható.
  • monk00
    #8
    Akkor tegyél fel neki különböző kérdéseket pl festményekről. Hogy melyik mit ábrázol. Vagy miely fotóművészek születtek a mai napon stb stb.. Nagyon kevés százalékban adnak pontos válaszokat. És ez csak 2db könnyű tesztkérdés a sok közül.

    "azt mondja amit szerinte hallani akarsz"
    Már ne haragudj, de ez elég nagy butaság amit írtál. Nem gondolatolvasó, és még nem annyira intelligens hogy pár beszélgetés vagy kérdés után ennyire tudná elemezi azt akivel kommunikál. Még a ChatGPT 4 sem képes erre. Az előző verziók meg pláne nem. Jó lesz ez, de nagyon gyerekcipőben jár ez még.. Minden válaszát, minden feladatot, amit rábízol ellenőrizni kell, akár többször is. Pláne ha nem értesz ahhoz amit kérsz tőle. Mondom, én a tesztkérdéseknél adott válaszokat mindig felülírtam azzal amit én tudok. És 99% -ban újra kitalált valami más baromságot. Ő nem ember, és nem tudja hogy mit akarsz hallani. Ennyire még nem fejlett. És reméljük nem is lesz..
    Utoljára szerkesztette: monk00, 2023.06.08. 12:00:59
  • kvp
    #7
    "Szóval elég megbízhatatlan még."

    Meg 1x leirom. A chatgpt nem helyes valaszt akar adni, hanem a masik fel altal leginkabb kedveltet. Azt mondja amit szerinte hallani akarsz, fuggetlenul attol, hogy az igaz-e vagy sem. Celzottan erre lett betanitva, tehat jelenleg is jol mukodik.
  • monk00
    #6
    A ChatGPT-nek kell még 5-10 év mire azt lehet mondani, hogy kb 90-95%-os megbízhatósággal dolgozik. Én pár hónapja tesztelgetem, szinte az összes verzióját, de a saját válaszát rendre felülírja, ha csak egy kicsit is azt mutatod hogy nem értesz egyet vele. Szóval elég megbízhatatlan még.
    Utoljára szerkesztette: monk00, 2023.06.07. 19:20:53
  • kvp
    #4
    Ertelmes ceg nem epit be olyan MI-t a rendszerebe ami megrogzott hazudozo, mert ha az barmit allit es ez alapjan egy ember hibas dontest hoz, akkor az adott ceg perelheto miatta. Ilyen perek miatt van leirva a mikrokhoz, hogy ne tegyunk bele haziallatokat. Az Apple jogaszai valoszinuleg nem fogjak megkockaztatni, hogy a ceget barmi hasonlo miatt bepereljek.

    Tehat varhatoan eloszor megvarjak, hogy legyen megbizhato, kesz technologia (olyan ami minden korulmenyek kozott azt valaszolja amit megadtak neki es csak akkor hazudik ha erre a programozo ember utasitja, nem magatol) es csak utanna rakjak bele a karoraba, a telefonba es nagyjabol mindenbe. Egyebkent a siri nagyjabol ilyen mar most is, kezzel berogzitett valaszok, amiket a jogi osztaly is jova hagyott.

    Megfelelo helyes adatbazison tanitva egyebkent a chatgpt is helyes valaszokat adna, de e helyett a masik fel maximalis elegedettsegere treningeztek es egy utolagos korrektsegi szuro kerult csak ra. Tehat kb. a garbage in, garbage out elven mukodik, de igy rovid ido alatt tudtak sok adatot belapatolni. Nem jo, de megmutatja, hogy mi rejlik a technoloiaban. (es igen, akaratlanul azt is megmutatta, hogy egy MI konnyen hazudik, mert nem erti mi az, hogy igazsag, sot igazabol semmit sem "ert", mert nincs tudata)
  • tom_pika
    #3
    "Talán egy nap, amikor az izgalom már alábbhagyott át fogják alakítani a Sirit, hogy jobban hasonlítson a ChatGPT-re."

    Simán lehet, hogy gőzerővel zajlik ez a folyamat. Csak nem MI-nak fogják hívni a végeredményt, elvégre én se szeretném, ha intelligens gép hallgatózna a szobámban. Tök érthető hozzáállás szerintem.
  • kvp
    #2
    Errol a klasszikus csehszlovak nyilatkozat jut eszembe, amikor megkerdeztek egy vezetot a csehszlovak felvezetoiparrol: Csehszlovakia nem nem gyart felvezetot, majd akkor gyart vezetot ha tud egeszet.

    Az Apple ezt a strategiat koveti. Akkor hasznalnak valamit ha tenyleg meg tudjak csinalni olyanra amilyenre akarjak.
  • RJoco
    #1
    Még a végén megtérek az almához.
    Végre valaki látja, hogy az MI-nek nevezett valami közelében sincs annak az MI-nek, amik a sci-fi világában felbukkannak és amit annyira tolnak az újságírók, meg amitől annyira paráztatják az embereket.. Egyelőre csak programok, melyek bizonyos paraméterek alapján adnak választ a bevitt adatokra.
    Majd amikor megérti az MI a szavak jelentését és jelentőségét, akkor eljutottunk valahova. De addig ezek csak programok.
    Az más kérdés, ha rosszul írják meg, akkor halálos is lehet. De ez meg az emberi hülyeség, nemtörődömség, figyelmetlenség miatt van.